HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:28

Büyükşehir'den alt yapı raporu: Hedef 3 kat aşıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden itibaren başlattığı altyapı seferberliği kapsamında, kent genelinde tamamlanan yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatı 300 kilometreye ulaştı. İzmir’de 2019 yılına kadar yapılan toplam yağmur suyu hattının yüzde 50'si kadar uzunluğa sahip yatırım sadece 4,5 yılda tamamlandı.

Büyükşehir den alt yapı raporu: Hedef 3 kat aşıldı!

İzmir’de güçlü bir altyapı için kentteki mevcut yağmur suyu hatlarına 5 yılda 100 kilometre daha ekleme sözü vererek yola çıkan Başkan Tunç Soyer’in çizdiği hedef doğrultusunda peş peşe rekorlar kırılıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, sadece su baskınlarını önlemek ve dirençli bir kent oluşturmak için değil, Körfez’in temizliği açısından da önem taşıyan yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının ayrıştırılması yatırımlarına büyük hız kazandırdı. Başkan Soyer’in vaat ettiği 100 km’lik yağmur suyu hattı hedefi tam 3 kat aşıldı. İzmir’de 2019 yılına kadar imal edilen yağmur suyu hattının yarısı sadece son 5 yılda tamamlandı.

Körfez’i kurtardık, İzmir’in 50 yılını garanti altına aldık
İzmir’in altyapı anlamında tarihi bir eşiği aştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in dirençli, güvenli ve çağdaş bir dünya kenti haline gelmesi için her şeyden önce güçlü bir altyapıya sahip olması gerekiyor. 5 yıl önce göreve geldiğimizde en büyük sorunlarımızın, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını birlikte toplayıp arıtma tesislerine taşıyan, birleşik sistem adını verdiğimiz mevcut altyapıdan kaynaklandığını tespit ettik. Bu durum hem şiddetli yağışlarda kanalların taşmasına, hem arıtma kalitesinin düşmesine, hem de yağışsız dönemlerde kokuya neden oluyordu. Tarihi bir misyon üstlenerek İzmir’in 50 yılını garanti altına alacak bir yatırım atağı başlattık. Yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarını birbirinden ayırmaya başladık ve bugüne kadar tam 300 kilometre yağmur suyu hattı imal ettik. Atık suların arıtma tesislerine, yağmur sularının ise artık hiç kirlenmeden doğrudan Körfez’e ulaşmasını sağlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte İzmir Körfezi artık çok daha temiz ve canlı bir hale geldi” diye konuştu.

Ayrıştırma hatları kentin direncini de artırıyor
İZSU Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi, mevcut sistemde kanalizasyon hattına akan yağmur suyunun, ızgaralar vasıtasıyla yağmur suyu hatları ile kanalizasyona karışmadan doğrudan Körfez’e ulaştırılması esasına dayanıyor. Projenin yağmur sularını Körfez’e kirlenmeden ulaştırmanın yanında, yağışlı sezonda atık su arıtma tesislerine binen yükü azaltma, taşkın ve su baskınlarının önüne geçerek kentin direncini artırma gibi olumlu etkileri mevcut.

Tunç Soyer’in başkanlık süresince imal edilen 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattının 74 kilometresi atık su hattı projeleri dâhilinde gerçekleştirilirken, 226 kilometrelik kısmı yağmur suyu ayrıştırma hattı projeleriyle tamamlandı.

Kent genelinde tamamlanan yağmursuyu ayrıştırma hatlarının ilçelere göre dağılımı ise şöyle;
Aliağa’da 6, Balçova’da 6, Bayındır’da 8, Bayraklı’da 16, Bergama’da 2, Bornova’da 5, Buca’da 13, Çeşme’de 3, Çiğli’de 30, Foça’da 5, Gaziemir’de 3, Karabağlar’da 17, Karaburun’da 25, Karşıyaka’da 10, Kemalpaşa’da 28, Konak’ta 41, Menderes’te 5, Menemen’de 35, Ödemiş’te 1, Seferihisar’da 3, Selçuk’ta 8, Tire’de 1, Torbalı’da 5 ve Urla’da 24 kilometre.

 
İsmail Hacıoğlu'ndan Filistin paylaşımı
 
Bilim dünyasında bir ilk... Başparmakları olan yunus!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bakar kör olmak 13 Aralık 2023 Çarşamba 15:30

https://www.izsu.gov.tr/tr/Haberler/bucanin-tarihi-altyapi-projesi-devam-ediyor/15817 https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/gurcesme-de-altyapi-calismalari-tamamlaniyor/48065/156 https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/kemeralti-nin-50-yilini-kurtaracak-bir-calisma-yapiyoruz/48454/156 https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/izsu-dan-cesme-ye-1-milyar-liralik-rekor-yatirim/47656/156 https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/izsu-dan-bergama-ya-103-milyon-liralik-hayat-hatti-/49268/156 https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/izmir-buyuksehir-belediyesi-nden-foca-ya-dev-yatirim/49098/156 böyle devam ediyor.

Yorumu oyla      2      3  
izmir 13 Aralık 2023 Çarşamba 11:52

inandık mı? hayır

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’dan baro ziyareti
İzmir Barosunu ziyaret eden Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir ...
Başkan Soyer STK'larla buluştu: İzmir olarak bir ebru topluluğuyuz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alevi Dernekleri Federasyonu, ...
Başkan Vekili Özkan'dan 'değişim' mesajı... Bataklık gitti yeşil geldi!
Menderes Belediyesi tarafından Cüneytbey Mahallesi’ne yeni yeşil alan ...
 
Ege'nin tarihi Bornova'da
Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde Ege'nin antik ...
Büyükşehir aday adayı Tugay’dan ‘çevik belediyecilik’ formülü: İlk 6 ayda neler yapılacak?
Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ...
Soyer 'dönüşüm' mesajı verdi: Dünyanın temiz enerji başkenti İzmir’dir
İzmir’de bu yıl ilk defa düzenlenen WEnergy–Temiz Enerji Teknolojileri ...
 
Tedavi sonrası Başkan Kılıç görevine döndü
Geçtiğimiz ay talihsiz bir kaza sonucu her iki ayağında kırıklar oluşan ...
İZBAN'a iki yeni durak daha geliyor!
İzmir’de kent içi raylı sistemin önemli halkalarından İZBAN’da Konak ilçesine ...
Selçuk, Meler için tek yürek oldu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Ülkemizi saran şiddet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva