HABERLER>EGE
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 10:36

Afyon'da Büyük Taaruz'un 93 yılı törenle kutlandı

Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer Yolu Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişi Kocatepe'ye ulaştığında soğukla karşılaştı.

Afyon da Büyük Taaruz un 93 yılı törenle kutlandı

Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Şuhut İlçesi'ne bağlı Çakırözü Köyü'nde, 'Zafer Yolu Yürüyüşü' öncesinde tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Parti Halil Ürün ve Remziye Sıvacı, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, protokol üyeleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET
Türkiye'nin her yerinden Afyonkarahisar'a akın edenler, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruzu başlatmadan önceki son geceyi geçirdiği Şuhut İlçesi'nde bir araya geldi. Farklı üniversitelerden gelen 70 öğrencinin yanı sıra AKUT, Atatürkçü Düşünce Derneği, izci toplulukları, gençlik merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, dağcılık dernek ve kulüplerinin temsilcilerinin de katıldığı Şuhut'taki etkinliklerde Atatürk ve silah arkadaşlarının savaşın planını son kez gözden geçirdiği Atatürk Evi ziyaret edildi. 93 yıl sonra Atatürk'ün kaldığı aynı odada bulunmanın heyecanını yaşayan Zafer Yürüyüşü katılımcıları, Ata'nın çalıştığı masaya dokunmaktan kendilerini alamadı.
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_26/b30854eabf4efe85f70bcedec36f1ba9.jpg


BAKAN EROĞLU DUYGULANDI
Zafer yürüyüşçülerine kalpak ve Türkiye atkısı dağıtılan Atatürk Evi önünde, katılımcılarla sohbet eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da kalpak hediye edildi. Kalpağı tüm gece boyunca başından çıkarmayan Bakan Veysel Eroğlu, Atatürk Evi'nin önünde yaptığı konuşmada Büyük Taarruz'un Türk tarihindeki önemini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçiğin Kurtuluş Savaşı'nda yaşadığı zorlukları da hatırlatan Bakan Eroğlu'nun, o dönem ve şehitlerle ilgili konuşurken gözlerinin dolduğu görüldü.

KORTEJ DÜZENLENDİ
Atatürk Evi'ndeki törenin ardından Mehteran Bölüğü öncülüğünde Zafer Yürüyüşü korteji yapıldı. Bakan Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü ile yüzlerce kişi mehter marşlarına ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej, ilçe stadyumunda sona erdi. Şuhut Atatürk Stadyumu'nda askeri bandonun eşliğinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyan binlerce kişi, TSK tanıtım filmini izledikten sonra Askeri Bando konserini dinledi. Zafer Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği kutlama programında Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, 10'uncu Yıl ve İzmir Marşı'na bayrak sallayarak tempo tuttu.

'SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELİNCEYE KADAR'
Türkiye'nin 93 yıl önce olduğu gibi bugün de şehitler verdiğini söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığını belirtti. Bakan Eroğlu, "PKK terör örgütü son zamanlarda kalleşçe saldırılar yaparak kahraman Mehmetçiğimizi ve polislerimizi şehit ediyor. Hangi etnik kökenden olursak olalım, biz kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Ama şunu iyi bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir. Kahraman milletimiz bu oynanan oyunları çok iyi bilmektedir. Kahraman polis ve askerimiz bu kalleşlere en ağır şekilde cevap veriyorlar ve vermeye devam edeceklerdir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, son silah toprağa gömülünceye kadar bu mücadele devam edecektir" dedi.

BAKAN KARANFİL DAĞITTI
Şuhut'ta gerçekleştirilen kutlamanın ardından Atatürk ve silah arkadaşlarının Kocatepe'ye gidiş için yola çıktığı Çakırözü Köyü'ne giden yürüyüşçüler, okul bahçesinde gerçekleştirilen mehter ve askeri bando konserlerini dinledi. 93 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşlarının gizlice Kocatepe'ye çıktıkları saat 01.15'te Çakırözü'nden Zafer Yürüyüşü başlangıç noktasına doğru yürüyüşe başlayanlara Bakan Eroğlu ve beraberindekiler de eşlik etti. Katılımcılara karanfil dağıtan Bakan Eroğlu, yürüyüşün hayırlı olmasını temenni etti.
 
Yürüyüşe katılanların savaşın nasıl zor şartlar altında kazanıldığını bir kez daha anlayacağına inandığını söyleyen Bakan Eroğlu, Çanakkale gibi Kocatepe'ye de bir tanıtım merkezi yapıldığını açıkladı. Bakan Eroğlu, Çanakkale ve Afyonkarahisar'ı herkesin görmesi gerektiğini de söyledi.

93 YIL ÖNCESİNİN MENÜSÜ İKRAM EDİLDİ
Bakan Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü tarafından çiçeklerle uğurlanan binlerce kişi yaklaşık 14 kilometrelik Zafer Yolu'nu yürümeye başladı. Düşen hava sıcaklığının yanı sıra dik yokuşlarla da mücadele eden yürüyüşçüler, saat 04.00 sıralarında Kocatepe öncesi son kamp alanına ulaştı. Kamp alanında Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan 93 yıl öncenin menüsü mercimek çorbası, hoşaf ve ekmek yürüyüşçülere ikram edildi. Yürüyüşü tamamlayamayanlar ise jandarma, AKUT ve AFAD tarafından midibüslerle Kocatepe'ye taşındı.
 
SOĞUKLA MÜCADELE ETTİLER
Atatürk'ün ünlü Kocatepe silueti heykelinin bulunduğu Kocatepe'ye ulaşanlar soğuk havayla karşılaştı. Hava sıcaklığının 6 derece olduğu Kocatepe'de, güçlü rüzgarın da etkisiyle hissedilen hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü. Hazırlıksız gelenlerin titrediği Kocatepe'de İzmir ve Antalya gibi şehirlerden gelenler yaz günü üşümenin keyfini yaşadıklarını belirtti. Kocatepe'de Atatürk'ün kullandığı mevzilerle Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar arasında AKUT da vardı. Yaklaşık 100 kişiyle Kocatepe'ye en hızlı tırmanan ekiplerden AKUT'ta, Başkan Nasuh Mahruki yürüyüşçülerden büyük ilgi gördü.

'KONSER VE GÖSTERİLER İPTAL'
Kocatepe'nin Türkiye'nin bağımsızlığının bir sembolü olduğunu söyleyen AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kutlama programında Kocatepe'de halk oyunları gösterileri ve konserin yer aldığını belirtti. Şehit asker ve polislere bir saygı nişanesi olarak konser ve gösterilerin iptal edildiğini de vurgulayan Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de Kocatepe'de atıldığını anlattı. Karakaş'ın konuşmasının ardından Zafer Yürüyüşü programı sona erdi. Programın sona ermesine rağmen halen tepeye doğru tırmanan binlerce kişi, Atatürk'ün taarruz emrini verdiği günün ilk ışıklarına kadar Kocatepe'de bekledi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_26/530fe67cd412f62d7edbf30b43fe5013.jpg

KOCATEPE'DE TÖREN DÜZENLENDİ
Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de kutlama töreni düzenlendi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Afyonkarahisar'dan başlayıp, İzmir'de sona erecek Büyük Taarruz Bisiklet Yarışı'nın startını veren Bakan Eroğlu, Zafer Haftası için İzmir'e koşacak atletlere de Türk bayrağını öperek teslim etti.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_08/2015_08_26/14ec107e1f88705cdf854133b672c746.jpg

Sonrasında Kocatepe Atatürk Anıtı'ndaki törene geçildi. Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Bakan Eroğlu, Büyük Taarruz'un Türk tarihindeki önemine değinerek, bütün dünyada eşi, emsali görülmemiş bir zafer olduğunu aktardı. Bakan Eroğlu, "Bu zafer sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda aziz milletimizin onca yokluk ve yoksulluk içerisinde eşsiz bir iman ve kararlılıkla verdiği mücadelenin büyük bir zaferidir. Aynı zamanda bu zafer aynı hedefe yönelmiş olan aynı gaye için varını yoğunu ve canını vermekten çekinmeyen bütün güçlük ve imkansızlıklara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde yurdunu müdafaa eden cesur ve kahraman milletin zaferidir. Hiç kimse bu topraklarda kirli oyunlarını sahneye koyup muvaffak olamayacaktır. İlelebet tek devlet, tek bayrak olacağız. Son günlerde artan şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. (dha)
 

 
Karşıyaka’da belediye-Kızılay işbirliği ilaç oldu
 
Egeli balıkçılardan isyan: İnsan değil balık avlamak istiyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Beyaz zarf' uygulamasıyla 271 emeklinin yüzü güldü
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile SGK Manisa İl Müdürlüğü ...
Dereye düşen yaşlı adam bulunamadı
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde, iddiaya göre alkol aldıktan sonra dereye ...
Doğa yürüyüşüne çıkan 4 kişi kayıp!
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, ormanlık alanda doğa yürüyüşüne çıkan ...
 
Ayvalık'ta 42 Suriyeli kaçak yakalandı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın ...
Didim'de patlamamış top mermisi bulundu
Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki bir tarım arazisinde, 30- 35 yıl öncesinden ...
Geri dönmemek için tekneyi batırdılar!
Bodrum'dan bu sabah Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçen 120 Suriyeli ...
 
Yıldırım 6 hektar kızılçamı kül etti
Muğla'nın Köyceğiz ilçesi'nde, çıkan yangında 6 hektarlık kızılçam ormanı ...
Aydın’da yine kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı
Aydın’da iki grup arasında, iki gün önce uyuşturucu satışı nedeniyle çıkan ...
Yıldırım 6 hektar ormanı küle çevirdi
Muğla’nın Köyceğiz ilçesi'nde, çıkan yangında 6 hektarlık kızılçam ormanı ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva