HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2019 Cumartesi - 12:08

Dikili’de Zafer Bayramı festivalle taçlandı

Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda coşkuyla başladı. Festival kapsamında Kardeş Türküler verdiği konser ile festivale katılanlara müzik ziyafeti sundu.

Dikili’de Zafer Bayramı festivalle taçlandı

Dikili Belediyesi tarafından gerçekleşen Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali’nin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramıyla birleşen festivalin ilk günü büyük coşkuyla gerçekleşti.

Yoğun katılım
Festivale, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, CHP İzmir Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Çifte mutluluk
Festival kapsamında vatandaşlara seslenen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “ İki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. İlki 30 Ağustos Zafer Bayramımız, ikincisi ise Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali’miz. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığını ilan ettiği gündür. 97 yıldır ilk günkü heyecan, gurur ve mutlulukla zaferimizi kutluyoruz. Eğer bu festivalleri yapabiliyor, bu coşkuyu yaşayabiliyorsak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı Cumhuriyet ışığı sayesindedir. 30 Ağustos’un, 9 Eylül'ün, 29 Ekim'in sayesindedir. Coşkumuzu, heyecanımızı bizlerle birlikte yaşayan herkese teşekkür ederim ” diye konuştu.

Gün boyu çeşitli etkinler
Festival, Dikili Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen 30 Ağustos töreniyle başladı. Plates, aerobic ve yoga etkinliğiyle devam eden etkinlikler kapsamında Dikili Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nde ki kursiyerlerin el emekleri olan çini ve seramik sergisinin açılışı da gerçekleşti. Büyük ilgi gören “Çınarlarımız, Emeklerimiz, Kültürümüz” adlı resim sergisinin yanı sıra Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin de şiir ve müzik dinletisiyle festivalde yer aldı.

Panellere yoğun katılım
Festivalin ilk günü gündüz programında “30 Ağustos’un Önemi ve Yansımaları” konulu panel Gazeteci Alev Coşkun ve Ekonomist Yazar İrfan Hüseyin Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Akşam programında ise Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün moderatörlüğünü yaptığı “Türkiye’de Siyaset ve Basın” konulu panelde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Gazeteci-Yazar Nevşin Mengü Dikililerle bir araya geldi.

İzmir marşıyla kortej
Bülent Ecevit Meydanı’ndan başlayan ve Atatürk Meydanı’nda son bulan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Festival Korteji ise meşaleler eşliğinde gerçekleşti. Dev Türk bayrağı ve Atatürk bayrağının açıldığı kortejde yol boyunca hep bir ağızdan İzmir marşı söylendi.

Kardeş Türküler sahne aldı
Dikili Kültür - Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali kapsamında Dikili Atatürk Meydanı’nda ki Kardeş Türküler konserine binlerce vatandaş katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından şarkılar seslendiren grup, vatandaşların büyük beğenisini topladı. Festivalin ilk günü Kardeş Türküler’in konseriyle son buldu.

 
Resmen yayımlandı: Otomotivde yeni dönem
 
Minik Ayaz için evde yoğun bakım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel yanan ormanlar için Efemçukuru'nda
Yanan İzmir ormanlarında gerçekleşen Halk Buluşması’na Efes Selçuk Belediyesi ...
Torbalı'da 30 Ağustos için açılışlı kutlama
Torbalı Belediyesi, Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ...
Foça'da Zafer Yürüyüşü
30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla Foça’da düzenlenen ...
 
Karaburun'da 30 Ağustos kutlaması
Karaburun Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı fener alayı ve kortej ...
Bornova'da zafer için coşkulu kutlama
Bornova Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Çamdibi'nin ...
İzmir’de gece boyu 30 Ağustos coşkusu
İzmir’in Balçova, Bornova, Karşıyaka, Karaburun, Foça, Torbalı, Dikili, ...
 
Büyük başarı: Judoda zirve İzmirli gençlerin
Sakarya'da düzenlenen  9. Uluslararası 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik ...
Başkan Acar’dan açıklama: İşten çıkarma bitti
Yerel seçim sonrası işçi eylemleri ve işten çıkarmalar ile gündemden düşmeyen ...
Karşıyaka’da 30 Ağustos şöleni
Karşıyakalılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünü büyük coşku ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva