HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2018 Çarşamba - 12:13

AK Partili vekil Kırkpınar’dan Kocaoğlu’na: Kırsal kalkınma projesi çok cılız!

AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, “Tarım sektörü içinden gelen birisiyim. Fakat çok cılız, zayıf ve yarını olmayan faaliyetler. Ama taş taş üstüne koyan tüm siyasilerimizi saygıyla karşılıyoruz, teşekkür ediyoruz ama Türkiye’nin çok ciddi yatırımlara ihtiyacı var" dedi.

AK Partili vekil Kırkpınar’dan Kocaoğlu’na: Kırsal kalkınma projesi çok cılız!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamleleri üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN AK PARTİLİ KIRKPINAR'A: BİZ 'YAPTIK', SİZ 'YAPACAĞIZ' DİYORSUNUZ!

Kırkpınar, partisinin yerel yönetimler nezdinde kullandığı ‘AK Belediyecilik’ tabiri çerçevesinde İzmir özelinde net ifadeler kullandı. Hükümetin İzmir’deki yerel yönetimlere destek içinde olduğunu söyleyen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kentteki Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ilçe belediyelerini üstü kapalı olarak eleştirdi.

AZİZ BEY’İN KIRSAL DÜŞÜNCELERİ ÇOK CILIZ, ZAYIF VE YARINI OLMAYAN FAALİYETLER!
İzmir’deki kırsal kalkınma uygulamalarına değinen Kırkpınar, “Aziz Bey’in kırsalla ilgili düşüncelerini yakından biliyorum. Tarım sektörü içinden gelen birisiyim. Fakat çok cılız, zayıf ve yarını olmayan faaliyetler. Ama taş taş üstüne koyan tüm siyasilerimizi saygıyla karşılıyoruz, teşekkür ediyoruz ama Türkiye’nin çok ciddi yatırımlara ihtiyacı var. Bizim en stratejik sektörümüz tarım sektörü. Dünyada tarım sektörünü başarıyla ulaştırmış modelleri inceleyerek kendi kendimize nasıl yeteriz anlayışıyla hareket etmemiz lazım. Özellikle Ege Bölgesi’nde ihtisas alanlarını sayısını arttırmalı ve örnek teşkil etmeliyiz. Türkiye’nin et, süt, tahıl üretiminde hedeflediğimiz noktaya gelmesi gerekiyor. Ama bunu popülist yöntemlerle, insanlara birkaç koyun keçi vererek değil, kalıcı yöntemlerle bu işi çözeceğiz. Taşıma suyuyla değirmen dönmez” dedi.

İZMİR HALKI İYİ NİYETİMİZİ GÖRSÜN!
Kentin uzun yıllar boyunca CHP tarafından yönetildiğini vurgulayan Kırkpınar, son dönemde AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’da bakanlıklar düzeyinde birlikte yaptığı temaslar hakkında konuştu. Kırkpınar, “İzmir’de 15 yılı aşkın süredir Aziz Kocaoğlu başkanlık yapıyor ve CHP anlayışıyla kent yönetiliyor. 15 yıl geriye gittiğinizde o dönem söylenenlerle şimdi söylenenlere baktığınızda hep aynı şeyler söyleniyor. Her seçim yaklaştığı zaman, ‘hükümetten bizim aldıklarımız yeterli değil, sunmuş olduğumuz projeler onaylanmıyor, aslında daha fazla işler yapabiliriz’ gibi söylemler tekrar anlamında kullanılıyor. Yine seçimler yaklaşılırken aynı ifadeler kullanılıyor. İl başkanımızın yapmış olduğu şeyi aslında yılardan beri yapıyoruz. İzmir Türkiye’nin incisi, dünyada eşine benzerine rastlanmayan yerlerinde biri. İzmir’i çok seviyoruz, yaşanabilir bir yer haline getirmek istiyoruz. İzmir’in yerel yönetimlerden yeterli desteği almadığını söylüyoruz. Biz hükümet olarak, milletvekilleri, il başkanı yani AK Parti olarak İzmir’de taş üstüne taş koyanın yanındayız. Ortak projeler de yaptık, İZBAN, çevre yolu gibi. İzmirliyi rahat ettirecek hizmetleri yaptık. Biz bu noktada yardım etmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunduğu proje yoksa trafiği, istihdamı rahatlatacak, İzmirliye nefes aldıracak projeler önümüze gelmezse, iyi niyet göstergesi olarak böyle oturulur konuşulur ama hizmet anlamında yansımaz. İzmir halkı iyi niyetimizi görsün. Biz bundan sonraki süreçte de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” yorumunu yaptı.

İZMİR İYİ YÖNETİLİMİYOR!
“İzmir iyi yönetilmiyor” diyerek sözlerini sürdüren Kırkpınar, “İzmir hak ettiği bir belediyeye sahip değil. İzmir’e yapılan büyük projeleri konuşmamız lazım. Trafiği rahatlatacak alt ve üst geçitlerin, büyük millet bahçelerinin, piknik alanlarının konuşulması lazım. İzmir’i turizm açısından dünyaya açılan bir pencere olarak konuşmamız gerekiyor. Bunlar sadece başlık olarak geliyor ama içi boş. İzmirli, ‘siz ne diyorsunuz kardeşim biz nefes alamıyoruz!’ diyor” dedi.

‘AK BELEDİYECİLİK’ UFAK BİR DOKUNUŞLA İZMİR’İ ÇOK DAHA İYİ HALE GETİRİR!
Partisinin kullandığı ‘AK Belediyecilik’ kavramı üzerinden konuşan Kırkpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1990’lı yıllarda yürüttüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden örnekler verdi. Kırkpınar, “2000 öncesi cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye başkanı olmadan çöp yığınlarının olduğu, suların akmadığı, trafiğin had safhada olduğu, insanların kaçmak için fırsat kolladığı, içinden çıkılmaz bir İstanbul’u devralmıştı. İstanbul’un o devasa sorunlarını İzmir ile kıyaslamak kıyas dahi kabul etmez. İstanbul’u bugünkü hale getiren AK belediyecilik örneği ufak bir dokunuşla İzmir’i çok daha iyi hale getirir. Musluktan su içeriz, İzmir pırıl pırıl bir kent olur. Tüp geçitleri konuşuruz, çiçek kokan bir İzmir’den bahsederiz. Tertemiz, özlediğimiz bir İzmir’i konuşuruz. İzmir’in mutlaka önünün açılması ve ‘AK Belediyecilik’le tanışması gerekiyor. Hükümet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanında! Hangi proje masaya getirilirse biz bunun arkasındayız. Ama siz muhalefet olduğunuzu söyleyerek yapamadığınız bazı hizmetlerin arkasına ‘destek alamadık’ diyerek sığınırsanız, insanlar belli bir noktadan sonra ‘madem siz iktidar olamadınız diye biz cezalandırıyoruz bundan sonra biz AK Parti’yle istediğimiz hizmetleri alacağız’ noktasına gelebilir. Ben böyle demelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.  

 
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 318 kişi!
 
Altınordu'da Yusuf dönüyor
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 19 Eylül 2018 Çarşamba 15:59

Ankara ve İstanbul belediyeleri tarim konusunda ne yapmış. ? Istanbul da insanlar musluktan mı su içiyorlar. İzsu'nun su satış istasyonlarını sağlığa aykiri diye kapattınız. Bu istasyonlardan suyun litresini 7.5 kuruşa dolduruyorduk şimdi 19 litrelik su 10 lira.

Yorumu oyla      10      5  
zeytin ve kestane 19 Eylül 2018 Çarşamba 15:50

Yarımada da zeytin ağaçlarına sinek musallat oldu üreticiler Zeytincilik Araştırma Enstitüsüne ve Ziraat Fakültesine başvurdu kimse yardımcı olmayınca büyükşehir belediyesi imdada yetişti kimyasal olmayan formülle en az 50.000 zeytin ağacı kurtuldu. Kiraz'da kestane ağaçlarına aynı durum oldu yine belediye imdada yetişti. Haydi zeytin ağaçları kurumuş olsaydı alanı yerleşime açmayı planlardınız Kiraz'da böyle bir durum yok oraya niye kimse yardım etmedi

Yorumu oyla      11      5  
el insaf 19 Eylül 2018 Çarşamba 15:37

Ülkede tarım ve hayvancılığı bitiren bir partinin vekili İzmir Büyükşehir belediyesinin tarım ve hayvancılıkta yaptıkları ortada iken eleştiri yapmasına ancak el insaf denir

Yorumu oyla      11      5  
SD 19 Eylül 2018 Çarşamba 14:43

Tarım Bakanlığı ne iş yapıyor? Büyükşehir belediyesi koskoca bakanlığın yapmadığını yapıyor, hala eleştiriyorsunuz.

Yorumu oyla      13      5  
Z.B 19 Eylül 2018 Çarşamba 13:57

Et yiyemez,süt içemez, peynir alamaz hale geldik. Peki bunlar ne zaman oldu ve iktidarda kimler vardı ve hala kimler var.... yoksa son yıllarda biz ölümlülerin göremediği uzaylılar mı bizi yönetti de haberimiz olmadı.Allah aşkına insanlarla dalga geçmekten vazgeçin artık. Tarımı Venüslüler, hayvancılığı Marslılar, üretimi Jüpiterliler mi bitirdi de bizim haberimiz olmadı. Maşallah her şeyi tükettiniz ama vaade bulunmayı bir bitiremediniz. Nasıl bir zenginlikmiş bu vaadiniz ki kaynağı bir türlü kurumuyor...

Yorumu oyla      14      5  
ksk 19 Eylül 2018 Çarşamba 13:04

Sayın kırkpınar iktidardan yarını olan obez,,tarımı destekleyen ciddi yatırımlar bekliyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 19 Eylül 2018 Çarşamba 12:57

İstanbul ya da Ankara' da insanlar damacana su almıyorlar mı ? İstanbul ya da Ankara çiçek mi kokuyor ? İstanbul' da bizden önce trafik vardı demiş. Şimdi yok mu ? Bize oy verin tüp geçit yapalım ne demek ? İstanbul 'a köprüleri, tüp geçidi belediye mi yaptı ? Bakanlık İzmir' e de tüp geçit yapsın, elini tutan mı var ? Otogara metroyu yapsın , elini tutan mı var ? 2011' de hızlı trenin temeli atıldı, adı da İzmir - Ankara hızlı treni ama nedense 7 yıldır İzmir tarafında çivi çıkılmadı ama tren izmir hızlı treni. Bu nasıl iş ?

Yorumu oyla      17      5  
Gürkan 19 Eylül 2018 Çarşamba 12:25

Brezilya'dan şarbonlu hayvan ithal edenlere bak sen !

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yücel'den 'Gaziler Günü' mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Gaziler günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti İzmir'den seçim akademisi: 180 kişi eğitimde
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partililerin hitabet, vücut dili, sosyal ...
CHP'li Bakan bütçe açığındaki artışı sordu
CHP İzmir Milletvekili Bakan, bütçe açığının 2017 Ağustos’undan 2018 Ağustos’una ...
 
AK Partili Dağ'dan 'kötü koku' çıkışı: Kocaoğlu özür dilemeli!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Sayın Başkan bizzat İZSU'nun ...
AK Partili Kaya'dan Menderes çıkarması: Yatırımları yerinde inceledi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes'te ...
Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’dan İzmir’de net mesaj: Kimseyi diğerinden fazla sevmiyoruz!
İzmir’de önceliğin 8 ilçede olduğunu aktaran Salıcı, “Mevcutların aday ...
 
AK Partili Kırkpınar'dan Kadın Kolları'na teşekkür
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Yeni Türkiye’nin inşasında ...
CHP'de yerel seçimi takvimi belli oldu: Adaylar o tarihte açıklanacak!
CHP, yaklaşan yerel seçimlere hazırlık sürecine yönelik yol haritasını ...
Cumhurbaşkanı okul ziyaretinde o şarkıya eşlik etti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva