HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2018 Cuma - 13:11

Büyükşehir aday adayı Durak: Ahi başkan olacağım

Karşıyaka’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan Cevat Durak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıktı. Aday adaylığını ilan eden Durak, “İzmir’de 30 ilçeye ağabeylik yapacağım. Ahi başkan olacağım” dedi.

Büyükşehir aday adayı Durak: Ahi başkan olacağım

EGEDESONSÖZ- Yerel seçime yönelik çalışmalar hızlanırken aday adayları da nabız yoklamaya devam ediyor. Karşıyaka’da 2004-2014 yılları arasında 10 yıl CHP’den belediye başkanlığı Cevat Durak 2019 sürecinde Büyükşehir için yola çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “aday olmayı düşünmüyorum” sözlerinin ardından kamuoyuna açıklama yapan Durak, süreçteki tavrının nasıl olacağını anlattı.

SONSÖZ TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programına katılan Durak, “Aday gösterilmediğimde ‘aile içinde böyle şeyler olur’ diye bunu sorun yapmadım. Küsmedim, darılmadım, kırılmadım.  Genel başkanımız ve merkez yönetimlerimizle görüşüyorum. Siyaset uzun soluklu bir iş. 41 yıllık partiliyim. Partide artık ağabeylik dönemimiz başladı. Belediye başkanlığının ahisi (esnaf teşkilatında kıdemli, akil kişi) olmak istiyorum.  Aziz başkan bırakacağını zaten söylemişti. Bıraktıktan sonra zaten ben de gereken açıklamayı kamuoyuna değerlendirme yaptım.  İzmir’deki çok arkadaşımız bizi özlemiş. Toparlanma süreci var. Demek ki çıkacak bir ağabey toparlayıcı olacak gibi. Partide görev yaptım, 10 yıllık başkanlığım var. Elbette kırdığım, üzdüğüm insanlar olmuş olabilir. Karşıyaka’da görevim boyunca mükemmel çalıştım. Daha fazlasını yapmak için önüme baktım. Sessizce bir hazırlık yaparak bu işe koyuldum. Partililik, deneyim, liyakat tariflere uyuyorum. Aynı zamanda inşaat mühendisi olarak teknik bir insanım. 30 ilçenin tamamına ağabeylik yaparım. Hiçbir ilçeyi kaybetmeden ilçelerimizin tamamını alırız” dedi.

HAYAL ETMEK DEĞİL GERÇEKLEŞTİRMEK ÖNEMLİ
İzmir’in daha iyi noktalara gelmesi için çalışacağını belirten Durak, “İzmir’i Türkiye’de birinci sıraya getirmek zorundayız. Bunu hak ediyor. Nüfus olarak değil marka olarak bu seviyeye gelmelidir. Bizim projelerimiz hazır.  Bir özelliğim var. Gezerim, eksikleri tespit ederim. İzmir’de yapılan birçok eserde fikir olarak katkım var. Mesela tramvay konusu. Karşıyaka’ya yapıldıktan sonra Aziz başkan gezerken, ‘tramvayın babası Cevat bey’ dedi. Bunları hayal etmek güzel ama önemli olan gerçekleştirmektir. Herkes uyurken Cevat Durak gider gece yarısı dolaşır. Belediye başkanıyken yaptım. Sonrasında da takip ettim. Türkiye’yi, Dünya’yı gezerek çok örnekler edindim, bilgi birikimim zaten vardı” diye konuştu.

HAZIRIM
Durak, 2014 yılından itibaren geçen süreçte boş durmadığını ve sessizce hazırlık yaptığını da belirtirken, “Bizim 30 belediyemiz var. Başkanlarımız ve meclis üyeleriyle birlikte bir ordu gibi. Büyükşehir’in her yıl bir tane projesi olsa dönem sonucunda 150 projeye ulaşırsınız. Ben birikimlerimle belediye başkanlarıma ağabeylik yapacağım. Yaş olarak benden büyük olanlar olabilir.  İl genelinde de partimin il başkanının emrinde olacağım. Partimin sosyal demokrat belediyecilik anlayışını daha üst noktalara taşıyacağım. İzmir’de daha iyi projelerle anılmak istiyorum. Arkamdan ‘Cevat başkan şunu yaptı’ desinler. Ben de bir şey yapmanın hazzını yaşamak istiyorum. Hazırım. İnsanlar “İzmirliyim” diyebilsin istiyorum. Karşıyaka’da görevimiz döneminde “son yüz gülene kadar” diye bir çalışma felsefemiz vardı. Şimdi bu yüz bitmiyor. İzmir’e yaymak istiyorum. İnsanların ‘iyi ki İzmir’de yaşıyorum, bu kentteyim’ demesini arzuluyorum” dedi.

İLÇELERE KARIŞMAYACAĞIM
Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi halinde örgüte ve ilçelere yönelik aday belirleme çalışmalarına karışmayacağını söyledi. Durak, “Bizim bir ilçe dahi kaybetmeye tahammülümüz yok. CHP 30 ilçenin tamamına taliptir. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Aday adaylarımızı tespit ederek sahaya çıkacağız. Daha önceki ilçelerimizin bazılarını kişisel nedenlerden kaybettik.  30 ilçemizin aday adaylarına müdahil olmayacağım. Kim gelirse gelsin onlarla ağabey olarak çalışacağım” diye konuştu.

Durak, 24 Haziran sürecinde olağanüstü kurultay talebinde değişim için imza vermediğini de söylerken partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı olduğunu söyledi. 

 
İzmir Limanı'na turist değil angus geldi!
 
Başkan Batur’u göçmen dernekleri ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zaza12 22 Ekim 2018 Pazartesi 15:40

Bence Geç kalınmış bir karar cevat başkan gelirse izmir şaha kalkar onun disiplin ve azimli kararlarını çok iyi bilen biri olarak eğer gerçekten hizmet istiyorsa izmirliler cevat başkan doğru bir karardır

Yorumu oyla      9      5  
Karşıyakalı 8 Ekim 2018 Pazartesi 00:41

Karşıyaka ile konağı birbirine bağlar cevat başkan

Yorumu oyla      9      6  
mert 7 Ekim 2018 Pazar 01:17

İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK.KİMSE HEVESLENMESİN AZİZ BAŞKANIN YERİNE KİMSE GÖZ DİKMESİN ÖZELLİKLE MAHŞERİN 8 ATLISI ASLA....

Yorumu oyla      9      7  
ali ölçer 6 Ekim 2018 Cumartesi 17:24

vavat durakla seçim kayıp

Yorumu oyla      10      6  
Mavişehir 5 Ekim 2018 Cuma 22:21

İzmir’e Abdül Batur lazım, Cevat Durak torunlarlıyla vakit geçirsin.

Yorumu oyla      11      8  
Şarlo 5 Ekim 2018 Cuma 21:27

Bu gazı kim veriyor?

Yorumu oyla      13      6  
Bülent ışık 5 Ekim 2018 Cuma 19:52

Ordu bulvarında Cevat Durak'ın açılışını yaptığı park yıkılıp üzerinden yol geçirildi. Bu yol imar planında yok muydu ?

Yorumu oyla      11      5  
Mesut 5 Ekim 2018 Cuma 18:44

2009 aydın ket aş işçilerine ne diyeceksin bu işçi seni unutmadı

Yorumu oyla      13      5  
gürkan 5 Ekim 2018 Cuma 18:24

ilçe belediye başkanlarından Tunç Soyer büyükşehire yakışır diye daha önce yazdım ancak 10 yıllık, hatta 1999'dan beri ilçe belediye başkanlığı yapan isimlerin adı büyükşehir için geçiyor. 10-15-20 yıllık belediye başkanlarından biri aday gösterilecek ise Kocaoğlu niye bıraktı? İzmir'de büyükşehir değişecek de bir çok ilçenin de artık değişme vakti gelmiştir. Yeni isimler lazım. Uçuracağım diyenler yönettikleri ilçeleri uçursaymışlar; ellerini bağlayan mı olmuş? şahsen şehri doğru düzgün yönetecek "YENİ" bir isim aday gösterilmez ise oy vermeyi düşünmüyorum.

Yorumu oyla      14      5  
çiğlili esnaf 5 Ekim 2018 Cuma 18:09

oy vermem

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de 2019 zirvesi: Başkan Yücel vekillerle ne konuştu?
İl Başkanı Yücel ve 10 milletvekili bir otelde gerçekleşen toplantıda ...
MHP'den olaylar sonrası Akşener açıklaması!
MHP Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi ...
CHP’li Sındır: Sabah akşam zam zam zam!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, seçim çevresinde bazı STK temsilcileri ...
 
AK Parti İzmir, sokak hayvanlarını unutmadı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, su ve yemek bulmakta sıkıntı yaşayabilen ...
Bakan Soylu'dan Akşener talimatı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ...
Meral Akşener'in evinin önünde gerginlik!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde toplanan bir grup ...
 
AB için referandum mesajı: 81 milyona gideriz!
Erdoğan, AB üyeliğiyle ilgili olarak "Bizim AB'ye katacağımız çok şey ...
AK Parti İzmir'in o ilçe başkanı istifa etti!
Ak Parti Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici, sürpriz bir kararla görevini ...
'Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Din Görevlileri Buluşması’nda konuşuyor.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva