HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2019 Perşembe - 09:13

Büyükşehir’den Eymen açıklaması: Bize başvuru olmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilileri Buca ilçesinde öldürülen Eymen’in cenazesi için kendilerine başvuru yapılmadığını söyledi. Büyükşehir, cenazenin adli tıp kurumuna tesliminden sonraki süreçte nakil için bir talebin gelmediğini belirtti.

Büyükşehir’den Eymen açıklaması: Bize başvuru olmadı

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Buca İlçesi’nde annesi ve birlikte yaşadığı sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra cesedi bir tandırın içinde bulunan 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak’ın ardından gözyaşları sel oldu. Tüm Türkiye’yi yasa boğan olay sonrası Eymen’i öldürenler tutuklanırken cenazesi ile ilgili süreç tartışmalara neden oldu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin cenazenin Eskişehir’e nakli için araç tahsis etmediği iddiası yaşanan olayı daha da büyüttü. Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili açıklama yaparken cenaze için kendilerine bir başvuru yapılmadığını söyledi.

Cesedin bulunmasından sonra Adli Tıp Kurumu’na nakliye işinin yapıldığını belirten belediye yetkilileri burada ailesine teslimin kurum tarafından yapıldığı ve ne kurum ne de cenazeyi alanlar tarafından cenaze aracı istenmediği dile getirildi.

Büyükşehir'den yapılan açıklama şöyle:

İzmir'in Buca ilçesinde hayatını kaybeden Eymen Bebek’le ilgili medyada çıkan ve Eymen Bebek’in cenazesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’e nakledilmediği, nakil için para istendiği iddia edilen haberlerle ilgili bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. 

· Yılda ortalama 30 bin cenazeyi uçak veya cenaze aracıyla ücretsiz nakleden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Eymen Sadık Durak'ın cenazesinin nakledilmesi karşılığında ücret talep ettiği yönündeki iddiaların hiçbir mantığı bulunmamaktadır.

· İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm cenazeleri "ücretsiz" olarak memleketlerine göndermekte ve zor günlerinde vatandaşlarımıza gereken kolaylıkları sağlamaktadır.

· Bahse konu olan olayda belediyemiz Mezarlıklar Daire Başkanlığı'na herhangi bir nakil başvurusu yapılmamıştır. Edinilen bilgilere göre aile saat 09.00 civarında cenazeyi teslim almış ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bilgi vermeden kendi imkanlarıyla Eskişehir'e nakletmiştir.

· Yalan ve mesnetsiz iddialara dayanarak böylesine acı bir olay üzerinden belediyemizin yıpratılmaya çalışılması, acıların siyasi ranta dönüştürülmek istenmesi üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır.

· Bu vesileyle Eymen Bebek'in kederli ailesine bir kez daha başsağlığı dileriz.

 
İzmir kurtuluş coşkusuna hazır: İşte 9 Eylül programı
 
Balçova'da eğitime tam destek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Tanıl 5 Eylül 2019 Perşembe 13:33

Yorumcu " engin" bey elbette mezarlıklar müdürlüğü bu görevi yapması için İzmir Büyükşehir Belediyesi talimat ve görev vermiştir. Ancak ülkede büyük üzüntü yaratmış bir olay için, Neden ilgili makamlar talimat veya başvuru bekler? Tunç başkan mı arayacak? hadi diye. Saat 5 olsun diye bakmayacaklar duvara, hizmet için herkes daha fazla çalışacak. İzmir ülkeye umut olmak zorunda. Herkesin bu konuda üzerine düşen sorumlulukları var..

Yorumu oyla      7      10  
GÜNAY KÖROĞLU 5 Eylül 2019 Perşembe 12:03

İZMİR MEZARLİKLAR MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞA HİZMET KONUSUNDA SON DERECE DUYARLIDIR.MÜRACAT EDİLDİĞİ TAKTİRDE HER TÜRLÜ KOLAYLIK VE YARDIMIN ESİRGENMEDİĞİNİ BİZZAT 2 CENAZE HİZMETİ ALMAN KONUSUNDA GÖRDÜM.

Yorumu oyla      11      5  
ByBaro 5 Eylül 2019 Perşembe 11:28

İBB Mezarlık Bilgi Sistemi'nden "Bu Hafta Vefat Edenler" bölümü neden kaldırıldı? Nezaketen bilgilendirme gerekmez miydi? Selâ'lar İzmir'in her yerinden mi duyuluyor acaba?

Yorumu oyla      4      7  
engin 5 Eylül 2019 Perşembe 11:21

İzmir dışına araç çıkışı Hava yoluyla yapılıyor ve refakatçısınada indirimli uçak bileti alınıyor cenazenin parasını belediye ödüyor. geçen hafta Antalyaya cenazemiz için Mezarlıklar müdürlüğüne başvurumuz yetti Orada çalışanlar ellerinden gelen kolaylığı gösterdiler. Tüm çalışanlara bu kara günümüzde yardımcı oldukları için teşekkür ederim.

Yorumu oyla      12      5  
Ali Tanıl 5 Eylül 2019 Perşembe 10:12

Allah aşkına Ülke ayağa kalkmış,"bizi kimse aramadı " diyorlar.. Yuh size ne diyim.... İzmir Bükşehir Belediyesi Brokratları oturun oturduğunuz yere her zamanki gibi siz..

Yorumu oyla      7      18  
ibrahim 5 Eylül 2019 Perşembe 09:35

8 sene önce adli tıptan bizimde cenazemiz vardı. otopsi sonrası teslim ettiler. teslim zamanı belediyenin cenaze işlerinden bir araç geldi ve aldı. biz bir yerleri aramadık. sanırım adli tıp veya hastane morg görevlileri arıyorlar. onlar ilgileniyorlar diye biliyorum. bunlar hoş şeyler değil, kimin kusuru varsa ceza almalı bence. ilk görünen şey adli tıp mezarlıklar müdürlüğünü aramamış gibi.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kurtuluş coşkusuna hazır: İşte 9 Eylül programı
İzmir'in kurtuluşunun 97. yıldönümü bu yıl da coşkulu kutlamalara sahne ...
İzmir Fuarı'nda anlamlı konser: Bir bilet, bir fidan
İzmirliler Ağustos ayında meydana gelen büyük orman yangınının yaralarını ...
Başkan Soyer’den mesaj yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İçişleri Bakanı Soylu’nun, İstanbul ...
 
Soyer'den iş dünyasına 'birlikte üretme' mesajı!
İş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir toplantıda konuşan ...
Kemeraltı, İzmir Fuarı'na hazırlanıyor
6 Eylül günü 88. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda TARKEM’in ...
Gümrükçü, Soyer’den sözü kaptı: O projeyi beraber yapalım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, belediye başkanları toplantısında ...
 
İzmir'de kadına şiddete karşı sıra dışı eylem: Kanlar içinde meclise geldi!
Çiğli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Özdemir, kadına şiddete karşı ...
İzmir Fuarı’nda uluslararası ticaret yarın başlıyor
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Foça'da Kent Konseyi buluştu
Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerini belirleyen Foça Kent Konseyi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva