HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
29 Mart 2021 Pazartesi - 21:17

Çeşme'de tatil köyü 21 yıldır atıl durumda!

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 100 konut ve havuzlu sosyal tesisten oluşan 'Altın Çeşme Tatil Köyü', iddiaya göre elektrik, su ve diğer yasal giderlerin ödenmemesi nedeniyle icralık olması üzerine 21 yıldır atıl durumda kaldı. Kaderine terk edilen tatil köyünün harabe halini görenler, tesisin yeniden ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyor.

Çeşme de tatil köyü 21 yıldır atıl durumda!

Çeşme'nin Germiyan Mahallesi'nde bulunan ve 2000 yılında hizmete açılan 100 devre mülk konut ve havuzlu sosyal tesisten oluşan Altın Çeşme Tatil Köyü, iddiaya göre açıldıktan birkaç yıl sonra su, elektrik ve yasal giderlerinin ödenmemesi nedeniyle icralık oldu. Yıllar içerisinde borçları katlanan tatil köyü, zaman içerisinde kullanılamaz duruma gelerek, mevçuk eşyalar da talan edildi. 21 yıldan beri atıl durumda kalan tatil köyünün, devre mülk konutlarının her biri ise metruk bir bina haline dönüştü.

Yakındaki bir sitede yaşayan Birsen Pehlivan, metruk hale dönüşen tatil köyünü gördüklerinde çok üzüldüklerini söyledi. Pehlivan, "Tatil köyünün sahibini hiç tanımıyoruz. Sahibinin elektrik ve su borçlarını ödeyemediğini ve buranın icralık olduğunu sonrasında da kullanılamaz hale geldiğini duyduk" dedi. Pehlivan, şöyle devam etti:

'GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YOK OLUYOR'
"Tatil köyünün bulunduğu yer çok güzel. Her evden deniz görünüyor. O kadar güzel başka bir yer yok. Çok üzülüyoruz. Üzülmemek elde değil. Burada çok güzel eğlenceler oluyordu. Kimse gelmeyince, harabe bir yer haline geldi. Neden borçlar ödenmedi? Bizler de bilmiyoruz. Bu viran hali iç acıtıyor. Sabahları buraya yürüyüş yapmaya geliyoruz. Dün merdivenlerin en yukarısına kadar çıktım, tek tek evleri gezdim. İçerisi perişan durumda. Hiçbir şey bırakmamışlar. Dolaplar kırılmış, ranzalar kırılmış, içleri talan edilmiş. Her şey sökülmüş. Burada yaşayanları hiç tanımadık ama çok üzgünüz. Burası yerli bir sermaye. Gözümüzün önünde yok oluyor. Birisi buraya bir el atsa da güzelleşse. Çok daha güzel olur. Her gün burayı görüp, üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz. Bir ara Suriyeli göçmenlerin burada kaldığını gördük, onları da şikayet ettiler. Sonra gelip çıkardılar. İşte böyle bomboş kaldı. 2 senedir kimse gelmiyor."



'TEKRAR BÖLGEYE KAZANDIRILSIN'
Tatil köyünün tekrar tatilcilerin hizmetine kazandırılması gerektiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Safiye Ellikçi ise "Benim bildiğim 15 yıl önce, insanlar, buraya devre mülk tatili için geliyorlardı. Ödenmeyen elektrik, ruhsat ve su borçları varmış, bu borçlardan dolayı icralık olmuş. İcralık olduktan sonra tatil kötü kullanılamaz hale gelmiş. Zamanla boşaldı ve buraya gelen olmadı. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Keşke değerlendirilse. Biz de çok üzülüyoruz. Eskiden çok hareketliydi, insanların gelip, kaldığı eğlendiği bir yerdi. Tekrar insanlara kazandırılmasını istiyoruz." diye konuştu. (DHA)

 
Salgında günün bilançosu: 154 can kaybı, 32 bin 404 yeni vaka
 
İzmir Tabip Odası'ndan 'cumartesi kararı' eleştirisi: Tam kapanma çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mart 2021 Salı 08:40

Aynı şey, Didin Akbük oteller bölgesinde de yaşanıyor. 90'lı yıllarda büyük şatafat ile açılan 5 yıldızlı Didima Oteli bugün aynı haberdeki gibi harabe. Türk Turizmi bitmiş fatiha okunmuş. Hala turizm odaları boş teneke gibi gürültü çıkarıyor. Türkiye'de turizm falan yok. Var diyen kendini kandırıyor. Türk turizm destinasyonları birer birer çöktü.

Yorumu oyla      4      3  
ANKARA 29 Mart 2021 Pazartesi 22:07

Nedense Bu Tur Olaylarda Odalar Ve Çok Bilmiş Mimarlar Suskun; Buyursunlar Odalar Butceleriyle Bu Ve Buna Benzer Yerleri Ekonomiye Doğaya Kazandirsinlar. Ama Yook Buralarda Siyaset Yok Yaaa Odalalar Nasil Bos Bos Konusacaklar Ki;

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'a eğitim kampüsü
AK Parti Karabağlar İlçe Başkan İrfan Doğruca, Emniyet Müdürlüğüne ait ...
İzmirli depremzedelerden Bakan Kurum'a talep listesi
İzmir'de yaşanan deprem sonrası kurulan İzmir Depremzedeleri Dayanışma ...
Yeni otopark yönetmeliği: Şarj ünitesi zorunluluğu!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği, ...
 
İzmir'in cennet köşesi için 'statü' değişikliği hamlesi!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir’in Dikili ilçesi sınırları içerisinde ...
Kemalpaşa'da o bölgeye 'arkeolojik sit alanı' kararı
İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir'in Kemalpaşa ...
Deprem konutlarında kritik adım: İşte dev ihaleyi alan firma!
30 Ekim Depremi sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projelendirilen ...
 
Türkiye'nin en büyüğü... İzmir'i Ankara'ya bağlayacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uşak'ın Eşme ilçesinde, ...
Kira geliri olanlar dikkat: 31 Mart son!
Geçen yıl elde ettiği konut kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin ...
İzmir'de icradan dev satış!
Bayraklı'nın Salhane Mahallesinde yer alan 15.780 metrekarelik arsa 66 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva