HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2023 Pazartesi - 10:06

Bakırçay'da aday adayı bolluğu... Hangi ilçede, kimlerin adı geçiyor?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Bakırçay Havzası'nda ise CHP-AK Parti rekabetinin yaşanması beklenirken çok sayıda isim partilerinden aday olmak istiyor.

Bakırçay da aday adayı bolluğu... Hangi ilçede, kimlerin adı geçiyor?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

BAKIRÇAY’DA ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR
Kentte merkez ilçelerin yanı sıra seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçeler arasında Bakırçay Havzası yer alıyor. 2019 yılında Bergama ve Kınık’ta AK Parti’nin ipi göğüslediği bölgede, Aliağa’da ise MHP seçimi kazanmıştı. Dikili, Foça, Menemen ve Kemalpaşa’da sandıktan Cumhuriyet Halk Partisi çıkmıştı.

ALİAĞA’DA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Milliyetçi Hareket Partisi’nden Serkan Acar’ın belediye başkanı seçildiği Aliağa’da MHP cephesinde tek aday Acar olarak kulislerde yerini aldı. AK Parti’nin 2019 seçimlerinde olduğu gibi MHP’yi destekleyeceği öğrenilen ilçede Acar’a parti içinden rakip çıkması beklenmiyor.

Aliağa’da Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde ise kulislerde aday adayı bolluğu yaşanıyor. Sosyal medyada aday adaylığını açıklayan meclis üyesi Savaş Dağdeviren’in yanı sıra geçmiş dönem belediye baskan adayi Barış Eroğlu, geçmiş dönem belediye meclis üyesi Ümit Devran, ilçe gençlik kolları eski başkanı Çağatay Güç, ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve CHP geçmiş dönem il yöneticisi Özcan Durmaz’ın ismi belediye başkanlığı aday adaylığı için yer alıyor.

İYİ Parti’de ise görevinden istifa eden ilçe başkanı Bahadır Gültekin aday adaylığını açıklamıştı.

DİKİLİ’DE ADAY ADAYI BOLLUĞU
2019 seçimlerinde CHP adayı Adil Kırgöz’ün ipi göğüslediği ilçede Kırgöz’ün yeni dönemde de aday olmak istediği biliniyor.

İlçede parti içinden Kırgöz’ün yanı sıra  CHP geçmiş dönem il yöneticisi Özcan Durmaz’ın ismi Aliağa gibi Dikili içinde kulislerde yerini almış durumda. CHP sıralarından ayrıca geçmiş dönem adayı Gökmen Ulu, geçmiş dönem belediye başkan aday adayı Mesut Özmenay ve ilçede Doktor olan Kemal Doyuran’ın ismi kulislerde aday adaylığı için geçenler arasında...

Geçtiğimiz seçimlerde CHP ile yarışan ve Sema Akıncı ile seçime giren MHP’de 2024 seçimleri için Akıncı’nın bir kez daha aday adayı olabileceği iddia edildi. Akıncı’nın yanı sıra Mehmet Arslan’ın da ismi belediye başkan aday adaylığı için ilçede konuşulanlar arasında...

Geçtiğimiz seçimlerde MHP’li destekleyen AK Parti’de ise 2024 seçimleri için aday adayları çıkmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki seçimlerde Dikili’den kendi adayını çıkarmak isteyen AK Parti’de Semih Yalın aday adaylığını açıklamış durumda. Yalın’ın yanı sıra ilçede  Abdulah Özdoğru ve Özgür Toprak’ın ismi de aday adaylığı için kulislerde yer almış durumda.

İYİ Parti’de de Dikili için aday adayı bolluğu yaşanıyor.  İlçe Başkanı Yakup Pınar’ın aday adayı olacağı süreçte ayrıca Mehmet Karluk ve Neslihan Kutlu Maraş’ın isimleri de aday adaylığı için konuşulanlar arasında.

KINIK’TA KİMLER ADAY OLACAK?
2019’da AK Parti çatısı altında seçime giren ve MHP’nin de desteklediği Sadık Doğruer’in yeniden aday gösterileceği iddia edildi. MHP’nin Doğruer’i desteklemesi beklenen ilçede AK Parti’den başka aday adayı olup olmayacağı ise netlik kazanmamış durumda.

Seçimleri 1.505 oy farkla kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise aday adayları netleşmeye başlamış durumda.  İlçe başkanı İsmail Yılmaz görevinden istifa ederek aday adaylığını duyurdu. Geçmiş dönem belediye başkanı Hacı Yusuf Geçene’nin yeniden aday olması bekleniyor. Ayrıca Ebru Okay’ın da ilçede aday adayı olması bekleniyor.

İYİ Parti'de ise henüz aday adayı bulunmuyor.

BERGAMA’DA AĞIR TOPLAR DEVREDE
Bakırçay Havzasında AK Parti’nin kazandığı ilçeler arasında yer alan Bergama’da mevcut belediye başkanı Hakan Koştu’nun yeniden aday olması bekleniyor.

MHP’nin 2019’da olduğu gibi Koştu’yu desteklemek istemediği ve kendi adayını çıkarmak istediği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre iş dünyasında bir aday bulmak için ilçede yoğun çalışmalar yapıldığı iddia edildi.

Seçimleri 532 oy ile kaybeden CHP’de ise dikkat çeken isimler aday adaylığı için kolları sıvamış durumda. Eski belediye başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday olması bekleniyor. Gönenç’in yanı sıra ilçe başkanı Mehmet Ecevit Cambaz’ın da seçimlerde aday adayı olacağı iddia edildi. İlçede ayrıca Bergama doğumlu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili görevinde bulunan Mustafa Özuslu da aday adayı olacağını duyuran isim olmuştu. İlçede ayrıca Selim Tok ve Ali Bor’un isimleri de ilçe için kulislerde yer alıyor.

İYİ Parti’den ise ilçede İlçe başkanı istifa eden Nuri Çiftçi ve Olgu Altuğ, Harita Mühendisi Mustafa Durmaz’ın aday adayı olması bekleniyor.

FOÇA’DA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
CHP’nin Fatih Gürbüz ile 2019’da ipi göğüslediği Foça’da ise Gürbüz’ün yeniden aday olmak istediği biliniyor.  Gürbüz’ün yanı sıra Gökhan Demirağ, geçmiş dönem ilçe başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve Günal Biçer,  Sinema oyuncusu ve geçmiş dönem milletvekili aday adayı  Filiz Taçbaş, Geçmiş yıllarda Bornova İlçe Başkan adayı olan ve Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe ve Bahadır Koçak’ın isimleri de aday adaylığı için kulislerde yerini almış durumda.

Geçtiğimiz dönem AK Parti’nin MHP’yi desteklediği seçimlerde MHP çatışı altından seçimlere giren Serdar Mersin seçimleri 2 bin 866 oy ile kaybetmişti. Yeni dönemde de AK Parti’nin MHP’yi desteklemesi beklenen ilçede henüz aday adaylığı konusunda isim çıkmaması dikkat çekti.

Seçimlere ittifaksız olarak girecek İYİ Parti’de ise Gonca Ersoy ilçede aday adayı olması bekleniyor.

MENEMEN’DE ADAY BOLLUĞU
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2019’da Serdar Aksoy ile seçimleri kazandığı ancak sonrasında yaşanan yargı olayları ile birlikte meclis içinden yapılan seçim sonrası başkanlık koltuğunu AK Parti’ye kaptıran CHP’de aday adayı bolluğu yaşanıyor. 

Aksoy’un görevden alınmasının ardından ilk olarak Başkan Vekilliği görevine seçilen grup başkanvekili Deniz Karakurt yeni dönem için aday adaylığını açıklamış durumda. Karakurt’un yanı sıra Mustafa Kemal Sönmez, Ali Kemal Elitaş, Şenol Öğütlü’nün isimleri de kulislerde yerini alıyor. İlçede ayrıca ilçe başkanlığı görevine belediye başkan adaylığı için aday olmayan Ömer Güney ve geçmiş dönem belediye başkanlarından Tahir Şahin’in isimleri de aday adaylığı için kulislerde yerini alıyor.

Meclis içinde yapılan seçim sonrası Başkan Vekilliği koltuğuna AK Parti’den oturan Aydın Pehlivan’ın yeni dönem için de aday adayı olması bekleniyor. Pehlivan’ın yanı sıra ilçede İdris Akkoyun,  İş insanı Ahmet Demirtaş,  Durmaz Bayraktar ve Hakkı Durmaz’ın isimleri de aday adaylığı için kulislerde geçenler arasında...

KEMALPAŞA’DA ADAYLAR NETLEŞİYOR
Geçmiş seçimlerde CHP adayı olarak Belediye Başkanı seçilen Rıdvan Karakayalı yeni dönem için aday olmak istediğini açıklamıştı. Karakayalı’nın yanı sıra CHP içinde çok sayıda aday adayı çıkarken  Erol Pektaş,  Sevin Lokumcu,  Ahmet Özken, Mehmet Türkmen, Arzu Külahçıoğlu, Vehbi Tunç, geçmiş dönem ile başkanı Ahmet Cemil Balyeli isimleri de Kemalpaşa için konuşuluyor.

AK Parti’den ise geçmiş dönem belediye başkan adayı Arif Uğurlu’nun yeniden aday adayı olması bekleniyor. Uğurlu’nun yanı sıra geçmiş dönem ilçe başkanlarından Mustafa Baş, İnşaat Mühendisi Halil Bülbül,  meclis üyesi Kerim Altun ve Galip Atar’da aday adaylıklarını açıklayan isimler oldu. MHP’nin ise AK Parti’yi desteklemesi bekleniyor.

Seçimlere ittifaksız girecek olan İYİ Parti’de ise  Nizamettin Yılmaz aday adaylığını açıklamış durumda.

 
Yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
 
Gram altında rekor seviye
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa durmaz mı? 27 Kasım 2023 Pazartesi 22:44

Eski AKP ilçe başkanı,afedersiniz bazı davaların bülbülü ne alaka Bergamada adayı? Bu zamana kadar belediye başkan adayı olmuş ve Siyasi yaşamını tamamlayan kişiler listesini arşivinize alın. Mustafa durmaz İdris yavuzyılmaz Özkan Karadiken

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın derneklerinin başkanı konuştu: Kadın kolları kaldırılsın!
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı (TKDF) Canan Güllü, yerel ...
AK Partili Kaya’dan Mendereslilere ’31 Mart’ çağrısı: Çöp mü, bilim mi?
Menderes’te İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen çöp ...
Mehmet KARABEL yazdı... İkna turları işe yarar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... İkna turları işe yarar mı?
 
Şarkıcı Salkım, Zafer Partisi'ne katıldı
Şarkıcı Yeşim Salkım, Ümit Özdağ ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşarak ...
Özel: Türkiye'nin anayasa sorunu var ancak!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye’nin yoksulu, kadını, dezavantajlıyı, ...
Özcan: İmamoğlu partiye dönmemi çok arzu ediyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’den ihraç ...
 
Özgür Özel'den 'Meral Akşener' açıklaması!
CHP Genel Başkan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sarıyer’de Büyükdere ...
AK Partili Saygılı'dan Soyer'e 'taşkın' çıkışı: Hesabını İzmirliler soracak!
İzmir'de yaşanan taşkın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşan ...
CHP listesinden seçilen DEVA Partili Ösen: Farklı bir belediyecilik anlayışı şart!
CHP listesinden DEVA Partisi İzmir milletvekili olan Seda Kaya Ösen, İzmir’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva