HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:24

Başkan Gümrükçü: Bu bir cadı avı değildir!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve başlamasının ardından belediyenin bürokratik yapısında gerçekleşen değişiklikler noktasında, “Çiğli’nin özellikle son 5 yılını çok iyi takip ettim. Vatandaş, ‘yıllardır size oy veriyoruz, tatmin eden hizmet almıyoruz’ diyor. Bizim vatandaşı tatmin etmek için değişiklikler yapmamız lazım. Bu bir cadı avı değil, CHP içindeki iç hesaplaşma, delege seçimlerine yönelik bir hamle değil. Vatandaşın sırtından geçinenler ile emeğiyle geçinenler arasındaki mücadeledir” dedi.

Başkan Gümrükçü: Bu bir cadı avı değildir!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı'da gazeteciler Fatih Yapar ile Aslı Eren'in konuğu oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna oturan Gümrükçü yol haritasına ilişkin önemli bilgiler verdi. İstanbul seçimleri, kentte yapılacak yatırımlar, Çiğli’nin sorunları üzerinden konuşan Gümrükçü çarpıcı çıkışlara imza attı.

DAHA MAAŞI GÖRMEDİK, BU GİDİŞLE DE GÖREMEYECEĞİZ
Gümrükçü maaşını Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına bağışlamasıyla ilgili, “31 Mart’ta yerel seçimlerinin bitmiş olması, 1 hafta içinde de başkanların mazbatasını alması gerekiyordu. Ekrem Bey’in bu süreci biraz genişlemişti. Biz Buca Belediye Başkanı ile birlikte oradaydık. Biz Ekrem Bey’i çok önemsiyoruz, Ekrem Bey de İzmir’i çok önemsiyor. ‘Siz İzmir’de 30’a yakın belediyeyi alabiliyorsunuz aynısını İstanbul’da biz nasıl yapabiliriz?’ noktasında bir çalışma içinde olduğunu anlamıştım görüşmemizde. Biz belediye başkanı olsak da partinin bize ‘gidebilirsin’ demesi gerekiyor. Babam Yusufelili olduğu için aynı durum oradaki seçimler için de geçerlidir. Genel merkezden haber bekliyoruz. Sonrasında İstanbul özelinde örgütün biz yönlendirmesini de bekliyoruz. 23 Nisan etkinlikleri için bir maaşımız gitti, bir tanesi Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına bağış olarak gitti. Bir tanesi de kalkacak otobüslere gidecek. Daha maaşı görmedik, bu gidişle de göremeyeceğiz herhalde. Önemli olan toplumsal barışı bozmadan, demokratik bir seçim yarışı gerçekleştirmemizdir” dedi.  

6 AY İÇİNDE TOPARLARIZ
31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelmesini değerlendiren Gümrükçü, vatandaşların beklentileri yönünde konuşurken, “İnsanlarda tebessüm oluştu. Umut var. Değişimi merak ediyorlar. 6 ay içinde toparlarız. 2020’den itibaren gülmeye başlayacaklar. Belediyelerde sıkıntılar var. Yasa ve mevzuattan kaynaklı olarak vatandaşa yeterli hizmet üretemiyorlar. Belediyelerin geçmişten gelen kültürlerinden gelen sıkıntılar var. Çalışma kültürünü değiştirmek zorundasınız. Bir bürokratik yapı var. Bu yapı sizi frenliyor, dalgakıran işlevi yapıyor, engelliyor. Bu yapıyı değiştirmezseniz sizi siyaseten başarısız hale getiriyor. Siz siyaseten başarısız da başarılı da olabilirsiniz o sizi ilgilendiriyor ama kent etkileniyor” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI OLDUM, ‘HER ŞEYİ BEN BİLİRİM’ DEMEM!
Kent özelinde bilgiler veren Gümrükçü, “Çiğli gelişmekte olan ve boş alanı çok olan bir ilçe. Helvanın bir türlü üretilemediği bir yer. İzmir içinden çok ciddi göç alan bir ilçe. Çiğli İzmir’in geleceği. Verdiğimiz mücadele kendimiz ve partimiz dışında kentimizin geleceğiyle ilgilidir. Umurumda olmaz, böyle gelmiş böyle gider, koltuğu kimse benden alamaz diyebilirdim. Ama benim bir değişiklik yapma zorunluluğum var. Hizmet etme noktasında hareket etmemiz gerekiyor. Gözümüzü kapattık, kimdir, nedir diye bakmıyoruz. Adalet heykelindeki gibi gözümüz kapalı bir elimizde terazi bir elimizde kılıç var. Ahmet, Mehmet, Mustafa değil bizim işimiz. Daha iyi nasıl yapabiliriz? Burada neşter vuracağımız yerler olacaktır. Bazılarında tepki gelişmesi çok doğaldır. Sonuca bakmak lazım… Bazı arkadaşların yaptığı gibi aşırı refleks göstermememiz lazım. Bir hata yaptıysak dönmesini biliriz. Belediye başkanı oldum, her şeyi ben bilirim demem. Gelene yaptığım işleri evraklarıyla gösterebilirim” dedi.

BU BİR CADI AVI DEĞİL
Belediye bürokrasisindeki değişime değinen Gümrükçü, “Çiğli’nin özellikle son 5 yılını çok iyi takip ettim ve izledim. 3 yılında ilçe başkanıydım, 2 yılında il yöneticisiydim. Vatandaş, ‘yıllardır size oy veriyoruz, tatmin eden hizmet almıyoruz’ diyor. Bizim vatandaşı tatmin etmek için değişiklikler yapmamız lazım. Bu bir cadı avı değil, CHP içindeki iç hesaplaşma, delege seçimlerine yönelik bir hamle değil. Vatandaşın sırtından geçinenler ile emeğiyle geçinenler arasındaki mücadeledir. İşinize geliyorsanız, işinize sahip çıkıyorsanız, sizinle bir sorunumuz yok. Gözümüz kapalı, görmüyoruz. Vatandaştan alınan vergilerle verilen maaşı hak ediyorsa o kişiyle sıkıntımız yok” açıklamasını yaptı.

ARKADAŞLARIN ÇOK ÖNEMLİ BULUŞLARI OLMUŞ!
Vatandaşların belediyenin icraatları noktasında rahat bilgi edinebileceğini aktaran Gümrükçü, “Büyükşehir belediye başkanımızın imzaladığı bir şeffaflık bildirisi var. Biz bunu imzalayacağız. Aldığımız durumu peyderpey kamuoyuyla bunu paylaşacağız. Bunu partimiz bize öğütledi. Tam fotoğrafı çektikten sonra aktaracağız. Arkadaşların çok önemli buluşları olmuş. Bir belediyenin verimli çalışması için müdürlüklerin, başkan yardımcılıklarıyla birlikte çalışması lazım. Her şeyin başkana, özel kaleme bağlı olması olmaz. Bir dershaneyi kültür müdürlüğünün takip etmesi lazım… Kültür salonunun kime verilip verilmeyeceğini özel kalem idare etmemeli” dedi.  

ŞİRKETLERİNKİYLE BİRLİKTE BELEDİYENİN BORCU YAKLAŞIK 600 MİLYON TL!
Gümrükçü tartışmalı konu olan borçlar noktasında da açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz meclis oturumunda gündeme gelen ‘400 milyon TL’lik’ borç ayrıntısı hakkında bilgi veren Gümrükçü, “O borca şirketler dahil değil. Şirketlerle beraber Çiğli Belediyesi’nin 600 milyon TL’ye yakın borcu var. Bir belediyenin borçsuz olması düşünülemez. Borçsuz belediye bizim anlayışımıza göre çok iş yapmamış belediyedir. Kamunun kaynaklarının nereye kullanıldığı çok önemlidir. Siz bu kaynakları yatırımlara ayırdıysanız sorun değil. Bu borcun ağırlıklı olarak kamu borcu olduğunu görüyoruz. Bize yönetsel noktada büyük bir zaaf vermiyor. Bizim yapacağımız hamlelerle çevrilebilecek durumda. Kredi çekmek için meclisten yetki de aldık. Biz borcu bahane edecek, enkaz edebiyatı yapacak değiliz. Bu görevlere bazı şeyleri bilerek geldik. Ben seçim zamanında söz verdim. 20 yıl boyunca başkanlarımızın size söz verdiği yapamadığı şeyleri yapmak benim boynumun borcu dedim” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR SİZDEN EYFEL KULESİ DEĞİL ARABASIYLA GİDERKEN ALTININ VURMAMASINI İSTİYOR
“Geçmişi sahiplendim” diyerek sözlerini sürdüren Gümrükçü, “Çünkü Çiğli’de yıllardır CHP iktidardaydı. Arkadaşlarımız kendileri çok başarılı oldukları için oturmadılar o koltuğa.  Hepsi taş üstüne taş koydular. Samimi mücadelelerine ben şahit oldum. Ama olanaksızlıklar, Çiğli’nin kendi içindeki açmazlar, lobi oluşturamaması samimi çaba içinde olan başkanları zor durumda bıraktı. Ama samimi çaba içinde olan bir CHP var. Her seçimde başkan değiştirdiğimiz gerçeği de var. Tatminsizlik durumunu görüyoruz. Biz süreci doğru kurgular ve yönetirsek geçmişte verilen sözlerin çoğunu tutabileceğimizi gördüm. Önceliğimiz; parklar, bahçeler gibi çalışmaların Türkiye ortalamasını yakalamasıdır. 2020-2021’den itibaren de yatırımların yapılmasıdır. İnsanlar sizden Eyfel Kulesi istemiyor. İnsanlar sizden arabasıyla giderken altının vurmamasını, bir alana çıktığında yeşili görmeyi istiyor. Çocuklarını gönderebileceği kreşler, üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan bir belediye, bir samimiyet istiyor. Ulaşılabilirlik istiyor. Vatandaş çöpün toplanmasını, İZBAN’ın kenti bölmesinin çözülmesini istiyor. Parklar, sokak hayvanlarının ıslahı gibi boyutlar da var. Biz bunları sağladığımız takdirde Çiğli’nin sorunlarının yüzde 80’inini çözmüş oluruz” diye konuştu.

ÇİĞLİ’DEKİ LOBİYİ BENİM ÖRGÜTLEMEM GEREKİYOR
Gümrükçü ayrıca, “Çiğli’nin sorunlarının tamamı sadece Çiğli Belediyesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çözülemez. Ankara ile birlikte hareket etmeliyiz. AK Parti, STK’lar, dernekler hep birlikte hareket etmek gerekiyor. Lobiyi örgütlemesi gereken baş sorumlu benim. Gerekeni yapacağım” dedi.

BİZ ARTIK BU ÇÖPLE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ
Harmandalı’daki çöp tesisinin Yamanlar’a taşınacak olmasının kent gündeminden yıllarca düşmemesi ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘Çöp tesisini Yamanlar’a istemiyorum’ şeklindeki açıklaması hakkında konuşan Gümrükçü, “Karşıyaka, Çiğli’nin ağabeyi konumunda. Bizim için, İzmir için, Türkiye için önemli bir ilçedir. Bizim Karşıyaka’yla sorunumuz olmaz. Başkan Cemil Tugay da benim dostumdur, yüz yüze konuşuruz. Ama İzmir’in bir çöp sorunu var. Biz bunu 30 yıldır sırtlanıyoruz ama kokusundan ve araçların taşırken getirdiği atıklardan kaynaklı bir sıkıntı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 noktada tesis yapma, tüm İzmir’in çöpünün Çiğli’de toplanmaması noktasında bilimsel bir çalışma yaptı. Geçtiğimiz Şubat ayında Yamanlar’ın olabileceğine mahkeme karar verdi. Yakın zamanda bitecektir. Olumlu bir karar çıkacaktır. Buraya olmasın, şuraya olmasın, nereye gidecek? Hep beraber karar verelim. Hep Çiğli’ye mi gelecek? İlk hayata geçtiğinde Türkiye’nin en modern, bilimsel tesisiydi. Biz 30 yıldır burayı kullanıyoruz. Bu tesis artık ömrünü tamamlamış durumda. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Aziz Kocaoğlu ve arkadaşları bu çöpten elektrik enerjisi üretme çalışmaları yaptılar. En az 2 yıl daha bizim oraya toplanacaktır. Çöpün Çiğli’de olması sürdürülebilir bir şey değil. Büyükşehir belediye başkanımız seçim sürecinde 2-3 noktada tesis yapacağını, modern tesisler yapacağını ifade etti. Biz artık bu çöple yaşamak istemiyoruz. Tesiste yenilik işçin tren kalkmış durumda” dedi.

14 TANE PLANLAMA YAPILACAK YER VAR
Kent planlaması ve imar çalışmalarına dair konuşan Gümrükçü, “Ben ilçede 14 tane planlama yapılması gereken yer saydım. Harmandalı bunların başında geliyor. Çiğli’nin büyümesinin bir sebebi de Harmandalı’nın Menemen’den Çiğli’ye bağlanmasıydı. Geçmişteki plan hatalarından kaynaklı orada bir inşaat yasağı var. Bu sorunların aşılmasına yönelik bir taslak gördüm. Yılın sonuna kadar bir şekilde netleşecek. Güzeltepe’de bir kentsel dönüşüm var. Büyükşehir Belediyesi’nin bize verdiği bilgidir bu. Kıyı sahil şeridimizde planlamamız vardı, iptal edildi. Onunla ilgili yeni bir çalışmamız olacak. Ataşehir’de bir bölge var, planında değişiklik yapılması gerekiyor. Şehircilik imarla başlar. Kentleşmenin başlangıcı imardır. Vatandaşı kalkındırmak da imarla başlıyor. Çok katlı bina yapmak değil. Yeşil alanlar, hastane lazım, nüfusa göre planlama yapmaktır imar” diye konuştu.

İLK ÖNCE SPOR BİRİMİ KURACAĞIZ SONRA MÜDÜRLÜĞE ÇEVİRECEĞİZ
Sportif faaliyetler noktasında açıklama yapan Gümrükçü, “Çiğli’de spora dönük tüm kesimlerin ilgisi var. 26 mahallede 26 spor kulübü istiyoruz. Tesisleşmeleri noktasında çalışmalarımız olacak. Bunları gerçekleştirmek için bir spor birimi kuracağız. Sonra müdürlük haline getireceğiz. Sadece futbol değil tüm alanlara yayacağız. 20 Mayıs’tan sonraki ana gündem maddemiz budur” dedi.

BELEDİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KALEMİ
İlçedeki yüksek su fiyatları hakkında konuşan Gümrükçü katı atık bedellerine ayrı bir parantez açtı. Gümrükçü,“Önceden böyle bir bedel yoktu, hükümet mevzuat değişikliği yaptı, belediyelerin bunu tahsil etmesini istedi. Bu bedeller belediye için önemli bir gelir kalemi. Bunu toplumsal bir konsensüsle değerlendireceğiz. Gerekirse düşürürüz. Verdiği katkı payından kaynaklı olarak hizmet alırsa vatandaş çok yüksek demeyecektir” açıklamasını yaptı.

SINAVI İPTAL ETTİM, 2020’DE HERKESE DUYURARAK YAPACAĞIZ
Görevde yükselme sınavını iptal etmesiyle ilgili konuşan Gümrükçü, “Görevde yükselme sınavını iptal ettim. 26 Mart tarihi belirlenmiş ve kimseye duyurusu yapılmamış. 2020’de herkese duyurarak, herkesin eşit yararlanmasını sağlayarak sınavımızı yapacağız. Memurlarla ilgili bir sınav. Aslında işçilerin de benzer sınavlara girmesi lazım. ‘Ben şefim, çavuşum’ diyor, ama öyle bir şey yazmıyor. Ağızdan çıkmış ama kurumsal yapılarda böyle bir şey olmaz. Liyakatinize göre yükselirsiniz. Liyakat yoksa yandaşlık vardır. Yandaşlık varsa oradan başarı çıkmaz” ifadelerini kullandı.   

 
Serhat Hacıpaşalıoğlu Eurovision'da finale kaldı
 
Bayraklı'da temizlik seferberliği
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Behçet 16 Mayıs 2019 Perşembe 09:57

Ben halktan olmama rağmen görevde yükselme sınavının olduğunu duydum. Belediyede çalışan memurların da hepsinin haberi vardı. Sizi yanlış yönlendirenlerin yalanına inanıp yanlış yaptınız. Umut vadediyordunuz ama daha şimdiden sınıfta kaldınız.

Yorumu oyla      5      5  
alo 15 Mayıs 2019 Çarşamba 21:42

cevat başkanın şoforünü özel kalem müdürü yapman negatif bir durum

Yorumu oyla      5      5  
YANDAŞÇILIK 15 Mayıs 2019 Çarşamba 17:55

Yandaşlar, Yandaşlar Deyip YANDAŞÇILIĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPMAK Demokrat Bir Tavır Değildir!

Yorumu oyla      5      5  
Veli KASAP 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:01

Orada çalışan işçiler "Gariban" değillerdir. Kimsesiz yada garip hiç değillerdir.Emeğine sahip çıkan, işini ve ekmeğini kazanmak için mesaisini tamamlayana kim ne diyebilir? Müdürleri liyakatına göre değerlendireceğine eminim. Zamanla oturur bazı konular. Söylemleri ve eylemleri tutarlı utku beyin. İyi eylemler olacağına inancımız tam bir çiğlili olarak.

Yorumu oyla      5      7  
IZMIRLI 15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:43

Gariban İşçi'ye gelene kadar Müdür takımını gözden geçirin.Hiçbir uzmanlık alanı olmadığı halde sadece partinize mensup diye tutulan bir sürü kişi var.Kişisel kanaatim sizi fazlaca gözümüzde büyüttük.Parklar rezil gibi,yeşil alanlar rezil gibi , ortalık pislikten geçilmiyor ... Bunları yapmak için neyi bekliyorsunuz ? Bir talimat vermek bu kadar zor mu? "Gülümseyen Çiğli" Sadece slogan söylemekle olmuyor. 45 gündür Çiğli'de 1 kalem değişiklik göremiyorum.YAZIK

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay’dan flaş hamle: O ihale iptal!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu ...
Satrancın genç ustaları Balçova'da buluştu
Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası’na katılan 350 ...
Hakan Bilgin Torbalı’da öğrencilerle buluşacak
Son günlerde kültürel ve sanatsal etkinlikleri hızlandıran Torbalı Belediyesi ...
 
Ödemiş'te 100'üncü yıl heyecanı
Ödemiş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
Aşık Mahzuni Narlıdere’de anılacak
Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif, ölümünün 17’nci yıl dönümünde Narlıdere’de ...
Bayraklı'nın Perileri Süper Lig'in kapısından döndü
Bayraklı Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol ...
 
Başkan Tugay’dan şampiyon jimnastikçilere teşekkür
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Jimnastik Federasyonu’nun Bursa’da ...
Bornova'da önce meclis sonra iftar!
Yoğun Meclis mesaisini tamamlayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa ...
Karabağlar'da Ramazan denetimi
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan Ayı nedeniyle fırınlarda ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva