HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2016 Cumartesi - 11:25

İzmir'de 'KHK' isyanı: CHP velilerle alana indi!

CHP İl Örgütü, OHAL kapsamında İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin dershanelerinin kapatılmasına tepki gösterdi. Bornova’daki BELGEM önünde gerçekleşen basın açıklamasında öğrenci ve aileleri karardan geri dönülmesini istedi.

İzmir de  KHK  isyanı: CHP velilerle alana indi!

EGEDESONSÖZ - Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yeni yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin eğitim faaliyetleri durduruldu.

- BELEDİYELERE KHK ŞOKU: TÜM DERSHANELER KEPENK İNDİRİYOR!

Karşıyaka’da KARGEM, Bayraklı’da BAYGEM, Bornova’da BELGEM, Buca'da BUGEM, Gaziemir’de GAZİGEM ve ayrıca Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’ne de karar gönderildi.

- SERTEL: EĞİTİM KUTSALDIR, DOKUNMA!...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ihtiyaç sahibindeki öğrencilere ücretsiz eğitim ve öğretim veren ilçe belediye dershanelerinin kapatılmasını protesto etti.



CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, il yöneticileri, partililer, öğrenciler ve aileleri BELGEM önünde yapılan basın açıklamasında uygulamaya tepki gösterdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da BELGEM önünde toplanan veli, öğrenci ve öğretmelere seslendi. Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağdur olmaması için şu ana kadar gereken girişimlerde bulunduklarını, ilgili makamlarla görüştüklerini ifade eden Başkan Olgun Atila, “Biz BELGEM’e hiç bir ayırım yapmadan öğrenci aldık. Kimseyi kırmadan ötekileştirmeden gerçek ihtiyaç sahiplerine öncelik tanıdık. Aynı tablo ile sadece biz karşı karşıya değiliz. Çıkarılan kanun Türkiye’deki tüm belediyeler için geçerli” diye konuştu.

10 BİNLERE 15 BİNLERE ÇIKARACAĞIZ
Bornova’nın eğitim konusunda iddialı bir kent olduğunu ifade Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin eğitim alanındaki desteğinin farklı şekillerde devam edeceğini söyledi. Atila,  “Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Şunu herkes çok iyi bilsin. Biz burada sizlere artık Türkçe ve matematik gibi dersler veremesek de santraç gibi, resim gibi, müzik gibi kurslarla Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. 12 yılda 45 bin öğrenciye eğitim verirken, bu sayıyı yılda 6 bin 500’e çıkardık. Önümüzdeki dönemde de 10 binlere 15 binlere çıkaracağız. Her şartta çocuklarımızın eğitimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

BERABER DİRENECEĞİZ
Kavalar, “Bu eğitim merkezinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler belediye başkanımızla ve örgütümüzle yerelde, milletvekillerimizde parlamentoda mücadele edeceğiz. Hep beraber direnceğiz. Öğrenci ve aileleriyle bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Belediye başkanımızla bir haftadır ‘burayı nasıl açık tutarız’ diye konuşuyoruz.  Bazı belediyelerin kapatılmadığını öğrendik. Böyle bir yol varsa belediye başkanımız gerekeni yapacak ve buranın açık kalması için elinden geleni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

ANDIMIZ OKUNDU
Açıklamaların ardından kalabalık ‘BELGEM bizimdir bizim kalacak’ sloganı attı ve Andımız okundu.

 
BBŞT yeni dönem kurslarına yoğun ilgi
 
Kılıçdaroğlu: Rejim bir kişiyle belirlenemez!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 13 Kasım 2016 Pazar 01:31

Belediyenin vermiş olduğu eğitimler kaliteli olmalı ki rağbet görüyor asıl işi bu olmamasına rağmen. Bir de Milli Eğitim Bakanlığına bakıyoruz asli görevi eğitim ama eğitim sisteminde 14 yılda yaptığı 13 değişiklikle nasıl bir eğitim vereceğini dahi bilemez halde. Bu durumda asli görevi olmamasına rağmen belediyeler nasıl bu işi asli görevi olan bir kurumdan daha iyi yapıp rağbet görüyor bence sorulması gereken soru budur. Belediye moloz toplamakla görevli değildir, moloz döküm alanları vardır çöp gibi kapının önünden toplanmaz belediyenin toplamasını beklerseniz ceza yersiniz.Evinizde hiç tadilat yaptırmamışsınız anlaşılan.

Yorumu oyla      11      5  
Semih 12 Kasım 2016 Cumartesi 15:22

Daima tam destek başkanım 16 yıllık bir eğitim kurumunu kapatmak o masum insanların günahına girmektir.Herşeyin başı eğitimden geçer .Belediyemiz çok iyi çalışıyor.TEBRİKLER BAŞKANIM

Yorumu oyla      11      5  
Murat 12 Kasım 2016 Cumartesi 14:52

Başkanımız herzaman eğitime ve eğitimcilere destek olmuştur.Daima destek olacaktır .Yanındayız Olgun Başkanım .Sizinle gurur duyuyoruz

Yorumu oyla      11      5  
sait tatlı 12 Kasım 2016 Cumartesi 14:00

belediye önce moloz yığınlarını sokak aralarındaki çöplerini toplasın, insanların sağlıklı yaşayabileceği kentlerin oluştursun.önce kendi vazifesini yapsın. sonra herşey tamamsa haddi olmayan işlere el atabilir.

Yorumu oyla      11      5  
12 Kasım 2016 Cumartesi 13:37

Belediyeden sadece asfalt atmasını, su, alt yapı işlerini yapmasını beklemek ...😀☺😃😄 belediyeler kurs neden açmasın? İZMİR 'de belediyenin hastanesi de var, sosyal yaşam kampüsü de var, iş kursları da var ... Belediyecilik sadece asfalt atmak mı ? Spor, sanat , şehri kalkındırmak ... da asli görevleri değil mi ? Bu kursların kime ne zararı var ? Dini vakıf adı altında her türlü nanenin yendiği vakıflar neden kapatılmıyor da bu kurslar kapatılıyor ? Bu hafta yine olan bir olay sebebiyle yayın yasağı getirip bazı şeyleri niye kapatıyorlar? Belediyenin görevleri arasında çocuklara süt dağıtmak da yok ama üreticiden alınıp ücretsiz bir şekilde dağıtılıyor. Kötü mü oluyor ? Ülkede kanuna aykırı bir şekilde vakıflar öğrenci evleri açıyorlar. Niye kapatılmıyor ?

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 12 Kasım 2016 Cumartesi 11:56

Dersahane ve kurs açmak kısaca eğitim belediyelerin asli görevi değildir. Kanun sadece açabilir der. Yani zorunluluğu olmayan bir görev vermiştir yasa. Bu asli görev Milli Eğitim Bakanlığına aittir. Bakanlık zaten şu an tüm Türkiye'de olmak üzere İzmir'dede okullar vasıtasıyla ücretsiz dersahaneler açmıştır. Chp olayı gene çarpıtıyıyor başka mecralara çekmek istiyor.Sizin belediye olarak öncelikli asli göreviniz yol ,su,alt yapı ulaşımdır. Lakin bunu beceremiyorsunuz ,yüzde 5 fark zam farkı yüzünden İzmir'de bir haftadır Metro seferleri yapılamıyor.!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ elebaşının avukatları 'Trump'a ne yanıt verdi?
ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın güvenlik ve istihbarat ...
İzmir’deki hırsızlık kamerada: Turistin çantasından telefonu çaldı!
Türkiye’ye turistik gezi amacıyla gelen Yunanistan vatandaşı Glariti’nin ...
'Eğitim derneği'nden pavyon çıktı!
Konya’da ’Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ adı altında faaliyet ...
 
İzmir’de alacak-verecek kavgası cinayetle bitti!
İzmir'de çıkan kavgada silahla vurulan kişi hayatını kaybetti.
TSK: 18 DEAŞ teröristi öldürüldü
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca ...
Emniyet Müdürü Aşkın anlattı: O sürücü nasıl yakalandı?
Aşkın, Bornova ilçesinde yolda oturan kişiye aracın çarpmasına ilişkin, ...
 
İzmir’de soba faciası: 2 ölü
Kemalpaşa ilçesinde karı koca, karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti.
Ergenekon davasında önemli gelişme: Dosya...
Yargıtay tarafından bozulan 274 sanıklı Ergenekon davasına bakmakla yetkilendirilen ...
Cerrah'tan 'İbrahim Tatlıses'li savunma
Gazeteci Hrant Dink suikastı davasında, önemli bir isim ifade verdi. Dönemin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva