HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 19:05

Büyükşehir’de gündem Özkanlar Pazar Yeri ve Basmane Çukuru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında Özkanlar Pazar Yeri ve Basmane Çukuru gündeme geldi. AK Partili Hüsnü Boztepe Folkart’ın çekildiği çukur için, “Burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırın hem siz başkan olarak hem de biz meclis olarak tarihe not düşelim” dedi. Soyer, “Temenniniz çok yerinde” cevabını verdi. Ayrıca Soyer, geçtiğimiz yıl kapatılan Özkanlar Pazar Yeri için çalışma başlatılacağını duyurdu.

Büyükşehir’de gündem Özkanlar Pazar Yeri ve Basmane Çukuru!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti.

Oturumda geçtiğimiz yıl kapatılan ve kentte çözülemeyen bir sorun haline gelen Özkanlar pazar yeri konusu masaya yatırıldı. Meclis oturumunda ayrıca AK Parti Grubu’ndan kentin ortasında yer alan ve yıllardır atıl durumda bulunmasından dolayı Basmane Çukuru adıyla bilinen arazi için öneri geldi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Bornova Belediyesi’nin Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’nden viyadük altını yeni pazar yeri için tahsisini istemesiyle ilgili konuştu. Hızal, “Geçtiğimiz dönemde hükümetimiz tarafından gerekli izinler alınmıştı. Şimdi de Bornova Belediyesi açıkladı. Bizim gösterdiğimiz aynı yerde pazar yeri için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden tahsis istendi” dedi.

ÖZKANLAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ
Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Özkanlar pazar yeri için gösterdiğiniz hassasiyet son derece önemli. Bornova Belediyesi’nin girişimi ve Karayolları Müdürlüğü’nün anlayışıyla viyadük altında pazar yeri çalışmasını başlatacağız. Eş zamanlı olarak modern bir Pazar yeri için de çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.

BASMANE ÇUKURU’NU SİZ ALIN!
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, geçtiğimiz günlerde yaşanan flaş gelişmeye değindi. Folkart A.Ş.’nin satın almış olduğu Basmane Çukuru’ndan geri çekilmesiyle ilgili konuşan Boztepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, ‘Bu araziyi belediyeye kazandırın’ çağrısında bulundu. Boztepe, “Burası 1998 yılında Burhan Özfatura tarafından burası ihale edildi. O zamanki EGS ortaklaşa girerek aldılar. 1999 yılında Yüksel Çakmur buraya bir dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı alındı. Süleyman Demirel temelini attı fakat gündemden düşmedi. Ahmet Piriştina ve Aziz Başkan döneminde de gündemden düşmedi. Burası bizim öz mülkümüzdü. Havagazı ve elektrik fabrikalarını almış olmamızı sürekli söylüyoruz.  Burasını da İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hem bütçemiz hem kredi notumuz yüksek olduğu için satın alabiliriz. Buraya bina yapamıyoruz ve çürük bir bina. 1970’lerde burası yapıldı. Burası çok yağmur aldı ve deniz suyu çok aldı. Bu bina depreme dayanıksız. Oraya bir büyükşehir hizmet binası kültür merkezi, otoparkı olan bir yer düşünebiliriz. Sizin düşüncelerinizi duymak istiyoruz. Bunu eğer yapar ise siz başkan olarak biz de meclis olarak tarihe bir not olarak düşeriz. Allah korusun bu binada meclis toplantısı yapılırken 6 ve üstü depremde sağ çıkmamız mümkün değil. Böyle bir şey yaparsak bu meclis olarak tarihe geçeriz” dedi.  

TEMENNİNİZ ÇOK YERİNDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, “Basmane Çukuru için çalışıyoruz. Temenninizin çok yerinde olduğunu söylemek isterim. Hem bütçesel hem fonksiyonel boyutlarını değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı. 

(Fotoğraflar: Doğan BULUT) 

 
Uyuşturucu davasında ünlü isimlere hapis cezası!
 
Kameralara böyle yakalandılar! Kocaoğlu savcılığa gidecek
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bii 16 Mayıs 2019 Perşembe 08:53

Meclis toplantısı yapılmadığında da belediye çalışanları binada, deprem ve bina güvenliği gerçekten burada çalışanları huzursuz etmektedir.

Yorumu oyla      7      5  
KADİR KÖSE 16 Mayıs 2019 Perşembe 08:52

NASIL OLACAK O. Sancak burayı 80 milyon dolara almış. değeri 80 milyon dolar. yani yaklaşık 550 milyon lira. belediye nereden bulacak bu kadar parayı. ha buranın şu an % 33 belediyeye ait. yani 181 milyon lirası belediyeye ait. 550-181= 369 milyon ödesin ve alsın.

Yorumu oyla      6      6  
16 Mayıs 2019 Perşembe 06:24

Nasıl satılmış? Hukuku da araştırılsın.

Yorumu oyla      6      5  
Özkanlar 16 Mayıs 2019 Perşembe 01:18

Özkanlar pazar yerinden toplanan paraları sorun sorgulayın sayın meclis üyesi Özgür bey siz birde Avukatsınız gidin savcılığa suç duyurusunda bulunun bu toplanan paralar kimlere gitti kimler yedi.Ama eski dönemi Boztepe iyi bilir pazarlık konusu olmasın.

Yorumu oyla      4      5  
akp liler konuşmayın batıyorsunuz 16 Mayıs 2019 Perşembe 00:39

zamanında gasp edilen ozel idare mallarında kayıtlı konaktakı tekel binasını belediyeye vermek yerine ımam hatıp lisesi yaptınız..akp liler bu belediye bınası konusunda hiç konuşmaya hakkı yok

Yorumu oyla      12      6  
gürkan 15 Mayıs 2019 Çarşamba 23:37

Basmane çukuruna 2.el telefon satılan dükkanlar yapılsın. Bölge ile uyumlu olur. 1-2 de tavuk dönerci de yakışır. ha ha ha ha ...

Yorumu oyla      9      7  
SD 15 Mayıs 2019 Çarşamba 20:58

viyaduk altina pazar yeri istemiyoruz, huzurumuzu kacirmayin...

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eriş'ten 'birlikte hizmet' sözü
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, muhtarlarla iftar yemeğinde biraraya ...
Büyükşehir'de 'sendika' dansı: 'Çav Bella' söylediler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yetkisini alan Kamu ...
Pazaryeri krizinde Bornova Belediyesi'nden kritik adım!
Bayraklı Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında gerginliğe neden olan ...
 
İZDENİZ'de toplu sözleşme sevinci
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDENİZ A.Ş. ile Türkiye Denizciler ...
Başkan Soyer'den 'ekolojik kriz' vurgusu
Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı organik ...
Bayraklı'da temizlik seferberliği
Bayraklı Belediyesi, ilgili tüm birimleriyle ilçe sokaklarında bahar temizliğine ...
 
Başkan Gümrükçü: Bu bir cadı avı değildir!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve ...
Başkan Tugay’dan flaş hamle: O ihale iptal!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu ...
Satrancın genç ustaları Balçova'da buluştu
Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası’na katılan 350 ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva