HABERLER>SPOR
12 Ekim 2020 Pazartesi - 14:44

Çağla Kubat'ın çalınan tekne motoru bulundu

Çeşme ilçesinde milli sörfçü Çağla Kubat'a ait okuldaki bir tekneden motor çalındı. Jandarma ekiplerin çalışmasıyla 1 hafta sonra bulunan motor, Kubat'a teslim edildi.

Çağla Kubat ın çalınan tekne motoru bulundu

Olay, 2 Ekim'de, Alaçatı Mahallesi Akçaya mevkiinde bulunan Çağla Kubat Sörf Okulu'nda meydana geldi. Gece okula gelen şüpheliler, okula ait olan güvenlik teknesinin motorunu alarak kayıplara karıştı. Sabah okula geldiğinde teknenin üzerindeki motorun olmadığını fark eden Kubat, güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek hırsızlığı gördü. Şikayet üzerine Alaçatı Jandarma ve JASAT ekipleri, piyasa değeri 70 bin lira olan motoru bulmak, şüphelileri ise yakalamak için harekete geçti. Okuldaki kayıtları tarayan ekipler, şüphelilerin geldiği aracın geçtiği noktalardaki MOBESE kayıtlarını da inceleme altına aldı. Plakası belirlenen aracın Balçova'daki bir akar yakıt istasyonundan yakıt almasının ardından şüphelilerin kimlikleri tespit edilirken, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma karakolundaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1' i tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tekne motoru ise Kubat'a teslim edildi.

'KORUNDUĞUNUZU BİLMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU'
Yaşanılanı anlatan Çağla Kubat, motoru bulup getiren ekiplere teşekkür etti Kubat, "Bir sabah geldiğimizde güvenlik amacıyla kullandığımız ve aynı zamanda antrenmanı yönettiğimiz kurtarma botumuzun üzerindeki motorun, kablolarının parçalanıp motorunun çalındığını gördük. Çok üzüldük ve güvenlik botu olmadığı için antrenmanlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Koronavirüs sebebiyle yarışlar ve organizasyonlar durdurulmuştu. Ancak kasım ayında bazı yarışların yeniden başlayacak olması sebebiyle hem sporcularımız hem de biz çok motiveydik. O sırada böyle bir şey yaşamak bizi ayrıca üzdü. Çevremizdeki insanların büyük çoğunluğu 'O motor gitti, bulunmaz' tarzında konuşmalar yapıyorlardı. Ancak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çeşme Komutanlığı ve JASAT timlerinin çalışmaları neticesinde 1 hafta sonra motorumuz bulundu. Ayrıca Çeşme kaymakamımız da bu süreçte bizimle yakından ilgilendi. Ekipleri de burada büyük bir coşkuyla karşıladık. Korunduğunuzu bilmek çok güzel bir duygu" dedi.



MOTOR BULUNDU, ANTRENMANLAR BAŞLADI
Motorun bulunmasıyla birlikte antrenmanların kaldığı yerden devam ettiğini belirten Kubat, "Biz bunu emekle kazanıyoruz. Sporu geliştirmek için büyük bir mücadele veriyoruz. Alın terimizle kazandığımız bir şeyin bu kadar rahatça çalınması bizi çok rahatsız etti. Kendime, 'Bu kadar kolay mı?' diye sordum. Ancak gördüm ki o kadar da kolay değilmiş. Buradaki kamera kayıtları motorun ve şüphelilerin bulunmasında çok etkili oldu ama bu ekip çalışması olmasaydı bu kayıtlar da bir işe yaramazdı. Biz kolay kolay antrenman iptal etmeyiz. Bu olay sebebiyle antrenmanı iptal ettiğimizi duyurduğumuzda nedenini merak ettiler. Sebebini söyleyince çok üzüldüler ve süreci de hep takip ettiler. Bulundu bilgisini verince onlar da çok sevindi. Geçen cuma bot gelince hafta sonu mutlu bir şekilde antrenmanlarımıza devam ettik. Tüm ailemiz çok mutlu oldu" diye konuştu. (DHA)

 
AK Partili Muş'tan erken seçim açıklaması
 
Virüs falan dinlemediler:  İzmir’de okul çıkışı akıl almaz izdiham!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İldiz, Adana Demirspor maçı öncesi iddialı
TFF 1'inci Lig'de son iki maçında Eskişehirspor'u 6-0, Ankara Keçiörengücü'nü ...
Özkan'dan 'emeklilik' sinyali: Yoruldum be, çok yoruldum!
Türk futbolunun yetiştirici kulübü Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan, ...
İzmir kulüpleri Hatay için el ele
İzmir'in köklü spor kulüpleri Hatay'da meydana gelen orman yangınları ...
 
Karşıyaka zirveyi koruyacak
Sezona son 8 yılın en iyi başlangıcını yaptığı Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü ...
Ege temsilcileri kupada rakip
Ziraat Türkiye Kupası 1'inci Eleme Turu'nda yarın Misli.com 3'üncü Lig'deki ...
Menemenspor savunmada alarm verdi
TFF 1'inci Lig'de ilk 4 haftayı 1 puanla sonuncu sırada tamamlayan Menemenspor'un ...
 
Palut: Fenerbahçe'yi yenecek güçteyiz
Süper Lig'de milli aranın ardından 18 Ekim Pazar günü Gürsel Aksel Stadı'nda ...
A Milli Takım, Rusya'ya takıldı!
UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçında Rusya'ya deplasmanda konuk olan A ...
Süper prova... Göz-Göz zımba gibi!
Süper Lig ekiplerinden Göztepe, TFF 1. Lig temsilcisi Menemenspor'u hazırlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva