HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2019 Çarşamba - 12:10

Başkan Engin’den flaş kurultay mesajı: İmza vermeyenlerin unutulmaması lazım!

Narlıdere Belediye Başkanı Engin, ilerleyen günlerde start alması beklenen olağan kurultay sürecine ilişkin konuşurken çarpıcı açıklamalara imza attı. Geçmişte değişim talebiyle toplanan imzalara değinen Engin, “İzmir’de iyi bir başarı var. Bu, hepimizin başarısıdır. Genel başkanımızı, il başkanımızı herkesi tebrik ederim. Bugün bir başarı varsa imza vermeyen kurultay delegelerinin unutulmaması lazım. Elimizi vicdanımıza koymamız lazım. O değişim olsaydı bugün Türkiye’de bu tablo olur muydu? O dönemin il başkanına, kurultay delegelerine sahip çıkması lazım” dedi.

Başkan Engin’den flaş kurultay mesajı: İmza vermeyenlerin unutulmaması lazım!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı. 

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Engin, 31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelmesinin ardından geçen sürede hayata geçirilen çalışmalardan örnekler sundu. Yeni dönemde yapılacakları da sıralayan Başkan Engin, parti içine yönelik mesajlar da verdi.

BU LAFLAR DARBE DÖNEMLERİNDE BİLE SÖYLENMEDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu, ‘Pejmürde ederiz’ sözleriyle hedef almasını değerlendiren Engin, “Gerçekten üzücü. Bir siyasetçi olarak ve insan olarak hepimizi ürpertiyor. Bunlar darbe dönemlerinde bile söylenmeyen laflar. Talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Umarım bu iklimden çıkarız. Millet son seçimlerde AK Parti’ye çok ciddi bir uyarı yaptı. Öyle bir görülüyor ki bu uyarı anlaşılmamış” dedi.  

DİRENMEMİZ LAZIM
Genel siyasi tabloya ilişkin konuşan Engin, AK Parti iktidarını eleştirirken, “Direnmemiz lazım. Türkiye buradan çıkacak. AK Partili, MHP’li kardeşlerimiz de kaygıya düşmesin. Millet yanlışı düzeltir. Yanlış vardır ve biz bunu demokrasi yoluyla düzelteceğiz. Gerginlikler beslenenler var mıdır? Vardır. Oyunu onlar kurmayacak. Oyunu barıştan yana olanlar kurmalı. Kimsenin ayrıştırılmadığı bir Türkiye mümkün... Biraz sakin ve sabırlı olmaya ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.    

VATANDAŞLARIMIZ YAPABİLECEKLERİMİZE İNANDI
Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren yürüttüğü çalışmalar ilişkin konuşan Engin, “Hem il başkanlığı hem de iş tecrübesinden kaynaklı özelliğimizden dolayı planımızı programımızı yaptık. Narlıdere’nin sorunlarını karmaşık hale getirmeden tespit ettik. Türkiye’nin en yüksek oyunu aldık. Vatandaşlarımız da yapabileceklerimize inandı. Biz de şimdi daha iyisini yapacağımız noktasında vatandaşı ikna etmiş durumdayız. Köklü bir belediyeyiz. Abdül başkanımız 20 yıl başarıyla yönetti” ifadelerini kullandı.   

11 MAHALLENİN YARARLANACAĞI BÜYÜK BİR PROJEMİZ VAR
Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve metropol ilçe belediyelerinin başkanları olarak yaptıkları toplantı hakkında açıklama yapan Engin, “Dün bir stratejik plan toplantısı yaptık. İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacağız. Kararlarımızı meclislerimizden geçireceğiz. Bizim en büyük projelerimizden birisi Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Meydanı… Şehrin merkezin büyük bir alan olacak. Herkesin buluşma noktası olacak. Projesi hazır. İçindeki ağaçlar korunacak. 11 mahallenin yararlanacağı bir proje olacak. Tunç başkan da kendisi projeyi destekleyeceğin söyledi. Betondan kaçındık” dedi.  

İZMİR’İN EN BÜYÜK PROJESİ YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ PROJESİDİR!
“Tunç Soyer’in yeni vizyonuyla 30 ilçe birlikte kalkınacak” diyen Engin, yüzülebilir körfez projesiyle ilgili de “Hep beraber uçacağız. İzmir’in en büyük projesi bence yüzülebilir körfez projesidir. Tunç Başkan’ın dediği gibi 3 yıl içinde İzmir’de istenilen yerden denize girilecek. Yaklaşık 1 ya da 1 buçuk milyar TL’ye mal olacak. İnşallah 3 yıl içinde her yerden denize girebileceğiz. Tabii bu proje için büyük emek döken Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

BİZ SİSTEMİ KURDUK ŞİKAYETLERİ BEKLİYORUZ
Belediye ile vatandaşlar arasında kurulan bağ olan hemşeri iletişim merkezine dair konuşan Engin, “3 bine yakın şikayet dilekçesi geldi. Biz bunun 2 bin 500 tanesini cevapladık. Biz 24 saat sokakta olamayabiliriz. Dilek ve şikayetlerin bize sürekli iletilmesi lazım. Ben bunu çok önemsiyorum. Toplum bilinçlenmeli. Tolum sokağı kirleteni, korsan satış yapanı, yeşili korumayanları, parkta uyuşturucu içen insanları şikayet etmeli. Görev bizim, sistemi kurmak da bizim görevimizdi, biz bunu kurduk. Biz öneri, şikayetleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN FLAŞ MESAJ: İZMİR’İN DÖNÜŞEBİLECEK TEK ALANI!
Kentsel dönüşüme ilişkin çarpıcı açıklamalara imza atan Engin, “Narlıdere’deki kentsel dönüşüm alanı İzmir’deki dönüşebilecek tek alan. Bunu iddiayla söylüyorum. Dönüşmesi mümkün. Seçimden önce söylediğimi tekrar ediyorum; vatandaş ne diyorsa o olacak! Vatandaşın yüzde 90’ı uzlaşmadan başlamayacağız. Herkes fedakarlık yapacak ama en büyüğü Narlıdere Belediyesi yapacak. Belediyenin orada arazileri var. Ama yeter ki vatandaş kazansın. Bunu uzlaşmayla çözeceğiz. Uzlaşı olmazsa yıkım yapmayacağız. Yüzde 100 uzlaşma gerçekçi değil. Ama yüzde 80-90 oranında uzlaşı olursa yüzde 10’un büyük kısmı mağdur etmeye hakkı yok. Adım adım, halkı doğru bilgilendirerek süreci yürüteceğiz. Geçtiğimiz günlerde bakanlıkla görüşmek için Ankara’ya gitmiştik. Yeni süreçte de gideceğiz” dedi.  

DENİZ FESTİVALİNDE NELER VAR?
Engin ayrıca deniz festivaline ilişkin konuştu ve “Narlıdere’mizin 14 kilometre sahil şeridi var. Diğer çok sayıda ilçeye göre daha uzun bir şeridimiz var. Ama insanlar Narlıdere’nin bir Ege, Akdeniz kıyı kenti olduğunu bilmiyor. Biz yelken federasyonuyla birlikte sahil evlerinde yarışlar düzenleyeceğiz. Cumartesi başlıyor. 5 Eylül’de sat 10:30’da AKM’de bir panel düzenleyeceğiz. Cuma günü dalgıçlarla birlikte kıyı ve dip temizliği yapacağız. Denizleri, ormanları iyi kullanmıyoruz, kirletiyoruz. Atıklar dökülüyor. Türkiye olarak terör sorunu, kadına şiddeti, ekonomi, işsizlik, eğitim, hukuk konularında sorunlarımız var ama en önemli sorunlarımızdan biri çevre temizliği, orman yangınlarıdır. Derelerimizden kotluk, televizyon çıkıyor. Derelerimizi, denizlerimizi, çöp tenekesi olarak görüyoruz. Evimizden çıksın da ne olursa olusun diyoruz. Ama sokaklar, denizler, ormanlar, dereler de bizim” ifadelerini kullandı.  

BEN KENDİME İLÇE BAŞKANI ARAMIYORUM AMA BELEDİYE BAŞKANIYLA ÇATIŞAN ADAMA OY VERMEM!
Parti içine yönelik mesajlar veren Engin, start alması beklenen olağan kurultay süreci üzerinden açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘uzlaşı aday’ önerisine de değinen Engin, “Kongreler zamanında olacak. Normal takvim işliyor. Genel başkanımızın bu uzlaşma temennisi gayet normal. Parti içinde yarış da vardır ama ortak akıl da vardır. Bunu öneriyor. Kimseye aday çıkmak yasak demedi. Uzlaşı mesajını alan olur almayan olur. Bizler ve sağduyulu tüm partililer bu mesajı aldık. Biz uzlaşı arayacağız. Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarıyla uyumlu olacak kişiyi bulmak önemlidir. Ben Narlıdere’de kendime ilçe başkanı aramıyorum ama belediye başkanıyla çatışan, yaptıklarını karalayan bir ilçe başkanı ben istemiyorum. Ama seçebilirler. Ben kendi adıma böyle bir adama oy vermem” dedi.  

KURULTAY MESAJI: İMZA VERMEYENLERİN UNUTULMAMASI LAZIM!
Aynı zamanda geçmiş yıllarda il başkanlığı görevini de yürütmüş olan Engin, mevcut yönetimi ve İl Başkanı Deniz Yücel’i başarılı olarak bulduğunu söyledi. Engin, “İzmir’de iyi bir başarı var. Bu, il örgütü, ilçe başkanları, belediye başkanları olarak hepimizin başarısıdır. Bu başarıya gölge düşürmeden kutlamamız ve keyfini çıkarmamız lazım. Genel başkanımızı, il başkanımızı herkesi tebrik ederim. Bugün bir başarı varsa imza vermeyen kurultay delegelerinin unutulmaması lazım. Elimizi vicdanımıza koymamız lazım. O değişim olsaydı bugün Türkiye’de bu tablo olur muydu? O dönemin il başkanına, kurultay delegelerine sahip çıkması lazım. O dönemde görevde olanlara teşekkür etmek lazım. Bakıyorum bazıları bu başarıyı görmezden gelen tavırdalar. Bu doğru değil. Atamayla değil seçilerek gelmiş bir eski il başkanı olarak söylüyorum. Bu görevi yapacak çok arkadaş var. Partinin böyle bir sorunu yok. Daha ciddi sorunlarımız var. Bu kongreyi İzmir güzel bir şekilde atlatacaktır. Bu yarışı çatışma unsuruna dönüştürmemek lazım. Bu başarıyı keyifle kutlamak varken başkanlık yarışına çekmemek lazım. Ben partimizin bu süreci adaletli bir şekilde yürüteceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.  

 
Seferihisar'da kadınlar ezber bozuyor
 
Foça'da su taşkınlıklarına önlem
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li sevket 4 Eylül 2019 Çarşamba 23:55

Ali kime mektup gönderiyorsun bilmiyorum ama bu başarı üç beş kişinin başarısı değil bu AK PARTİYE karşı bir duruşu olanların başarısıdır. Sadece chp ninde başarısı değildir.Ali senin toplama çıkarma zayıf galiba dışarıdan gelen oyları çıkarırsan chp nin oyları MUHARREM İNCE'nin oylarının altın da kalıyor.Onun için ağzından çıkanı kulağın duysun.

Yorumu oyla      4      5  
Sinan Günlük 4 Eylül 2019 Çarşamba 17:43

Sayın Ali Engin’e sormak lazım bugün İzmir il yönetimini başarısız bulanlar imzacımı .. olağanüstü kurultay sürecinde genel başkanın yanında olanların büyük ekseriyeti il başkanını başarısız buluyor: partiyi aradan bu kadar zaman geçtikten sonra hala performans üzerinden değil de imzacı yada değil diye ayırmak hiç hoş değil bu açıklamalar Deniz Yücel i parti içinde bir ekibin adayı haline getiriyor kim o ekip Tuncay Özkan Abdül Batur Ali Engin Muhittin Selvitopu karşıda ise tüm örgüt hatta daha fazlası tüm İzmir var

Yorumu oyla      6      5  
İmza verenler 4 Eylül 2019 Çarşamba 13:05

Bugün ve geçmişte Milletvekili, Parti Yöneticisi, Belediye Başkanı ve Meclis üyesi olanlardan kimler imza vermiş idi? Kimler vermemiş idi? Merak ediyoruz. Açıklayacak birileri var mI?

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da kadınlar ezber bozuyor
Seferihisar Belediyesi’nde çalışan kadınlar, “erkek mesleği” olarak bilinen ...
Kınık'ta 'Hasat Festivali' zamanı
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl 9 Eylül ile 13 Eylül tarihleri arasında ...
İESOB Ahilik Haftası'nı Kınık'ta kutlayacak
İzmir Esnaf Odaları Birliği her yıl 19 Eylül Günü kutlanan ahilik haftasının ...
 
Dev arazi için yetkiyi alan Başkan Oran: Çeşme'nin toprağı Çeşme'de kalacak!
Çeşme Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
KARSAD'tan Başkan Tugay'a ziyaret
Karşıyaka’nın ve Kaf Sin Kaf’ın efsanelerinden Dr. Bülent Zeren’in vefatının ...
Narlıdere Deniz Festivali başlıyor
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Narlıdere Deniz ...
 
Başkan Sengel Duru'ya verdiği sözü tuttu: 'Engelsiz Gezi Parkı' açılıyor
Efes Selçuk’un yepyeni festivali EFEST, önemli bir açılışa tanık olacak. ...
Levent Üzümcü Torbalı’da devleşti
Tüm Türkiye’nin severek izlediği sinema-tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, ...
Soyer yol haritasını açıkladı, tarih verdi: Körfezde ne zaman denize girilecek?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi’nde 3 yıl ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva