HABERLER>EKONOMİ
7 Nisan 2012 Cumartesi - 10:32

Çeşme kruvaziyer turizmine 'merhaba' dedi

Uzun yıllardır kruvaziyer turizme evsahipliği yapmak isteyen Çeşme, bugün gelen Seabourn Legend gemisi ile kruvaziyer turizmle tanıştı.

Çeşme kruvaziyer turizmine  merhaba  dedi

İZMİR - 2012 yılında Çeşme’ye gelen ilk kruvaziyer gemisi olan Holland America Line’ın alt şirketi Seabourn Cruise Line’ın alt şirketi olan Seabourn Legend’ın Çeşme’ye gelişi nedeniyle bugün Çeşme Limanı’nda bir karşılama töreni düzenlendi. 

Saat 08.00’de limana yanaşan gemiden inen turistler zeybek gösterisi ve çiçeklerle karşılandı. Gemi kaptanı Eric Von Andersen ile eşine, çiçek verildi. Limanda römorkörler gemiyi su sıkarak karşılarken, gemide sirenlerini çalarak selamladı.  211 yolcunun yer aldığı gemide 31 ülkeden 171 personel bulunuyor.

Düzenlenen karşılama töreninde konuşan Ulusoy Çeşme Limanı Genel Müdürü Mesut Cesur, uzun zamandır kruvaziyer turizm için çalıştıklarını belirterek, limanın durumu hakkında bilgi verdi. Cesur, “Ben efsanelere güvenirim. Çeşme’ye gelen ilk geminin adının da Legend (Efsane) olması da bu açıdan çok anlamlı. Çeşme’nin kruvaziyer turizmde bir efsane yaratmasını diliyoruz” dedi. Cesur, bu seferlerin başlamasında büyük katkısı olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a ve İTO’ya da teşekkür etti.

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel de Çeşme olarak uzun zamandır kruvaziyer turizmi beklediklerini belirterek, “Çeşme deniziyle, kumuyla, doğal güzellikleriyle ve zenginlikleriyle bilinen harika bir yer. Tek eksiğimiz kruvaziyer turizmdi, bugün onu da tamamlıyoruz” dedi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da Çeşme’nin anlatılarak değil, görülerek yaşanacak bir yer olduğunu belirterek, “İnanıyorum ki bugün gelen yolcular da Çeşme’yi görünce çok daha fazla sevecekler” dedi.

ÇEŞME’YE MİKANOS’TAN FAZLA GEMİ VE TURİST GELEBİLİR
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Çeşme’nin çok güzel bir sahil beldesi olmasına karşın büyük oranda İzmirliler tarafından kullanıldığını belirterek, “Çeşme 50 bin yataklı butik turizmin yapılabileceği bir yer bunun için biraz daha elini yüzünü düzeltmemiz lazım. Bunun için Çeşme Belediyesi ile Limandan plaja kadar bölgenin düzenlenmesi için başlattığımız çalışma devam ediyor. Bu iyileşme ve güzelleşmeden sonra yıl 12 ay turizm yapılabilir bunun için kruvaziyer turizmde çok önemli. Yıllardır Çeşme’de kruvaziyer turizmin yapılması için çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Demirtaş, en son geçtiğimiz ay Miami’de düzenlenen Kruvaziyer Fuarı’nda Çeşme’nin tanıtımını da İzmir standında birlikte yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:
“Miami’de de hem İzmir’e hem Çeşme’ye büyük ilgi var. Bugün yapılan ilk sefer son olmayacak. Sene sonuna kadar Çeşme’ye yapılacak 33 sefer ile 30 bin turist bekliyoruz. Bugün gelen geminin yolcu sayısı belki fazla değil gibi gözükebilir ama kabin fiyatı 7 bin dolar. Yani gelir düzeyi yüksek turist geliyor. Bizim de istediğimiz zaten bu şekilde gelir düzeyi yüksek turistin geldiği butik turizm. Mikanos’a, Santorini’ye gittiğinizde bir sürü kruvaziyer gemi görürsünüz. Mikanos sahilden güzel gözükür ama 3 sokaktan sonra hiçbir şey göremezsiniz. Çeşme çok daha güzel bir yer. İyileştirmelerden ve liman yatırımından sonra Çeşme’ye Mikanos’tan kat kat fazla turist ve gemi gelebilir. Doğal güzellikleri, Erytrai, Alaçatı ile bu potansiyel Çeşme’de var.”

Seabourn Legend’ın Kaptanı Eric Von Andersen ise karşılama ve gördükleri misavirperverlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Kaptan kendisinin Norveçli olduğunu hatırlatarak, “Zamanında Vikingler olarak İstanbul’a kadar gelerek fethettik ama bugün fetih değil güzel bir ziyaret için geldik. İlk defa Çeşme’ye geliyorum ama ilk izlenimlerim çok güzel. Biz yolcularımıza misafir deriz. Misafirlerimizin izlenimlerini de öğleden sonra alacağım. ABD’nin Seattle Kenti’ndeki merkezimize daha fazla geminin gelmesi için güzel bir rapor göndereceğimi düşünüyorum” dedi.

Daha sonra Çeşme Kaymakamı Becel Kaptan Andersen’e günün anısına bir plaket verirken, Andersen de Kaymakam Becel’e geminin plakasını hediye etti. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Kaptan Andersen’e İzmir’i anlatan bir kitap, incir ve bir Osmanlı Kadırgası motifinin ipek üzerine işlendiği tablo hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar BUCALI 7 Nisan 2012 Cumartesi 13:11

Hadi hayırlısı,Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Devamı da gelir İnşaallah.Çeşme ve İzmir bunu hakediyor..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savunma sanayicilerinin ‘teşvik paketi’ mutluluğu
EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu Ege iş dünyasını, stratejik sektörler ...
''İstemezükçüler cezalandırılsın'' önerisine tam destek
ESİAD Başkanı Bülent Akgerman’ın önerisi, davalar nedeniyle sabrı taşan ...
ESBAŞ'ta başkan yine bir 'Tuncer' oldu
Ege Serbest Bölgesi’nin yeni yönetim kurulu başkanı belli oldu. Yeni başkan ...
 
Memurun yüzü 'ek bordro' ile gülecek
Memur zammının 15 Mayıs'a yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu tarihe yetişmezse ...
Pizza Pizza üç günde üç kurdele kesti
İzmir merkezli Pizza Pizza, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Türkiye ...
Erdoğan zam yaptı! Artık 5 çocuk bile olur
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da katıldığı bir konferansta ilginç açıklamalarda ...
 
Yeni kent merkezi yine engellendi
İzmir, 11.6 milyar liraya yapılcak İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatını durduracak ...
İzmir sanayisi yeni teşvik paketini nasıl yorumladı?
Merakla beklenen yeni teşvik paketi açıklandı. İzmir yine 1. bölgede yani ...
Elektrik ve gaza yine zam gelebilir!
EPDK'nın Kurucu Başkanı Günay, hükümetin BOTAŞ'ın artan zararını düşürmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva