HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2012 Perşembe - 09:58

Çeşme’de çadır savaşı: Kaymakam Romanlar’a karşı

Türkiye'nin gözde turizm ilçesi Çeşme'de Kaymakamlık ile ilçeye çalışmaya gelen Roman vatandaşlar arasında çadır mücadelesi yaşanıyor. Kaymakamlığın izinsiz kurulan derme çatma çadırları yıkmasına karşılık Romanlar pes etmiyor. Her gün başka bir yerde çadırlar kuruluyor.

Çeşme’de çadır savaşı: Kaymakam Romanlar’a karşı

İZMİR - Yazın gelmesiyle birlikte İzmir'in turizm cenneti Çeşme'ye de tatilci akını başladı. Oteller ve plajlar dolarken ilçeye çalışmak için gelen Roman vatandaşlar da kurdukları çadırlarla ilginç görüntüler oluşturdu. İlçe Kaymakamlığı kurulan çadırların birkaç kez kaldığını ancak her defasında yeniden kurulduğunu söyledi. 

Egeli Sabah'tan Fırat Soylu'nun haberine göre Kaymakamlık çadırkondularla mücadele için özel ekip kurarken, Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır ise "Bizim yaşam hakkımızı kimse elimizden alamaz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimse bizi öteki yapmasın" diye tepki gösterdi.

EKİPLER TAKİP EDİYOR
30-40 civarında Roman ailenin ilçede çadır kurduğunu belirten Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, yapılanın kanunsuzluk olduğunu, çadırların tahliye edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Becel, "Biz kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Bu vatandaşları ilçe dışı etme gibi bir yetkimiz yok. Bizim orada yapabildiğimiz tek şey onları tahliye etmek. Önce Şahin Tepesi denen noktada yerleştiler. Oradan tahliyelerini sağladık. Daha sonra Alacatı girişine yerleştiler. Oradan da kaldırdık. Şimdi başka yere yerleşmişler. Bir ekibimiz sürekli takip ediyor. Buradan da tahliyelerini sağlayacağız. Vatandaşlardan şikayetler alıyoruz. Şikayet gelmese de biz bıkmayız. Belediye de ayrı uğraşıyor, emniyet, jandarma ayrı uğraşıyor" dedi.

BU GÖRÜNTEYE İZİN VERMEYİZ
Söz konusu sorunun sadece Çeşme ile sınırlı olmadığını belirten Kaymakam Becel, "Bu sorun Türkiye'nin sorunu. Sadece İzmir'de, Çeşme'de değil Türkiye'nin her yerinde böyle. Bu vatandaşlara yerleşik yer verseniz yine yerleşmek istemezler. İki ay bir yerde, iki ay başka bir yerde kalarak yaşıyorlar. Ama biz bu görüntünün Çeşme'de yaşanmasını istemiyoruz. Yasalar bize ne yetki vermişse onu kullanacağız. Emniyet güçlerine talimat verdim. Bugün yarın tahliyelerini yapacaklardır. 10 kere değil 100 kerede olsa bu tahliyeleri yapacağız" diye konuştu.

YAŞAM MÜCADELESİ
Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır ise, her sene bu tür olayların yaşandığını belirterek, "Bu arkadaşlarımız İzmir'den çalışmaya Çeşme'ye geliyorlar. Kimisi karpuz satıyor, kimisi hurda topluyor. Tek dertleri geçinmek, evine ekmek götürmek... Çeşme'de ev kiraları ateş pahası. Bu insanlar her gün İzmir'e gidip gelemezler. Ama bu onların yaşam savaşı. Kimse bizim yaşam savaşımıza karşı olmasın. Her sene bunu yetkililere iletiyoruz. Suriye'den kaçanlara konteynır köy tahsis edildi. Burada 80 kişiyi barındıracak güçleri yok mu? Bu insanlara birer konteynır verilmesinde ne sakınca var. Bunlar gündelik işlere giden temiz insanlar. Kazandıklarını yolda yememek için o çadırlarda kalıyorlar. Kimseye zararları yok. Tek dertleri yaşam savaşı" dedi.

PES ETMEYECEĞİZ!
Kaymakamlığın çadırları yıkmasına tepki gösteren Cıstır, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "Bu ülke hepimizin. Kimse bizi ötekileştirmesin. Burada mücadeleyi bırakmayacağız. Bizim yaşam savaşımıza herkes saygı gösterecek. Bu insanların karınları aç. Bu insanları işe alacaksınız o zaman çadırda yaşatmayacaksınız. Asla pes etmeyeceğiz. Onlar yıkacak, biz tekrar yapacağız. Burayı terk etmeyeceğiz" diye konuştu. (Fırat Soylu/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 5 Temmuz 2012 Perşembe 15:22

Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır Tek dertleri geçinmek,???? haklısınızda yanlız haksız konumdasınız haksızlığın önünü açarsınız (TIPKI İZMİR İTFAİYE ERLERİ GİBİ SINAV YÖNETMELİĞİNDEN DOLAYI) CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      13      7  
Şerafettin ZEYREK 5 Temmuz 2012 Perşembe 10:45

ROMANLAR HAKLI! Koskoca TCumhuriyeti 814 bin km2'lik Türkiyede 3-5 tane Romana arsa veremediyse, Romanlar ne yapsın? ARSA VERDİNİZ DE ALMADILAR MI?

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ’nin 50 metrelik işgalin sonu: Felaket
Taşan Mert Nehri'nin yıllar önce 60-70 metre olan dere yatağının yer yer ...
3.Paketin ardından Silivri'de tahliye beklentisi
Yeni yargı paketi ile getirilen düzenleme, Silivri ve Hasdal başta olmak ...
Diyarbakır’da facia: 2 çocuk gölette boğuldu
Diyarbakır'da serinlemek için gölete giren 12 ve 13 yaşlarındaki iki çocuk ...
 
Kordon'da araç yasağına tepkiler büyüyor
Birinci Kordon'da oturan vatandaşlar ve esnaf, 1 Temmuz'dan itibaren başlatılan ...
Öğrenciye cinsel istismara 46 yıl hapis
Siirt’te, iki yıl önce 2’si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda ...
Ahmet Şık'ın yeni kitabı yarın satışta
Gazeteci Ahmet Şık'ın yeni kitabı "Pusu- Devletin Yeni Sahipleri" yarından ...
 
Minik Rabia’yı ezen işadamına taksitli ceza!
İnciraltı’nda havlayan köpekten korkup yola fırlayan 11 yaşındaki Rabia ...
Kara çarşaflı infazın nedeni kan davası
Işıkkent semtinde, Sinan Akyay’ın, kendilerini kara çarşaf giyerek kamufle ...
Bostanlı’daki cafede uyuşturucu koması!
İstanbul’dan İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtine arkadaşını ziyarete ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva