HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2012 Perşembe - 08:37

Buca’da plan şoku: 1/5 bine yargı freni

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin Buca ilçesini kapsayan planlar ile ilgili açtığı davada önemli bir karar alındı. 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurdu.

Buca’da plan şoku: 1/5 bine yargı freni

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “kentin anayasası” olarak nitelendirdiği 1/25 bin ölçekli kentsel bölge nazım imar planı için mahkeme iptal kararı verirken çalışmalar ilçelerde 1/5 bin ölçekli planlarla yürütülüyordu.

Bu kez Buca’dan olumsuz bir haber geldi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin 2011 yılında açtığı davada karar verildi. 3. İdare Mahkemesi bir yılı aşkın süredir devam eden davada planın yürütmesini durdurdu. Buca’nın genelini kapsayan plan ile ilgili alınan karar sonrası ilçe plansız kalmış oldu.

Mahkeme kararında, telafisi mümkün olmayan zararlara yol açılmaması için bu kararı aldıklarını ifade ederken gerekçe olarak da “jeolojik etütlerinin olmaması, bazı alanlarda üst ölçekli planla uyumsuz olması, nüfus projeksiyonunun bulunmaması” gibi temel planlama ilkelerini ileri sürdü
 
KARŞIYAKA, BÜYÜKŞEHİR’E KARŞI
Karşıyaka’da TOKİ’nin iştiraki olan Emlak GYO şirketi tarafından yapılan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’na itiraz gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin karşı çıktığı Mavişehir Planları’nda ayrılan üç adet cami yeri ve yüksek yoğunluklu konut alanları tartışmalara neden olmuştu.


Bölgede bu kez Karşıyaka Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Büyükşehir’in yaptığı ve Mavişehir 2. Etap’ın olduğu bölgeyi içine alan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’nı Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yargıya taşımıştı. Nüfus yoğunluğu, trafik sıkışıklığı gibi konular başta olmak üzere birçok gerekçeyse açılan dava sürerken Karşıyaka Belediyesi, davaya müdahil oldu. Odanın itirazlarına destek veren Karşıyaka, Büyükşehir’in planlarına karşı hukuki mücadele başlattı.
 
ÖZELLEŞTİRMEYE İTİRAZ
Şehir Plancıları odası Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkartılan dev Tekel arazisi ile ilgili de itirazda bulundu. Halkapınar’da tütün deposu olarak kullanılan tesislerin satışına karşı işlem başlatıldı. İtirazına henüz cevap alamayan oda mücadeleyi hukuki zeminde sürdürecek. Konuyu yargıya taşıyacak.
 
Mahkeme kararları ile ilgili konuşan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Zeki Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi planlama yaparken en önemli olan ve dikkat etmesi gereken çalışmalara bakmıyor. Maalesef ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket edildiği için bu noktalara geliniyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar BUCALI 6 Eylül 2012 Perşembe 19:08

Arkadaşlar İmar fakiri Buca'mıza zemin ve temel projeside uygun olmak kaydi ile mümkün olduğu kadar seyrek ama yüksek binalar yapılamlı bence.Bu sayede yollar bulvar gibi genişler.Meydanlar,otoparklar ve yeşil alanlar olur.Buca başka türlü yatay büyüme ile daha da perişan olur.Yukarıya gideceksin,aşağıyı seyrerlteceksin.Başka yolu yok arkadaşlar..

Yorumu oyla      14      5  
ÖRNEKKÖY 6 Eylül 2012 Perşembe 17:05

KARŞIYAKA DA ÖRNEKKÖY DE DE SORUNLAR VAR MAHALLENİN YARISI BEŞ KAT YARISI ÜÇ KAT PLANLANMIŞ TAA 20 SENELİK PLANLARA KİMSE MÜDAHALE ETMİYOR..

Yorumu oyla      15      5  
kentliler 6 Eylül 2012 Perşembe 10:56

Şehir plancıları odası değil. Şehir Planlamasıncılar odası. izmiri plan iptalleri ile kaosa sürüklediğinizin FARKINDAMISINIZ?

Yorumu oyla      19      7  
DEMOKRAT 6 Eylül 2012 Perşembe 09:07

Olaya Birde Farklı Açıdan Bakalım.Yaylacık Mahallesinin Üst Kısımları Son 2 Yıldır Apartman İstilasına Uğramakta.İki Katlı Ve Bahçeli Bu Evler Apartmanlara Dönüştürülmekte,2-3 Daire Karşılığı"na Satılmaktadır.Yollar Çok Dardır.Her Ne Hikmetse Otopark Zorunluluğu Olması Gerekirken,Hiçbirinin OTOPARK"ı Yok.Hepsi İş Yerlerine Dönüştürülüyor.Yollardan Arabanız İle Geçmeniz İmkansız.Buradan Ev Alanlar, Arabalarını Mecburen Bu Dar Sokaklara Park Etmek Zorunda Kalıyorlar.Kısacası Durum Çok Çok Kötü.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar EF’de şehitler için lokma döktürdü
Karabağlar Belediyesi İEF’deki standında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ...
Gaziemir’in yeni binası için 11 teklif
Gaziemir Belediyesi’nin ‘yeni hizmet binasının’ ihalesi, basın mensupları ...
Ahmet Hakan'dan İzmirliler'e övgü
81. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki “Özgür Mikrofon Söyleşileri”nin konuğu ...
 
'Bir dakikada dünyam değişti'
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, iki engelli Bergamalı’ya akülü sandalye hediye etti.
Narlıdere'den yenileşme atağı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Eylül ayı Belediye Meclisinde yenilenen ...
Konak 2716 sokakta merdiven devrimi
Konak Belediyesi 50 yıldır girilmeyen İzmir sokaklarında çalışmalarını hızlandırdı.
 
Çalışkan’dan AK Parti’ye ‘alt geçit’ yanıtı
Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, AK Parti Karşıyaka ...
Bornova’dan okullara 1.5 milyon liralık yatırım
Bornova Belediyesi ekipleri yaklaşık 1.5 milyon liralık yatırımla 36 okulda ...
İşte teknoloji harikası yeni otobüslerimiz
İzmir’de toplu ulaşım filosuna katılacak yeni nesil 100 otobüsün 25 araçlık ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva