HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2018 Çarşamba - 14:16

CHP, AK Parti’nin İzmir’deki ‘kale’sinde ne yapacak?

2019’da gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde İzmir’de sonucu en çok merak edilen ilçeler arasında olan Kemalpaşa’da AK Parti’nin mevcut Başkan Uğurlu ile yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fakat CHP’de ise adeta aday bolluğu yaşanıyor.

CHP, AK Parti’nin İzmir’deki ‘kale’sinde ne yapacak?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere kilitlendi. Sürecin İzmir’de oldukça hareketli geçmesi bekleniyor.  Kentte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri noktasında aday adaylıklarıyla ilgili çok sayıda isim kulislerde konuşulmaya başlandı.

Kentte ‘AK Parti’nin kalesi’ şeklinde nitelendirilen Kemalpaşa’da seçim sonucunda ortaya çıkacak tablo şimdiden merak konusu oldu. AK Parti’nin mevcut Başkan Arif Uğurlu’dan vazgeçmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu kapsamda ‘Uğurlu ve AK Parti’nin karşısında oluşacak rakiplerin sahaya süreceği isimler bir kat daha önem kazanıyor.

İktidar partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında gerçekleştirilecek Cumhur İttifakı’nın, İzmir’deki siyaset kulislerinde zaman zaman, ‘AK Parti’nin kaybetmeyeceği tek ilçe’ olarak dillendirilen Kemalpaşa’da milliyetçi-muhafazakar oylarda zirve yaptıracağı öngörülüyor.

Bunun yanında İzmir kamuoyunun dikkati, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önceki dönemde iktidar olduğu ilçede yeni süreçte göstereceği reflekse çevrildi. İYİ Parti ile olası bir ittifakın ilçedeki dengeleri alt üst edeceği ifade ediliyor. İlçenin demografik yapısı göz önüne alındığında ortaya çıkan detayların seçim sonucuna direkt etkisinin olacağı konuşuluyor.

Yoğunlukla Erzurum kökenli vatandaşların yaşadığı Kemalpaşa’da ve kentin ikinci bölgesinde etkili olduğu bilinen, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) uzun yıllar siyaset yapan fakat şimdilerde İYİ Parti’de ismi il başkanlığı noktasında dillendirilen Hüsmen Kırkpınar’ın ittifak kararı alındığı takdirde yeni süreçte kilit rol oynayabileceği aktarıldı.

CHP NE YAPACAK/ KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Kemalpaşa’da 2009’da belediye başkanlığını kazanan Rıdvan Karakayalı 2014’te de aday gösterildi. Fakat seçimi AK Parti’nin adayı Arif Uğurlu yüzde 5’lik bir farkla kazandı. İzmir’de AK Parti’nin CHP’yi bölen etkisi olmadan en çok farkla geride bıraktığı ilçe Kemalpaşa oldu. 

İlçe Başkanı Mehmet Ayçil görev süresi bitine kadar hiçbir koltuğa talip olmayacağını geçmiş dönemde dile getirmişti. Fakat Ayçil’in diğer yandan adaylık için ciddi bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Ayçil’in bir ismi işaret etmesinin de sürpriz olmayacağı belirtildi. Diğer yandan Ayçil, parti içinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza toplama hareketinde İzmir’de aktif görevde olan isimler arasında en net tavrı sergileyenlerden biri oldu. Kurultay için ilk imza veren ilçe başkanı olan Ayçil’in bu refleksinin olası aday adaylığı için genel merkez kanadında olumsuz bir durum oluşturabileceği belirtildi.

Belediye eski Başkanı Karakayalı’nın da yeniden görev için nabız yokladığı biliniyor. Karakayalı’nın tekrardan başkanlığa ‘hayır’ demeyeceği ifade edildi. Bir önceki dönem İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Okan Karlıdağ’ın da ismi Kemalpaşa Belediye Başkan adaylığı için geçiyor.

Geçtiğimiz günlerde ise şaşırtıcı bir şekilde Konak Belediyesi Meclis Üyesi Vedat Uğur’dan aday adaylığı ilanı geldi. İlçede CHP’nin adayı olarak çalışma yürütenlerin sayısının 8- 10 kişi civarında olduğu ifade edildi.

Fakat Kemalpaşa’da partinin tüm dengeleri göz önünde bulundurarak Erzurum kökenli bir aday arayışı içine girebileceği öne sürüldü.

İlçede ayrıca; 2014 yerel seçimlerinin ardından yönetimin düşmesi sonrasında MYK tarafından ilçe örgütüne atanan 5 kişilik kayyumda yer alan, ilçedeki sivil toplum örgütlerinde ve hemşeri derneklerinde karşılığı bulunduğu belirtilen ayrıca genel merkezle ilişkiler noktasında olumlu bir konumda olduğu ifade edilen hukukçu Ahmet Cemil Balyeli, aynı kayyumda görevlendirilen ve yeni süreçte kadın kotasından faydalanmak istediği aktarılan Sibel Bezci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Talat Özışık, Saadet Partisi’nde (SP) uzun yıllar siyaset yapan sonrasında istifa ederek CHP saflarına katılan Muharrem Bayraktar, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nda İkinci Bölgede Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Tarımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı unvanıyla iki görevi yürüten Hasan Ali Oray’ın kuzeni olan Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, Ünsal Atmaca ve Metin Aras isimlerinin aday adaylığı noktasında çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.  

 
Bankalardan borçlulara büyük fırsat
 
Başkan Kocaoğlu'ndan kırsal kalkınma mesajı ve uyarı: Artık son virajdayız!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 19 Eylül 2018 Çarşamba 16:19

Her şeyden önce kim olursa olsun belediyeciği bilen birisinin olması en önemli kıstas. Aksi halde belediyeciliği bilmeyen birisi seçildiğinde belediyeciliği öğrenmesi 2-3 da oluyor ve kent kaybediyor.

Yorumu oyla      11      5  
Kale mi? 19 Eylül 2018 Çarşamba 15:44

Gidin Kemalpaşa'ya Ak Partiye oy veren vatandaşlarla yanınızda Ak Parti ve belediyeden kimse olmadan konuşun kaleyi görürsünüz.Fonda da müzik çalıyor 'kendim ettim kendim buldum'

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bundan sonra bu ülkede Türk Lirası geçerli'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde ...
CHP'li Sertel'den 'tasarruf' çıkışı: Meclisin derdi turkuaz halı!
TBMM’deki bütün kırmızı halıların sökülerek, turkuaz rengi halı döşenmesini ...
Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin adaylık sorusuna yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili ...
 
AK Partili vekil Kırkpınar’dan Kocaoğlu’na: Kırsal kalkınma projesi çok cılız!
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, “Tarım sektörü içinden gelen birisiyim. ...
Başkan Yücel'den 'Gaziler Günü' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Gaziler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti İzmir'den seçim akademisi: 180 kişi eğitimde
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partililerin hitabet, vücut dili, sosyal ...
 
CHP'li Bakan bütçe açığındaki artışı sordu
CHP İzmir Milletvekili Bakan, bütçe açığının 2017 Ağustos’undan 2018 Ağustos’una ...
AK Partili Dağ'dan 'kötü koku' çıkışı: Kocaoğlu özür dilemeli!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Sayın Başkan bizzat İZSU'nun ...
AK Partili Kaya'dan Menderes çıkarması: Yatırımları yerinde inceledi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes'te ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva