HABERLER>EGE
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 12:46

‘Cemaat okulları’ operasyonu Manisa’ya sıçradı!

İzmir’de geride kalan hafta Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen okullara yapılan operasyonun ardından Manisa’da da Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi'ne polis tarafından operasyon düzenledi.

‘Cemaat okulları’ operasyonu Manisa’ya sıçradı!

Manisa’da, Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi'ne polis tarafından operasyon düzenledi. 6 kamu kuruluşunun görevlilerinin de katıldığı operasyonda, okuldaki bazı bilgisayar kayıtları ve evrak bir saat süreyle incelenirken, gözaltına alınan olmadı.
 
İzmir- İstanbul karayolu Manisa Organize Sarnayi Bölgesi Kavşağı'ndaki Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi'ne bugün saat 10.00 sıralarında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri operasyon düzenledi. Okul giriş ve çıkışa izin vermeyen polis, çevrede de geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Önümüzdeki yıl üniversite sınava girecek 150 son sınıf öğrencinin kursta olduğu okuldaki operasyona, Maliye, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gediz Elektrik, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden görevlileri de katıldı. Operasyona katılan tüm kuruluşlar, kendi açılarında okuldaki bilgisayar kayıtları ve evrağı inceledi.
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VALİLİĞE YAZI GÖNDERDİ
Operasyonun Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın Valiliğe gönderdiği yazı üzerine yapıldığı bildirildi. Valiliğe gönderilen yazıda, "Ülkemizde, yükseköğrenim talebinin giderek artması, buna bağlı olarak üniversitelere öğrenci seciminin merkezi giriş sınavıyla yapılması, giriş sınavının kapsamı ile ortaöğretim kurumlarında işletilen müfredatın içeriğinin birebir örtüşmemesi ve orta öğretim kurumlarının gerek program gerekse nitelik bakımından farklılık arz etmesi kolektif biçimde hem özel dershanelere hemde özel okullara olan talebi giderek artırmıştır. Dolayısıyla dershanelerin ve özel okulların sayısı başta büyükşehirler olmak üzere zamanla artmıştır. Bu nedenle özel eğitim kurumlarının kontrol ve denetimlerinin sıklıkla yapılması gerekmektedir. 14.02.2007 tarih 26434 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 20.03.2012 tarih ve 28239 sayılı Resme Gazete'de yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesi çerçevesinde ilimiz merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının denetiminin yapılması ve bu denetimleri Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Maliye Denetçileri, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İtfaiye Müdürlüğü, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden denetim komisyonu oluşturulması ve komisyonun Milli Eğitim İl Müdürlüğü sekreteryasında yürütülerek, komisyonda yer alan kurumların yeteri kadar personel ve araç ile denetimlere katılması hususunda bilgilerinize arz ederim" ifadelerine yer verildi. Okuldaki bir saat süren incelemenin ardından polis ve operasyona katılan kamu kuruluşlarının görevlileri binadan ayrılırken, gözaltına alınan olmadı.
 
Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Almanca Öğretmeni Şenol Kahramanlar, operasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Okulumuz üniversite sınavında Türkiye 14'üncüsü, Manisa birincisi çıkarttı. Uluslararası yarışmalarda okul olarak bir çok madalyamız var. Herhalde, programımızı ve başarımızı örnek alıp, Milli Eğitim okullarına uygulamak istiyorlar. O nedenle bu operasyonu düzenlediler" dedi. (dha)
 

 
Biraz macera istediler, dağda mahsur kaldılar!
 
‘Sinema Burada’ 15.yaşında: Tema eğitim, Alasya’ya vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biraz macera istediler, dağda mahsur kaldılar!
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde dün sabah ormanlık alanda gezerken kaybolan ...
Eşi geri dönmeyince intihar etti
Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, çocuğunu da alarak kendini terk eden eşini ...
Turizm cennetinde 5 bin binaya yıkım kararı!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'ndeki 35 turistik otel ve 500 konutun da aralarında ...
 
Afyon'da Büyük Taaruz'un 93 yılı törenle kutlandı
Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer ...
'Beyaz zarf' uygulamasıyla 271 emeklinin yüzü güldü
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile SGK Manisa İl Müdürlüğü ...
Dereye düşen yaşlı adam bulunamadı
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, iddiaya göre alkol aldıktan sonra dereye ...
 
Doğa yürüyüşüne çıkan 4 kişi kayıp!
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, ormanlık alanda doğa yürüyüşüne çıkan ...
Ayvalık'ta 42 Suriyeli kaçak yakalandı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın ...
Didim'de patlamamış top mermisi bulundu
Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki bir tarım arazisinde, 30- 35 yıl öncesinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva