HABERLER>EKONOMİ
14 Aralık 2017 Perşembe - 20:18

Buca'daki 'sürpriz plan'a Şehir Plancıları'ndan itiraz!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Buca Kaynaklar Kuruçeşme Mahallesi'nde sık ağaçların yer aldığı 120 dönümlük alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İlbank'ın işbirliğiyle yapılan imar plan değişikliğiyle, inşaat alanının 10 kat arttırıldığını açıkladı.

Buca daki  sürpriz plan a Şehir Plancıları ndan itiraz!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde toplam 120 bin 451 metrekare yüzölçümlü arsalar ve planlama alanına dahil edilebilecek tescile tabi olmayan alanlar üzerinde İller Bankası'nca imar planı hazırlandığını açıkladı. Arsa maliklerinin sözleşmeyle mülkiyeti bankaya devrettiğini belirten Oda yönetimi, mevcut imar planında Belediye Hizmet Alanı, Teknik Altyapı Alanı, Konut Alanı, Ticaret Alanı ve Özel Orman Alanı yapılaşma koşullarındaki alanın Konut Alanı, Ticaret+Konut Alanı, Özel Eğitim Alanı, Park Alanı, Rekreasyon Alanı ve Teknik Altyapı Alanına dönüştürüldüğünü, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını ve askıya çıkarıldığını söyledi.

DOĞAL KARAKTERİ KORUNACAK ALAN
İmar planı içerisindeki alanların ağaçlık karakteri yüksek doğal alanlar olduğunu belirten Şehir Plancıları Odası yönetimi, yürürlükte bulunan onaylı imar planlarında İller Bankası tarafından parsel ölçeğinde plan değişikliği yapılan 120 dönümlük alanın büyük bir bölümünün yürürlükte bulunan imar planlarında 'Doğal Karakteri Korunacak Alan' olduğuna dikkat çekti.

Plan değişikliğine konu olan alan içerisinde, yürürlükte bulunan planlara göre yaklaşık 9000 metrekare toplam inşaat alanını barındıran konut alanı bulunduğunu belirten Şehir Plancıları, "Bakanlık tarafından onaylanan imar planı değişikliği ile Doğal Karakteri Korunacak Alanlar Konut Alanına dönüştürülmüş, imar planlarındaki 2 kat koşulu, 6 kata çıkarılmış ve sonuç itibariyle toplam inşaat alanı yaklaşık 93 bin metrekareye çıkarılmıştır" açıklaması yaptı.

Plan Açıklama Raporunda ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan askı ilanında gerekçenin "İller Bankası'nca hazırlanacak imar planları doğrultusunda Banka ile ortak proje geliştirmek üzere arsa malikleri ile imzalanan 4 Şubat 2015 tarihli sözleşme uyarınca 10 Temmuz 2015 tarihinde arsaların tamamının mülkiyetinin Bankalarına devredilmesi" olarak belirtildiğini vurgulayan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetimi, "Bu alana mevcut halinden 10 kat fazla inşaat alanı artışı öneren kararın onaylanmasının nedeni açıkça hem Bakanlık hem de İlbank  tarafından itiraf edilmektedir. Oysa eski adı ile İller Bankası yeni adı ile İlbank’ın web sitesinde de açıkça belirtildiği gibi İlbank’ın vizyonu sürdürülebilir bir şehirleşmeye katkıda bulunmaktadır. İlbank’ın görevi arsa komisyonculuğu yapmak, Bakanlığın görevi de rant arttırıcı imar planlarını onaylamak değildir" görüşünü dile getirdi.

Bölgenin Tahtalı Havzası sınırları içerisinde yer alması nedeni ile ayrı bir önemi olduğunu, havzayı kirletici, bölgenin yoğunluğunu arttırıcı kararların İzmirlinin suyunu kirlettiğini belirten Şehir Plancıları, Bakanlığa çağrıdı bulundu. Şehir Plancıları Odası, "Hiçbir bilimsel ve teknik gerekçeye dayanmayan, doğal alanları yok edici, ranta yönelik bu kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar irdelenmesi ve bir an önce kararın iptal edilmesini bekliyoruz. Bu anlayışla her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz" açıklaması yaptı. (DHA)

 
Gökçeada'yı sevince boğan karar!
 
İzmir'de feci kaza: Daha çok gençti...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 14 Aralık 2017 Perşembe 22:00

İşte böyle, kültürparka, basmane çukuruna itiraz etmek gibi yasal hakların değiştirilmesine yönelik eylemler değil, yoktan varedilecek rantlara itiraz edin, bizler de destekleyelim!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZEKO'da Güleroğlu'ndan adaylık açıklaması
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) yeni yılın ilk ayında sandık ...
Tüketiciler Derneği: Kartınızda biriken puanları unutmayın!
Yeni yıl yaklaşıyor bu nedenle birçok kredi kartında biriken puanların ...
Borsa İstanbul Başkanı bombayı patlattı!
Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Başkanı Karadağ, Blockchain ...
 
Merkez Bankası merakla beklenen açıklamayı yaptı!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısında politika ...
İzmir'e yeni cennet geliyor!
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile İzmir ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan gençlere: Yumurta kırılmadan omlet olmaz
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Haram dedikleri piyango İzmirli’dir
Mehmet KARABEL yazdı... Haram dedikleri piyango İzmirli’dir
Tüm dünyanın beklediği karar açıklandı!
ABD Merkez Bankası (Fed) bu gece faiz kararını açıkladı. ABD merkez bankası ...
Pala: İzmir’de taksi ihalesi olamaz!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva