HABERLER>SAĞLIK
29 Mart 2021 Pazartesi - 21:19

İzmir Tabip Odası'ndan 'cumartesi kararı' eleştirisi: Tam kapanma çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pandemiyle mücadele kapsamında açıkladığı yeni kısıtlamaları değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "İzmir için cumartesinin de yasaklı gün kapsamına alınmış olması, gidişatı olumlu yönde değiştirmez. Cumartesi sokağa çıkma yasağı tedbiri yeterli olsaydı, baştan kırmızı olan illerin rengi değişirdi. Bir ay önce 17 olan kırmızı il sayısı, bugün 58'e çıktı" dedi

İzmir Tabip Odası ndan  cumartesi kararı  eleştirisi: Tam kapanma çağrısı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı pandemi haritası ve alınan yeni tedbirler, İzmir'e bomba gibi düştü. Sadece dört kez cumartesi günleri sokağa çıkma fırsatı bulabilen İzmirliler, artık sadece pazar değil, cumartesi günü de eve kapanmak zorunda kalacak. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, cumartesinin de yasaklı gün kapsamına alınmasının, olumlu yönde bir sonuç yaratmayacağı iddiasında bulundu.

KIRMIZI İLLERDEN HANGİSİNİN RENGİ DEĞİŞTİ?
İzmir'de cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının olmadığı süreçte, kırmızı renkteki pek çok ilde yaşayan vatandaşların hafta sonunda iki gün sokağa çıkamadığını, böyle bir kısıtlama olduğunu hatırlatan Başkan Dr. Çamlı, "Bu tedbir yeterli olsaydı, baştan beri kırmızı olan Samsun, Trabzon, Rize, Ordu, Artvin gibi illerin rengi, en azından turuncuya dönüşürdü. Böyle bir şey var mı? Yok. Dolayısıyla, pazar gününe ilaveten cumartesi günlerinin de yasak kapmasına alınmasıyla, rengimizin değişeceğine inanmak, hiç mantıklı bir şey değil" dedi. Devletin, tam kapanma yönünde karar almaya yanaşmadığını belirten Başkan Çamlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

DEVLETİN, ŞU ANDAKİ OLAYIN CİDDİYETİNİ KAVRAMASI GEREKİYOR
"Devletin bir kere, şu andaki olayın ciddiyetini kavraması gerekiyor. Artan bir vaka sayısı var. Bence ülkeyi yönetenler, artık bir sürü bağışıklığı sistemine doğru geçişi düşünür halde. Biraz da aşıya güveniliyor. Israrlara hastanelere yatışların azaldığını söylüyorlar. İyi de, vefatlar arttı! Vefatlar, bir ayda üç katına yükseldi. Buna ne diyeceğiz? Yoğun bakım ünitelerinin, kritik dolulukta olmadığını söylemek doğru değil. Ağır hasta vakalarında ciddi artış olduğu gözden kaçırılıyor. Tablonun yeterince bilimsel bir analizle değerlendirilmediğini, ekonomik kaygıların önde olduğunu düşünüyorum."

TOPLUMUN SADECE YÜZDE 10'LUK KESİMİ AŞILANDI
Varyant virüslere dikkat çeken Başkan Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer cumartesi günlerinin de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınmasıyla salgın düzelecek olsaydı,  baştan kırmızı olan illerimizin rengi turuncuya dönüşürdü, sarı olurdu en azından. 17 olan kırmızı il sayısı, bir ayda 58'e yükseldi. Bir aylık süreçteki bu yükseliş, korkutucudur. Hiçbir kırmızı ilin rengi değişmediğine göre, tedbir olarak sunulan cumartesi yasağı da işe yaramayacaktır. Önceki pikten farklı ne var? Varyant virüsler, çok daha etkili ve hızlı bulaşıcı. Belki başka varyantlar var, kimse bilmiyor. Çok yavaş giden aşılama süreci var. Yüzde 10 civarı toplumsal aşılama yapıldı. Yani iki aşısını yaptıran kesim, ancak yüzde 10'luk bir kesim. Bugün itibariyle 32 bin 400 pozitif vaka var. 1998 ağır hastamız hastanelerde yatıyor. Vefat sayısı 154... Bu rakamlar, gidişatın hiç de iyi olmadığını pekala çok iyi biçimde anlatıyor."

YENİ YOĞUN BAKIM VE PANDEMİ SERVİSLERİ AÇILIYOR
İzmir'de artan pozitif vaka sayılarına paralel olarak hastanelerdeki yoğun bakımların da dolmaya başladığına işaret eden İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şu bilgileri verdi:

"Yeni pandemi servislerinin açılacağı bilgisi bize ulaştı. Mesela Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yeni pandemi servisi açıldı. Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım açma çabaları var. Daha önceki pik sürecinde, yani kasım-aralık aylarında yoğun bakım üniteleri, ihtiyacı karşılayamayacak düzeydeydi. Sonraki süreçte vaka sayıları azalınca, covid dışı hastalara yer açıldı. Şu anda eskiye dönüş var. Yoğun bakım üniteleri ve pandemi servislerini, yeniden covid servisi yapma çabaları var. Bir süre sonra, kasım - aralık ayındaki gibi, hastalar, ambulansta, sedye üzerinde yatak bekleme durumunda kalabilir."

 
Çeşme'de tatil köyü 21 yıldır atıl durumda!
 
George Floyd'un ölümüne neden olan eski polisin davası başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 30 Mart 2021 Salı 02:00

Kurallara uymayanlara kızmayın cumartesi günü iğne atsan yere düşmez gezenlerden bunlara yorum yapma kapanma çağrısı yap ne kadar kolay bunu söylemek. ..

Yorumu oyla      2      3  
Tayyar ÖNDER 29 Mart 2021 Pazartesi 21:52

Küreselcilerin Uşakları...Yani Siz Evlere Kapanın Sosyal Patlamalar Olsun... İnsanlar İşsizlikten ve de Açlıktan Ölsün Diyorsunuz...

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salgında günün bilançosu: 154 can kaybı, 32 bin 404 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı 29 Mart 2021 günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Son ...
Eş durumu kararı ikilik yarattı… Korona aşısında bir kriz daha!
60 yaş üstü vatandaşın eşinin de aşılanmasına karar veren Sağlık Bakanlığı'na ...
Tek tek aradılar: Yanlışlık olmuş negatifsin
Eskişehir'de testi pozitif olmasına rağmen veri giriş hatasıyla kişilerin ...
 
Koronayı yendi, yaşam savaşını anlattı: 100 kilo girdim, 68 kilo çıktım!
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığı nedeniyle ağabeyini kaybeden, ...
Salgında günün bilançosu: 153 can kaybı, 29 bin 58 yeni vaka
Sağlık Bakanılığı, 28 Mart 2021 günlük corona virüs tablosunu açıkladı. ...
Yurtdışı seyahati için korona kuralları güncellendi
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'den yurtdışına gidiş ya da dönüş ...
 
Mutant virüsün en çok etkilediği yaş açıklandı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 5 farklı ülkede corona virüs mutantlarının daha ...
5 gençten 1'i flört şiddeti mağduru... Bunun adı aşk değil!
Teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte flört şiddetinde vakalar giderek ...
DSÖ'den yoksul ülkeler için aşı bağışı çağrısı
Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası toplumu yirmi yoksul ülkeye acil olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva