HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2016 Cumartesi - 11:32

‘ByLock Tilki’si İşbilen’in ortağı çıktı!

Bylock’un tasarımını yaptığı iddia edilen Tilki lakaplı FETÖ’cü, FETÖ’den tutuklu AK Parti Eski İzmir Milletvekili İşbilen’in yönetim kurulu üyesi olduğu şirketin ortağı Atalay Candelen çıktı.

‘ByLock Tilki’si İşbilen’in ortağı çıktı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bylock’un tasarımını yaptığı iddia edilen Tilki lakaplı Fethullahçı teröristin kimliğine ulaştı. Tilki, 2011 yılında FETÖ’cü polislerin masum insanları bilgisayarlar ve cep telefonlarına virüs yollayıp takibe aldığı skandalın perde arkasındaki isimlerden Atalay Candelen çıktı.

FETÖ'CÜLER ADINA ÖDEME
Atalay Candelen, Fethullahçı polislerin iş başında olduğu dönemde Emniyetin İtalyan Hacking Team ile FETÖ'cülerin hedefteki masum insanları dinlemek, kaydetmek ve görüntü almak için yaptığı anlaşmanın, 600 bin dolarlık ödemelerini gerçekleştirdiği iddia edilen Datalink ve Base isimli şirketlerin ortağı çıktı.

BAYINDIR VE İŞBİLEN'İN ORTAĞI
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Atalay Candelen ayrıca MHP'ye kaset kumpası ve Haydar Meriç Cinayesi'nde adı geçen firari işadamı Faruk Bayındır'ın ve FETÖ tutuklusu eski vekil İlhan İşbilen'in ortağı... Başsavcılık, Candelen hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fethullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu yazışma programı Bylock'u tasarladığı iddia edilen Tilki lakaplı FETÖ'cü teröristin kimliğine ulaştı. Tilki, daha önce Fethullahçı polislerin hedeflerindeki kişileri yasadışı izleme takip operasyonu için işbirliğin yaptıkları iki şirketin ortağı Atalay Candelen çıktı.

"TİLKİ TASARLADI" DENMİŞTİ
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli mesajlaşma programı Bylock'un tasarlayan kişinin 'Tilki' lakaplı bir Fethullahçı trör örgütü üyesi olduğu iddia edilmişti. Bylock'un sahibi olduğunu iddia eden David Keynes, Tilki'nin Gülen Cemaati ile bağlantılı eski ev arkadaşı olduğunu iddia etmişti. 'Tilki' ile 2003-2004 yılları arasında Oregon eyaletine bağlı Portland şehrinde aynı evde kaldığını belirten Keynes, Tilki'nin web tasarımı işleri yaptığını, Türkiye'de yaşadığını, 15 Temmuz'dan sonra Almanya'ya, oradan da ABD'ye kaçtığını belirtmişti.

TUTANAK TUTULDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı işte Tilki kod adlı bu kişiye ulaştı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın hazırladığı tutanağa göre; Tilki, Atalay Candelen… Hakkında soruşturma başlatılan Candelen ise kamuoyunun tanıdığı bir isim. Candelen Fethullahçı polislerin iş başında olduğu 2011'de yasadışı takip için hizmet alınan İtalyan bilgisayar korsanlığı şirketi Hacking Team'e Emniyet adına ödeme yaptığı iddia edilen iki şirketin de ortağı…

İKİ ŞİRKET
Şimdiki adı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı olan Emniyet birimi, Hacking Team ile Virüs satın alıp hedefteki insanları hakim kararı olmadan bilgisayar veya akıllı telefonlarına virüs atmak suretiyle dinlemek, kaydetmek ve görüntü almak için 2011'de anlaşmış ve 600 bin dolarlık ödemeler Datalink ve Base isimli şirketler üzerinden yapılmak istenmişti. Ödemenin bir bölümü de gerçekten bu şirketler üzerinden gerçekleştirilmişti. İşte yazışmalarda adı geçen Datalink ve Base isimli şirketlerin ortağı Atalay Candelen idi.

FARUK BAYINDIR'IN ORTAĞI
Candelen, ayrıca Devlet Bahçeli'nin MHP'yi çökertmek üzere tezgahlandığını belirttiği ve seks kasetleri konusunda adını zikrettiği işadamı Faruk Bayındır'ın ortağı çıktı. Candelen, İTO'da 654660 sicil no ile kayıtlı Baran Tarım şirketinin de ortağı… Şirketin diğer yönetim kurulu üyesi ise Fethullahçı İlhan İşbilen...

İşbilen şunda FETÖ çatı davası kapsamında tutuklu... İlhan İşbilen ve Atalay Candelen söz konusu şirketin yönetimini Fethullah Gülen'in sekreteri Recep Uzunallı'dan devraldıkları iddia ediliyor. (Sabah)

 
Kılıçdaroğlu: Rejim bir kişiyle belirlenemez!
 
FETÖ şüphelisinin evinden 260 bin dolar çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'KHK' isyanı: CHP velilerle alana indi!
CHP İl Örgütü, OHAL kapsamında İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin dershanelerinin ...
FETÖ elebaşının avukatları 'Trump'a ne yanıt verdi?
ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın güvenlik ve istihbarat ...
İzmir’deki hırsızlık kamerada: Turistin çantasından telefonu çaldı!
Türkiye’ye turistik gezi amacıyla gelen Yunanistan vatandaşı Glariti’nin ...
 
'Eğitim derneği'nden pavyon çıktı!
Konya’da ’Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ adı altında faaliyet ...
İzmir’de alacak-verecek kavgası cinayetle bitti!
İzmir'de çıkan kavgada silahla vurulan kişi hayatını kaybetti.
TSK: 18 DEAŞ teröristi öldürüldü
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca ...
 
Emniyet Müdürü Aşkın anlattı: O sürücü nasıl yakalandı?
Aşkın, Bornova ilçesinde yolda oturan kişiye aracın çarpmasına ilişkin, ...
İzmir’de soba faciası: 2 ölü
Kemalpaşa ilçesinde karı koca, karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti.
Ergenekon davasında önemli gelişme: Dosya...
Yargıtay tarafından bozulan 274 sanıklı Ergenekon davasına bakmakla yetkilendirilen ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva