HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2019 Çarşamba - 18:58

Başkan Soyer’den mesaj yağmuru!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İçişleri Bakanı Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu hedef alması, HDP’li belediyelere atanan kayyumlar sonrası endişe taşıyıp taşımadığı konuları üzerinden açıklamalarda bulundu. Soyer ayrıca AK Parti Meclis Grubu ile gerçekleşecek Ankara ziyareti için de konuştu.Soyer,  stratejik plan için yapılan toplantılar hakkında da bilgi verdi.

Başkan Soyer’den mesaj yağmuru!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP)Tunç Soyer, hazırlık aşamasında olan 2019-2024 İzmir Stratejik Planı için düzenlenen ilçe belediye başkanları istişare toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Önceki gün metropol ilçe belediye başkanlarıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ardından ise (bugün) kırsal ilçe belediye başkanlarını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ağırladı. 

Aliağa Belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Serkan Acar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran ve Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar’ın katılmadığı zirve 5 buçuk saat sürdü. Başkan Soyer toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gündeme dair de açıklamalar yaptı. 

BU TOPLANTILARI YAPIYORUZ Kİ 5 YIL HERKES NE YAPACAĞINI BİLSİN!
İki gün arka arkaya gerçekleşen ilçe belediye başkanları toplantılarının önemine vurgu yapan Soyer, “Birbirimizi duyuyoruz, dinliyoruz. Çok kıymetli bir şey. Sonuçta İzmir bir bütün. Ne Bergama’nın ne Bornova’nın stratejik hedefleri birbirinden bağımsız, kopuk olamaz. Hepsi bir bütün olarak stratejik hedefler olacak. Her bir projenin birbiriyle irtibatını sağlamamız lazım. Bu zor bir şey ama yapmak zorundayız ki önümüzdeki 5 yıl herkes ne yapacağını bilsin. O yüzden toplantılar uzun sürüyor, yoruluyoruz ama değiyor” dedi.  

BAŞKANLAR ÇOK GÜZEL HAZIRLANMIŞ
İlçe belediye başkanlarının hazırladığı sunumlar ve projeler özelinde açıklama yapan Soyer, “Çok güzel projeler var. Birini diğerinden ayırmak ayıp olur. İlçe belediye başkanlarımız özenle çalışmış çok kafa yormuş, her biri kendi ilçesine hakim olarak önceliklerini tespit etmiş, gücünü, bizden beklentilerini tespit etmiş. Stratejik plana dahil olacaklar olmayacaklar var. Hem de büyükşehir tarafından yapılabilecek ve olmayanlar var. Hem ilçe belediyelerinin yapabilecek olup olmadıkları var. Bunlar da berraklaşmış oluyor. Hem kendi gücümüzü imkanlarımızı kaynaklarımızı değerlendirmek imkanı buluyoruz” diye konuştu.  

ANKARA’DAN PROJE DEĞİL ONAY BEKLİYORUZ
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu’nun temsilcileri ile gerçekleşecek olan Ankara ziyaretine ilişkin konuşan Soyer, “Tam şu an tarih sormak üzereyim. Henüz günü kesinleşmedi ama mutlaka Eylül-Ekim ayı içinde gideceğiz. Projeler bazında değil zaten Ankara ziyaretimiz. Bugüne kadar Ankara’da bizim talip olduğumuz ama onayı kabul edilmemiş başlıklar olacak. Yoksa biz proje ya da başka bir şey beklemiyoruz Ankara’dan. Bugüne kadar cevap ya da onay alamadığımız işleri çözmek üzere gideceğiz” açıklamasını yaptı. 

BİR BAKANA YAKIŞTIRAMADIM
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu için yaptığı ‘Pejmürde ederiz’ çıkışı için de konuşan Soyer, “Hiç hoş olmadı! Ben bir bakana yakıştıramıyorum. Ne demek pejmürde? Çok yakışıksız bir söz!” dedi.  

KAYYUMLAR İÇİN: ENDİŞE DEĞİL İHTİMAL VAR!
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iktidar olduğu illere atanan kayyumlar sonrasında endişe taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine konuşan Soyer, “Endişe değil ihtimal yaşıyoruz. Niye endişe edelim? Alırlarsa alırlar. Onların bileceği şey ama biz görevimizin başındayız. Ama bu ihtimali de Türkiye’de yaşadığımız için mümkün görüyoruz. Ne diyebilirim? Biz çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Kokulu kırtasiye ürünleri astımı tetikliyor
 
Tarkan'dan Eymen paylaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den iş dünyasına 'birlikte üretme' mesajı!
İş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir toplantıda konuşan ...
Kemeraltı, İzmir Fuarı'na hazırlanıyor
6 Eylül günü 88. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda TARKEM’in ...
Gümrükçü, Soyer’den sözü kaptı: O projeyi beraber yapalım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, belediye başkanları toplantısında ...
 
İzmir'de kadına şiddete karşı sıra dışı eylem: Kanlar içinde meclise geldi!
Çiğli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Özdemir, kadına şiddete karşı ...
İzmir Fuarı’nda uluslararası ticaret yarın başlıyor
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Foça'da Kent Konseyi buluştu
Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerini belirleyen Foça Kent Konseyi, ...
 
Foça'da su taşkınlıklarına önlem
Foça Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sonbahar-kış ...
Başkan Engin’den flaş kurultay mesajı: İmza vermeyenlerin unutulmaması lazım!
Narlıdere Belediye Başkanı Engin, ilerleyen günlerde start alması beklenen ...
Seferihisar'da kadınlar ezber bozuyor
Seferihisar Belediyesi’nde çalışan kadınlar, “erkek mesleği” olarak bilinen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva