HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2019 Cumartesi - 13:31

Çeşme'de 30 Ağustos gururu

Çeşme Belediyesi Cumhuriyet’in kapılarını açan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Şanlı Zaferin 97. yıl dönümünde Fener Alayı yürüyüşünde, gökyüzünü meşaleler değil, cep telefonları aydınlattı. Başkan Oran, “Bu seneki Fener Alayı’nda meşale yerine cep telefonu kullandık, meşale bütçelerini yanan ormanlık alanlarımıza fidan dikerek kullanacağız. Biz Cumhuriyet’in aydınlığını bu sene telefonlarımızın ışıkları ile vereceğiz. Cumhuriyet’in aydınlık yüzü, kalesi Çeşme ailem, iyi ki varsınız” dedi.

Çeşme de 30 Ağustos gururu

Çeşme Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Fener Alayı gerçekleştirdi. Yağhaneler Mevkii’nden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren Fener Alayı’na eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile katılan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Marşlar eşliğinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen Fener Alayı’nda vatandaşlar, meşale yerine cep telefonlarının ışıklarını yaktı.Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren Fener Alayı yürüyüşünün ardından, konser için kurulan sahneye Atatürk posteri ile çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, meydanda toplanan binlerce vatandaşı selamladı. 

MEŞALE BÜTÇESI FIDANA DÖNÜŞECEK
Bu seneki meşale bütçesini yanan ormanlık bölgelerde fidan dikerek kullanacaklarını dile getiren Başkan Oran, “Ben yıllarca burada Fener Alayı yaptım, ancak ilk kez 31 Mart gecesi bu kadar güzel bir kalabalık vardı. 31 Mart gecesi kadar güzelsiniz sevgili Çeşme ailem…

Her şey çok güzel oldu. Biz bu seneki Fener Alayı’nda meşale yerine cep telefonu kullandık, meşale bütçelerini yanan ormanlık alanlarımıza fidan dikerek kullanacağız. Biz Cumhuriyet’in aydınlığını bu sene telefonlarımızın ışıkları ile vereceğiz. Cumhuriyet’in aydınlık yüzü, kalesi Çeşme ailem, iyi ki varsınız” dedi.

“BÜYÜK ZAFERİ UNUTTURMAYA ÇALIŞANLARA ÇEŞME’DEN MESAJ OLSUN”
Hiç kimse ile problemleri olmadığını ifade eden Başkan Oran, “Ama iki kırmızı çizgimiz var. Birincisi; bizim Cumhuriyet'imizle problemi olanlarla sorunumuz var. Biz onlara karşıyız. İkincisi de; bizim kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk ve onun devrimleriyle sorunları olanlarla karşı karşıyayız. Onlarla sorunumuz var. Herkes bilsin ki, ne Cumhuriyet'imizi, ne de Mustafa Kemal'in devrimlerini hiç kimse bu ülkeden kaldıramayacak. Çünkü bizler ve sizler varsınız. Bu büyük zaferi unutturmaya çalışanlara Çeşme'den bir mesaj olsun, hep beraber telefonlarımızın ışıklarını yakalım. Herkes görsün. İşte Çeşme. İşte Cumhuriyetçiler” diye konuştu.

YELKENLER ‘30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI’ IÇIN YARIŞTI
Başkan Oran, konuşmasının ardından, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ile birlikte bu yıl 3’sü düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta Yat Yarışları’nda ‘30 Ağustos Çeşme Belediye Başkanlığı Zafer Kupası'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Başkan Oran, “Çocukluk arkadaşım, değerli dostum Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

AYHAN SICIMOĞLU BINLERCE KIŞIYE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU YAŞATTI
Ödül töreninin ardından Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri gerçekleştirildi. Ülke sınırlarını aşan müzik ve şovlarıyla, Güney Amerika eğlence anlayışını Türkiye’ye taşıyan Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri ile binlerce kişi Zafer Bayramı coşkusunu yaşadı.

 
Urla'da bağbozumu zamanı: 2 bin 600 yıllık gelenek
 
Altınordu'da gurur: 16'sında milli olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da bağbozumu zamanı: 2 bin 600 yıllık gelenek
Anadolu’nun en eski geleneklerinden bağbozumu şenlikleri İzmir’in Urla ...
Dikili’de Zafer Bayramı festivalle taçlandı
Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ...
Başkan Sengel yanan ormanlar için Efemçukuru'nda
Yanan İzmir ormanlarında gerçekleşen Halk Buluşması’na Efes Selçuk Belediyesi ...
 
Torbalı'da 30 Ağustos için açılışlı kutlama
Torbalı Belediyesi, Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ...
Foça'da Zafer Yürüyüşü
30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla Foça’da düzenlenen ...
Karaburun'da 30 Ağustos kutlaması
Karaburun Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı fener alayı ve kortej ...
 
Bornova'da zafer için coşkulu kutlama
Bornova Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Çamdibi'nin ...
İzmir’de gece boyu 30 Ağustos coşkusu
İzmir’in Balçova, Bornova, Karşıyaka, Karaburun, Foça, Torbalı, Dikili, ...
Büyük başarı: Judoda zirve İzmirli gençlerin
Sakarya'da düzenlenen  9. Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva