HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2023 Pazartesi - 13:59

Çakmur’dan şartlı evet… 'Önseçim olursa sonuna kadar varım!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Yüksel Çakmur 31 Mart 2024 seçimleri için “Eğer bu sandık olursa eğer partinin içine demokrasi 30 yıldan sonra ilk kez içeri girerse ben demokrasinin ve özgürlüğün hakkını tam olarak yaşamak ve yaşatmak için elbette ki sonuna kadar halkla beraber örgütle beraber varım” dedi.

Çakmur’dan şartlı evet…  Önseçim olursa sonuna kadar varım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ –  Cumhuriyet Halk Partisinde geçmiş dönemlerde eski Genelbaşkan Yardımcılığı , Gençlik ve Spor Bakanşığı , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı , Milletvekilliği , Buca Belediyesi Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Yüksel Çakmur 2024 seçimleri hakkında partisinin il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu ziyaret eden ve yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştiren Çakmur, ardından ise açıklamalarda bulundu.

Sözlerine ülkedeki siyasi gelişmeler ile başlayan Çakmur, “Ben bugün ile  geldim.  İl başkanımla yardımcılarıyla ve yöneticilerle, değerli yöneticilerle görüşmek üzere geldik. Bu bir basın toplantısı değildir.  Fikirlerini, düşüncelerini söylemek için paylaşmak için geldim. Türkiye son derece önem bir dönemeçte Türkiye'de bir rejim değişikliğine doğru gidiliyor. Bu anayasa ve yargıtayın üçüncü dairesinin mücadelesi değil bunu bahane ederek bir anayasa değişikliğine gidilmesinin adımları atılıyor. Bu adımlar bir rejim değişikliğidir. Biz bu memlekette Türkiye'de doğduk bayrağımız altında bağımsızlığı tada tada yürüdük ve buraya geldik. Eğer bugün bu geldiğimiz yerde Türk bayrağı dalgalanıyorsa ve gittiğimiz her kentte bayraklarımız bağımsızlığın, aydınlığa eşenliğimiz için rahat ve huzur içinde olan halkın başının üstünde dalgalanıyorsa biz bu bağımsızlığı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun kurduğu Cumhuriyete karşı bir büyük düşmanlık sürüyor. Kadın hakları, kadın-erkek eşitliği, yurttaş eşitliği, laiklik en önemlisi Türkiye'de halkın, Türkiye Cumhuriyeti'nde huzur içinde, rahat yaşamasını sağlayan laiklik… Büyük tehlike altında şer-i bir devlete doğru adımların atıldığını görüyoruz. Cumhuriyet düşmanlığını laiklik düşmanlığını, özgürlük düşmanlığını görüyoruz” dedi.

KOLTUK KAVGASINA DÜŞMEYİN
31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Çakmur, “Şimdi 31 Mart'ta bir yerel seçim olacak. Bu seçimin öneminin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Bu seçimde bir kez daha eğer burada bulunan bütün arkadaşlarım ve burada bulunmayan Diyarbakır'dan, Van'a, Muş'a, Mardin'e, Trabzon'a, Rize'ye, Edirne'ye, Ankara'ya, İstanbul'a kadar bütün yaşayan yurttaşlarımın, özellikle kadınların hakları yönünden çok önemli bir seçime giriyoruz. Cumhuriyetin adım adım laik, demokratik özelliklerinin yıkılmakta olduğunu görüyoruz. Bütün bunları görerek tüm politikacı arkadaşlarıma, partili yöneticilerimize sesleniyorum; Lütfen koltuk kavgasını ve koltuk severliği bırakın, yurtsever olun. Bugünler yurtsever olma günleridir. Bırakın koltuk için dosya alma hevesinde kuyruk olmayı. Halka gidin. Halkla beraber olun üç tane kamerayla halka gidip esnafa gidip hayvancılara gidip gösteri yapmayın. Her gün sokaklarda olun. Her gün meralarda mezralarda Anadolu topraklarında olun. Çünkü nefes alıp verdiğiniz yerde yaşayan o halkın babaları, dedeleri sizler için, bizler için Çanakkale'de Cumhuriyet rejiminin kurulmasında, bağımsızlığımızın Yunan'a, İtalyan'a, Fransız'a karşı, emperyalistlere karşı verilen savaşta onlar yurtları için öldür bunu asla aklınızdan çıkarmamakta yarar var” dedi

PARTİYİ ÖNCE ÖRGÜTTEN KOPARIYORSUNUZ
Partinin tabandan mı tavandan mı yönetileceğinin belirleneceğini vurgulayan Çakmur, “Cumhuriyet Halk Partisi tabandan mı yönetilecek, tavandan mı yönetilecek? Halk bilmez, örgüt bilmez, üyeler bilmez… Eğer bu yönetenler dünden bugüne 30 yıldan beri ben bilirim diyorlarsa ve dedilerse Cumhuriyet Halk Partisi'nin 13 defa mahkumiyetinde halksız demokrasi anlayışı, örgütsüz demokrasi anlayışı olmuştur. Ne zaman örgüte gittik? Ne zaman örgütle beraber olduk? O zaman iktidar olduk. Bu parti yüzde kırk altı oy almış bir partidir. İttifak ittifak… Bu kadar mı zavallısınız? Bu kadar mı bedbahtsınız? Bu kadar mı güçsüzsünüz? Partiyi önce örgütten koparıyorsunuz. Halktan koparıyorsunuz. Yalnızlaştırıyorsunuz. Ondan sonra diğer altı partiye gidiyorsunuz. Yedi tane partiye gidiyorsunuz. Ve şimdi bile aman ve biz birleşelim. Ittifak olursak kazanacağız. Kendinize güveniniz yok mu? Ne kadar üzüntülü bir durum? O parti reddediyor bu parti reddediyor. Şimdi yaptığınız yanlışlıklar yüzünden o otuz dokuz Bir milletvekili, anayasada oyları vererek rejim değiştirecek bir Türkiye yarattığında hiç mi vicdanınız sızlamayacak? Halkı unutmayalım. Yürürken demokrasiyi unutmayalım. Önce eğilim yoklaması ondan sonra geldik son durağa, anket. Ya bu parti anket partisi mi? Kimse kimseyi kandırmasın. Politikacılar yalan söylemesin. Hepimiz bunun içindeyiz. Yeter. Yeter artık bu kadar halka söylenen yalanlar. Yalancı olmayalım. Doğru Söyleyelim. Mertçe, yiğitçe, dürüstçe doğruları söyleyelim. Çocuklarımıza kötü örnek olmayalım. Anketler yapıldı, hiç mi ders almadınız? Ben kendime de hitap ediyorum. Kimseyi kınamak için bu kürsüde değilim. Kimseye kötülüğü düşünmem. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız yaşamasını isteyen bir yurttaşım. Anketlerin bir tanesi doğru çıktı mı? Milyarlar verildi anket şirketlerine. Hani yüzde 20 ile bizim Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı oluyordu? Şimdi o cumhurbaşkanlığı köşkünde kim oturuyor? O anketlerin bir tanesi doğru çıkmamış, milyarlar harcanmış, parti kasasından ve sevgili arkadaşlarım dönüyoruz, dolaşıyoruz yine anket diyoruz. Örgüt yok. Aklınızı başımıza toplayalım. 31 Mart'ı kaybedersek Cumhuriyeti kaybederiz” diye konuştu.

BU BİR ONUR ADIMI
Makam sahibi olanların genel merkeze karşı değil örgüte karşı sorumlu olması gerektiğini belirten Çakmur, “Hesap genel başkanlara, genel merkezlere verilmez. Halkın içinden Gelenler halka mücadele vererek gelenler halka hesap verir. Atananlar da genel başkanları da genel merkezlere hesap verir. Biz genel merkez partisi genel başkanların emrinde bir parti olmamalıyız. Halkın emrinde parti olmalıyız.60 yıllık üyelikte tabii ki bana verdiğiniz kamu görevini Yapmaya çalıştım. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geldiği dönemlerde o kamu görevlerini yapmaya çalıştım. İzmir'e hizmet etmeye çalıştım. Ama yüzünüzün karası olmadım. Elimi kirletmedim. Vicdanımı kirletmedim. Ben belediyeyi zenginleşme organı görmedim. O şirketlerde bir kuruşun hesabını sora sonra yürüdüm. O Tanşaş’ları yaşadınız… O deniz yoluyla neler yapılacağını hepiniz gördünüz. Ve her şeyden önce arkadaşlarım hiçbir hakkınızı kimseye yedirmedim. Ben bizi yutmakta olan kapitalistlere gerçekten meydanın boş bırakılmamasını isterim. Sosyal demokraside halkın ekonomide, sosyal hayatta egemen olmasını isterim. Eğer halka gidilirse bu seçimle ön seçim vaadinizi tutarsanız yukarıdaki arkadaşlarım size sesleniyorum. Bu bir onur adımı” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTLE MÜCADELEYE…
Önseçim sözünün tutulması gerektiğini belirten Çakmur, “Söz veren sözünü tutacak. Halk şunu demeli; Ben senin partine karşıyım kardeşim. Pazar günü ön seçim olacak. Ama A'yı ya da B'yi Konak, Buca, Bornova Belediye Başkanı eğer ön seçimde seçerseniz benim oyum onlara feda olsun. Büyük şehre şunu seçerseniz, benim oyum ona, ben, muallimse oy vermedim. Ama evimde, aşımda hep onu gördüm. Oy vereceğim diyorsa, iktidara parti gelir. Belediye de gelir. Yani sadece CHP'lilerin oyu değil. Bir muhalif dahi namuslu insan, kadın, erkek, onurlu insan, hakka, hukuka riayet ediyor diyorsa bu seçimde büyükşehirde de belediye seçimlerinde de kazanmış olur. Lütfen örgütün önüne sandığı koyun. Yargı güvencesinde ellerinizi siyasiler olarak çekin. Yeter bu koltuk severlik. Adamımı getireyim. Kimse kimsenin adamı değil. Özgür insan, kimsenin adam Olmaz. Baş eğmez. Namusluluğun, dürüstlüğün söz konusu olduğu yerde hırsızlara karşı, sömürücülere, vurguculara karşı korkmayacağız. Sevgili arkadaşlarım, bu konutsa bu sandık olursa ben demokrasiye saygı ile 30 yıl hiçbir yere beraber aday olmadım. Ama şimdi cumhuriyet laiklik, özgürlük, demokrasi, büyük tehdit altında. Onun için sonuna kadar bu örgütle beraber mücadele ben de canımla, başımla sonuna kadar var. Eğer böyle bir seçim olursa bunun için varım, sonuna kadar varım” diye konuştu.

SONUNA KADAR VARIM
Önseçim olması durumunda aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Çakmur, “Aday olmaktan önce koltuktan önce ilkeler onun için zaten buraya geldim ve il başkanıyla konuştum. Yani bunu yansıtın dedim. Lütfen bu bir kanaat önderi olarak kabul edin. Şimdi eğer bu sandık olursa eğer partinin içine demokrasi 30 yıldan sonra ilk kez içeri girerse ben demokrasinin ve özgürlüğün hakkını tam olarak yaşamak ve yaşatmak için elbette ki sonuna kadar halkla beraber örgütle beraber varım” dedi.

 
Gaziemir’de eski ilçe başkanı adayı adayı
 
Ufuk Özkan, yeni bir aşka yelken açtı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 27 Kasım 2023 Pazartesi 21:29

gecin artık bunları şimdiki liseye giden cocuklar cem yılmaza bile gülmüyor neyin kafasını yaşıyorsunuz....

Yorumu oyla      2      5  
Bülent Işık 27 Kasım 2023 Pazartesi 19:09

altan dalton(avarel) Atatürk ne demiş "Ben sporcunun zeki,çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim"

Yorumu oyla      2      3  
Tıpış tıpışçılar Size Herşey Müstehak 27 Kasım 2023 Pazartesi 18:38

Ne mübarek koltukmuş ne kardeşim... Bir oturup tadını alan ölünceye kadar oturmak istiyor... Yazık yazık bu partiye!

Yorumu oyla      2      4  
Red Kit 27 Kasım 2023 Pazartesi 18:35

Yüksel Çakmur 5 yıl belediye başkanlığı yaptı bunun 2.5 yılı o zamanki mevcut hükümet tarafından engellenmekte geçti,geri kalan 2.5 yılda 10 yılda yapılacak işleri yaptı. Pasta hatlarda yolcunun yoğun olduğu saatlerde çalışan özel halk otobüslerini kaldırdı. Çankaya ve Konak'ta ki dolmuş duraklarını kaldırdı.Üçyol-Bornova metrosunu projesi ve finansmanı hazır olarak gelecek döneme devretti. İzkent adı altında yüzlerce konut yaptı.

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 27 Kasım 2023 Pazartesi 18:28

Aday olmaktan ziyade destek olacağı genç birini açıklasa daha doğru olur. Partinin bir büyüğü olarak görev almalı aktif makamlarda görev almamalı düşüncesindeyim böyle yaparsa gelecek nesillere de örnek olur.

Yorumu oyla      3      3  
altan koralttan 27 Kasım 2023 Pazartesi 17:32

bülo,belediyeden yılsonunda ikramiyen yatınca selzedelere bağışla da insanlara bir faydan dokunsun...

Yorumu oyla      3      7  
sinan 27 Kasım 2023 Pazartesi 16:35

bi bitmediniz

Yorumu oyla      5      4  
tuna 27 Kasım 2023 Pazartesi 15:50

yuh yani mezara kadar siyaset mi

Yorumu oyla      6      6  
BARBAROS HAYRETTİN GİRİT 27 Kasım 2023 Pazartesi 15:43

BEN SAYIN YÜKSEL ÇAKMUR''A GÜVENİYORUM VE SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM. AKIL YAŞTA DEĞİL, BAŞTADIR. TECRÜBE, TECRÜBE, TECRÜBE. SAYÍN YÜKSEL ÇAKMUR, İZMİRDE SAĞ VE SOL PARTİLERDEN OY ALABİLECEK TEK KİŞİDİR. SİZDE GÖRECEKSİNİZ, EĞER İZMİRDE ÖN SEÇİM OLURSA SAYIN YÜKSEL ÇAKMUR SANDIKLARDAN BİRİNCİ ÇIKACAKTIR. İŞLEYEN DEMİR PAS TUTMAZ, ÇALIŞAN KAZANIR.

Yorumu oyla      7      7  
Bülent Işık 27 Kasım 2023 Pazartesi 15:19

altan trolttan Konak galeria projesine Kordon'dan ancak 6 şeritli otoyol geçirmek isteyenler karşı çıkar. Alsancak limanın orada yıllarca atıl duran ve en sonunda yıkılan viyadüklerin parasını aslında sizden almak lazım. Ayrıca Karşıyaka dolmuş son durağına yapılan ve hiç açılmadan yıkılan otoparkın yapım ve yıkım parasıda dahil.

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de eski ilçe başkanı adayı adayı
Gaziemir belediye başkanlığı için Gaziemir CHP eski İlçe Başkanı Yüksel ...
Kurtulmuş'tan Filistin çıkışı: Orta Doğu'da barış olmayacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter ...
Genelkurmay Başkanı Gürak, Belçika'da!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Belçika Genelkurmay Başkanı ...
 
Araştırma Komisyonu sahaya iniyor!
Balıkçılık ve su ürünleri sektöründe yaşanan sorunlar ve alınması gereken ...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yalanlama!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, "Kadına yönelik şiddetle mücadele ...
Bakırçay'da aday adayı bolluğu... Hangi ilçede, kimlerin adı geçiyor?
31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Bakırçay Havzası'nda ...
 
Kadın derneklerinin başkanı konuştu: Kadın kolları kaldırılsın!
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı (TKDF) Canan Güllü, yerel ...
AK Partili Kaya’dan Mendereslilere ’31 Mart’ çağrısı: Çöp mü, bilim mi?
Menderes’te İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen çöp ...
Mehmet KARABEL yazdı... İkna turları işe yarar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... İkna turları işe yarar mı?
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva