HABERLER>POLİTİKA
20 Kasım 2013 Çarşamba - 10:41

Burak Oğuz’dan Urla için değişim vurgusu

CHP Belediye Başkan Aday Adaylarından Burak Oğuz, Urlalılar’ın nöbet değişimi istediğini bir kez daha vurguladı. Belediye Başkanlığının kişilerin bakış açılarını yansıttığını anlatan Burak Oğuz, “İlçe halkının bu bakış açısının değişmesini istediğini anlamak zor değil.” Diyerek partisinin bu konuda gerekeni yapacağına inandığını dillendirdi.

Burak Oğuz’dan Urla için değişim vurgusu

Bu güne kadar görev yapan belediye başkanlarının ilçeye ciddi katkılar verdiğinin altını çizen Burak Oğuz, “Ancak koltuklar oturup kalma yeri değildir. Nöbet değişiminin şart olduğunu düşünüyorum. Bu anlayışın ilçe halkı arasında yaygınlaştığını gördüm. Daha genç, daha aktif bir belediye başkanının özlemi var. Mevcut Belediye Başkanımızı eleştirmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ama aday adayı olmamızın sebepleri var” dedi.

- TALAK'TAN ÇİĞLİ'YE KAPALI PAZARYERİ MÜJDESİ...

- KAR'DAN SARNIÇLI SANAYİCİYE DESTEK ZİYARETİ...

CHP’nin anketlerle yoklamalar yaparak adaylarını belirlemeye çalıştığını anlatan Burak Oğuz, “Sonuca elbette saygılı olacağız. Kim adayımız olursa, her aday adayının onun arkasında durması gerektiği gerçeğini göz ardı etmem. Ancak Urla’da çok ciddi çalışmalar yaptım. İlçe halkına ortaya koymak istediğim hizmetleri anlattım. Bu çalışmalarımın sonucu,  bana ilçe halkının aktif, hızlı, tuttuğunu kopartan bir belediye başkanı istediğini anlattı. Yani aday adayı olmamı gerektiren şartların mevcut olduğunu gördüm” dedi.

Urla’nın CHPli bir belediye başkanıyla gelişimini modern bir şekilde tamamlayacağına inandığını anlatan Burak Oğuz, “Özellikle üniversitelere yönelik gelişim projelerimiz büyük ilgi gördü. Yani, Urlalılarla ortak noktalarda buluşmayı başardığımı sanıyorum” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse bu ilçenin daha iyi noktalara getirilmesine karşı olamaz. Tutarlı politikalarla, tutarlı projelerle bu ilçenin kalkınabileceğini anlattım halkımıza. Onların gösterdiği yakınlık, anlattığımız projelerin, doğru olmasından kaynaklanıyor. Urla, kalkınma hamlesinin içine mutlaka üniversiteleri dahil etmelidir. Burası bir üniversite kenti olmalıdır. Cıvıl cıvıl bir ilçe olmalıdır. Böylelikle, kalkınma hamlesi ciddi ivme kazanacaktır. İlçenin şansı, denizi, sahilleri, tarihi zenginlikleridir. Bunları da doğru biçimde, ekonomiye katkı sağlayacak şekilde geliştirmek gerekiyor. Öte yandan bir şansımız daha var. Henüz bozulmamış tarım alanları. Bu çok önemli. Turizm, tarım, üniversite dediğiniz zaman bütün bunları barındıran bir ilçe bulmak çok da kolay değil.”



Burak Oğuz, olumsuz eleştiriler yapmaktan kaçınıyor. Oğuz, “Birilerini eleştirmenin hiçbir kıymeti ve anlamı olmaz” deyip şöyle konuşuyor: “Dünyanın en başarısız belediye başkanı bile olsa, bulunduğu yere ille de bir katkı vermiştir. Kaldı ki, Urla’da görev yapan belediye başkanları iyi kötü bu ilçenin bu duruma gelmesini sağladılar. Urla’yı geliştirmek için çaba sarfettiler. Onlara teşekkür etmeliyiz. Ama dediğim gibi, bu bir bayrak yarışı olmalı. Belediye başkanlığı yorucu bir iştir. Bir iki dönem sonra, başkanlar yorulur. Ve iki dönem yeterlidir bir belediye başkanı için. Ben böyle düşünüyorum. Ve aday olur, bu belediyenin koltuğuna oturursam, iki dönemden fazla belediye başkanlığı yapmam. Koltuğumu seve seve bir genç arkadaşıma veririm.”

Burak Oğuz’a göre siyasetin her alanında, çok uzun görev süreleri gelişmeyi engelliyor. “Bu benim fikrim. Bu fikre karşı olanların varlığını biliyorum. Ama, ben şahsen, belediye başkanlığı yaptıktan sonra, daha büyük görevlere talip olmak isterim” diyor.

Burak Oğuz, Urla’yı kısa bir süre içerisinde değiştireceği iddiasında. “Potansiyeli var” diyor… Ayrıca, bu değişimin çok kısa bir süre içerisinde olacağını söylüyor… Ve bakın neler diyor;  “Urla’da gelişme potansiyeli var. Ancak baktığınızda burada ekonomik bir hareketlilik yok. Kim var derse, yanılır. Alaçatıya bakın, Çeşme’ye bakın. Bodrum’a bakın, Eskişehir’e bakın… Buralarda insanlar küçük girişimleri ile büyük paralar kazanıyorlar. Hele Eskişehir örneğini sanıyorum, aday adaylarının hemen hepsi sunuyor halka. Orada, bir ailenin iki üç işi olmasının nedeni, gelişimini doğru biçimde yapmış olmasıdır. Keza Alaçatı, Çeşme de öyle… Alaçatı da da bir ailenin birkaç işi var ve gençlerin iş imkanları çok fazla. Yani sokakları bile ticarethane. Bu da refah düzeyini artırıyor. Burada üniversite gençlerinin katkısı olacak. Tarihi zenginliklerimizin katkısı olacak, doğal güzelliklerimizin katkısı olacak… Yani her yerden daha şanslıyız. Sonuç olarak gelişmenin anahtarını değişim olarak görüyorum”
 
BUTİK TURİZM VURGUSU
İlçedeki turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğine dikkat çeken Oğuz, “Urla ekonomisinin canlandırılması noktasında üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi de Turizm sektörü. Bu alanda ilçemizde ne yazık ki, önemli yatırımlar bulunmuyor. Bunları teşvik edecek ve ilçeye altyapı yatırımlarının kurulmasını sağlayacak çalışmalar yapmak bizim öncelikli projelerimiz arasında yer alıyor. Çünkü, ekonominin kalkınması aynı zamanda bölge insanının refanı da olumlu yönde etkiliyor. Bizim düşüncemiz Urla'nın butik turizm alanında ön plana çıkması. Projelerimizi buna uygun şekilde hazırladık” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkemeden Uzanlar için şok karar
Bankalar Kanununa Muhalefet suçundan yargılanan Uzan ailesi fertleri, ...
Güven ‘Araştırılsın’ dedi, bakanlık kampanya başlattı
CHP İzmir Milletvekili’nin ‘çocuk felci’ için araştırma komisyonu kurulması ...
MHP’den ‘Büyükşehir’ harekatı: İzmir için bomba isimler
Yerel seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilecek ...
 
Meclis’te yüksek tansiyon: ‘Böyle hoca olursa…’
Adalet Bakanlığı'nın Meclis'teki bütçe görüşmeleri hararetli tartışmalara ...
Davutoğlu: Gezi'den onur duyuyoruz demedim
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, iddiaların aksine ABD'deki bir düşünce kuruluşunda ...
Yeşiller ve Sol Gelecek'ten Yargıtay'a 'Çernobil' itirazı
İzmir'de faaliyette olduğu dönemde kurşun üreten, 'İzmir'i Çernobil'i ...
 
Çiller'den Kılıç'ın 'o imzalattı' iddiasına yanıt
Eski Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller adına Avukatı Seçil Genca Oral, ...
Buca aday adayı Akdemir'den kasaplara festival müjdesi
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediyesi Başkan aday adayı mimar Remzi ...
Ali Engin o ziyareti iptal etti: 'Gereken kararı...'
Yerel seçim öncesinde Karşıyaka belediye başkan adaylığı için çalışmalarını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva