HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2018 Cuma - 12:36

CHP İzmir’de 2019 zirvesi: Başkan Yücel vekillerle ne konuştu?

İl Başkanı Yücel ve 10 milletvekili bir otelde gerçekleşen toplantıda 2019 sürecini masaya yatırdı. Yücel, “Seçim sürecinin hızlanmasını beklemeden en kısa sürede çalışmaları başlatacağız. Kırsalda ve köylerde bizim vekillere ihtiyacımız var. Ortak bir program oluşturacağız” dedi.

CHP İzmir’de 2019 zirvesi: Başkan Yücel vekillerle ne konuştu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleriyle bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen zirveye aynı zamanda milletvekili olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Mahir Polat dışında tüm vekiller katıldı.

2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için hazırlanacak çalışmaların masaya yatırıldığı toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önemli mesajlar verdi.

Kentte yürütülecek kampanya süreci kapsamında vekillerden destek istediklerini açıklayan Yücel, aday belirlemeye yöntemleri ve adayların açıklanacağı tarih üzerinden net ifadeler kullandı.

KIRSALDA VE KÖYLERDEKİ ÇALIŞMALARDA BİZİM VEKİLLERE İHTİYACIMIZ VAR
Toplantının içeriğine dair bilgi veren İl Başkanı Yücel, “Gündemimizde önümüzdeki yerel seçimler vardı. Yerel seçimlerdeki çalışmalarımızı daha verimli, etkin bir şekilde gerçekleştirebilmek için bir koordinasyon toplantısı yaptık. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Mahalle temsilcilerimizle bir araya geliyoruz. Bunlarla ilgili milletvekillerimize bilgi verdik. Bu toplantılarımızı 30 ilçede tamamladıktan sonra milletvekillerimizle özellikle kırsaldaki ilçelerde birlikte bir çalışma programı oluşturacağız. Seçim sürecinin hızlanmasını beklemeden en kısa sürede çalışmaları başlatacağız. Kırsalda ve köylerdeki çalışmalarda bizim vekillere ihtiyacımız var. Onlarla ortak bir program oluşturacağız. Geçmiş dönemlerde görev yapan il genel meclis üyelerimizle bir araya geleceğiz. Yine kırsalda onların da bu seçim döneminde aktif çalışma yapmalarını düşünüyoruz” dedi.

VEKİLLER VARSA ÖNERİLERİNİ BİZE AKTARACAK, BİZ DE GENEL MERKEZLE PAYLAŞACAĞIZ
Aday adaylığı için yaşanacak sürece değinen Başkan Yücel, “Aday belirleme sürecinde ilçelerle ilgili uygulanacak yöntemlerin hepsini aday adayları resmi müracaatlarını yaptıktan sonra konuşulacak, tartışılacak. Bu konuda karar verecek yetkili organ PM’dir. Bizim de bir takım önerilerimiz olacak. Vekillerimizin önerileri varsa bunları bize aktaracaklar. Biz de genel merkezle paylaşacağız. Vekillerimizin görevi TBMM’de partimizi temsil etmek. İzmir’de örgüt görevi olarak il başkanlığı olarak ilçe başkanlarımızla bu süreci biz yöneteceğiz. Ama onların da görüşlerini alacağız” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI KONUŞULMADI
‘Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmak isteyen milletvekilleri var, toplantıda bu konu gündeme geldi mi?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Duymadım. Var mı? Toplantıda gündeme gelmedi. Büyükşehir dışında diğer ilçelerle ilgili de kim aday olacak, olsun mu olmasın mı noktasında tartışma yapmak için bu toplantıyı yapmadık. Böyle bir şey konuşulmadı” dedi.

KASIM ORTASINDA İLÇELERİN ADAYLARINI AÇIKLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Aday belirleme yöntemi ve adayların açıklanacağı tarih üzerinden konuşan Yücel, “Sağlıklı bir ön seçim yapabileceksek, ön seçim yapmak istiyoruz. Hakim gözetiminde ön seçim olmazsa eğilim yoklaması yapacağız. Bunları yapabileceğimiz ilçeleri belirleyip, uygulamaya koyacağız. Bizi başarıya taşıyacak yöntem eğilim yoklaması veya ön seçim değilse merkez yoklaması ve kamuoyu anket yöntemi tercih edilecek. Bunu da adaylar resmi müracaatlarını yaptıktan sonra Ekim ayı sonunda Kasım ayı başında bitirip, Kasım ortasında belli ilçelerin adaylarının açıklanmasını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN ERKEN AÇIKLANMASI GÜNDEME GELEBİLİR!
Yücel, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘yokum’ kararı sonrasında Büyükşehir adayının da 8 ilçedeki gibi erken açıklanma ihtimali var mı?’ sorusu üzerine ise, “Genel merkez, genel başkanla görüşeceğiz, istişare edeceğiz. Eğer uygun olursa tabi ki erken açıklanması gündeme gelebilir” dedi. 

 
Bucaspor'da Algun Erdem imzayı attı
 
Bekleyiş sona erdi, işte yeni karar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 5 Ekim 2018 Cuma 15:12

en geç ekim sonu açıklanmalı,çalışmalara başlanmalı.aksi takdirde insanlar bekle bekle heyecanını kaybediyor.halkın nabzını tutup yazıyoruz. tabii kazanmak istiyorsanız.

Yorumu oyla      12      5  
Olcay 5 Ekim 2018 Cuma 14:13

Vekiller de tam değil zaten. Baksana kadro eksik.

Yorumu oyla      9      6  
partili 5 Ekim 2018 Cuma 14:06

8 ilçede değişim yenilenme şart erken açıklanmalı.Ön seçim yapmak için insanlara baskı ve zorlamayla imza toplanıyor.partiye yara veriyor bu arkadaşlar.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 5 Ekim 2018 Cuma 13:24

Böyle bir toplantı yapılıyor ve 15 yıllık başkan yok.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den olaylar sonrası Akşener açıklaması!
MHP Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi ...
CHP’li Sındır: Sabah akşam zam zam zam!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, seçim çevresinde bazı STK temsilcileri ...
AK Parti İzmir, sokak hayvanlarını unutmadı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, su ve yemek bulmakta sıkıntı yaşayabilen ...
 
Bakan Soylu'dan Akşener talimatı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ...
Meral Akşener'in evinin önünde gerginlik!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde toplanan bir grup ...
AB için referandum mesajı: 81 milyona gideriz!
Erdoğan, AB üyeliğiyle ilgili olarak "Bizim AB'ye katacağımız çok şey ...
 
AK Parti İzmir'in o ilçe başkanı istifa etti!
Ak Parti Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici, sürpriz bir kararla görevini ...
'Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Din Görevlileri Buluşması’nda konuşuyor.
CHP İzmir'in vekilleri kahvaltıda buluşuyor
İzmir’de CHP’li milletvekilleri, yaklaşan yerel seçimlere dair görüş alışverişinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva