HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Aralık 2015 Perşembe - 10:23

Buca'da Piyanonun 'Küçük Prens'i büyüledi

Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği ve geleceğin Fazıl Say’ı olarak nitelendirilen genç piyano sanatçısı Can Çakmur, Bucalı sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Buca da Piyanonun  Küçük Prens i büyüledi

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki muhteşem resitali izlemeye gelen Bucalı sanatseverler salonlara sığmadı. Mozart, Chopin ve Liszt eserlerini yorumlayan Can Çakmur performansıyla büyüledi.

İzmir’in yeni sanat merkezlerinden Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM) yeteneğiyle klasik müziğin yükselen yıldızları arasında yer almayı başaran piyano sanatçısı Can Çakmur’u ağırladı. 17 yaşında adını “geleceğin virtüözleri” arasına yazdıran Can Çakmur Bucalı sanatseverlerle buluştuğu resitalde adeta klasik müzik ziyafeti sundu.
Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ne akın eden sanatseverler salonu kısa sürede doldururken, dışarıda kalanlar ise alt salona kurulan perde ile Can Çakmur’u dinleme fırsatı buldu. Mozart, Chopin ve Liszt’den eserler yorumlayan Can Çakmur, yeteneği ve performansıyla sanatında geldiği haklı noktayı gözler önüne serdi.


 
CAN ÇAKMUR KİMDİR?
5 Aralık 1997 tarihinde Ankara'da doğdu. Piyanoya Leyla Bekensir ve Ayşe Kaptan ile başlayan Can Çakmur, 2009’dan bu yana Türkiye’deki çalışmalarını Emre Şen ile sürdürüyor. 2010 yılında Belçika’da düzenlenen“ X. Les Recontres Internationales des Jeunes Pianistes “ piyano yarışmasında finale kalmasının ardından EPTA-Wallonie başkanı Prof. Diane Andersen tarafından Musica Aeterna’nın ustalık sınıflarına davet edildi.

2010’dan itibaren pek çok uluslararası akademide yer aldı. Aralarında Prof. Ewa Kupiec, Prof. Arie Vardi ve Prof. Alan Weiss gibi isimlerin bulunduğu saygın müzisyenler ile çalışma imkanı buldu. 2012’de XXII. Uluslararası Roma Yarışması’da birincilik ödülü kazandı.

Çakmur, 2012’den itibaren Ankara’da Belçika ve Lüksemburg Büyükelçilikleri, İstanbul’da Almanya Başkonsolosluğu ve Viyana’da Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliği’nde resitaller verdi. Antalya Piyano Festivali, Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Notti Romana al Teatro di Marcello, Bodrum D-Marin Festivali gibi uluslararası sanat festivallerine resitalleriyle katıldı.

2013’de Güher & Süher Pekinel “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesine kabul edildi. 2014’de Almanya - Pianale Akademi ve Yarışması’nda kazandığı birincilik ödülü sonucunda 2014 ve 2015 akdemileri için burs ödülünün yanı sıra EMCY-Ödülü’ne (European Music Competitions for Youth) layık görüldü.

Aynı yıl, Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Sezon Açılış Konseri’nde solist olan Çakmur, Weimar’da düzenlenen 4. Franz Liszt Genç Piyanistler yarışmasında üçüncülük ödülü ve Bartok özel ödülü kazandı. Aynı yıl, 5.
Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Çıkış Yapan Müzisyeni (18 Yaş altı)” ödülüne layık görüldü.

2015’de, Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 43. İstanbul Müzik Festivali’nin açılış konserinde solist olarak yer aldı. Bugüne kadarki gelişim sürecinde müzisyen olarak kişiliğinin oluşmasında Prof. Marcella Crudeli ve Prof. Jun Kanno’nun desteğini gören Çakmur, lisans eğitimine Almanya-Weimar’da “Franz Liszt Hochschule für Musik”de Prof. Grigory Gruzman ile sürdürmekte ve Belçika’da Prof. Diane Andersen ile çalışmalarına devam etmektedir.

 
AK Partili Doğan’dan ‘zam’ bombardımanı!
 
Buca Koop’a modern meydan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGEART 6'ncı kez kapılarını açıyor
6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, alanında dünyaca ünlü uluslararası ...
İzmir sahnelerinde 2015'e muhteşem veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılını yine büyük ilgi görecek konserler, ...
İzmir tiyatro festivali ‘özgürlük’ temasıyla yola çıkıyor
Bu yıl 4.kez düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, ‘Özgürlük ...
 
‘Aşk Da Yorulur’a Konak'ta büyük ilgi
Şair Mehmet Sadık Kırımlı’nın bu yıl Attila İlhan Emek Şiir ödüllünü de ...
Konak'ta piyano resitali
Dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret, Konak Belediyesi ile İzmir Devlet ...
İzmir’de 200 yıllık saatler cami deposundan çıktı!
İzmir’de 16'ncı yüzyılda inşa edilen tarihi Hisar Camisi'nnin deposundan, ...
 
Hayko Bağdat İzmirli okurlarıyla buluştu: Duyduğum her sese…
Gazeteci yazar Hayko Bağdat, Perin Sanat Galerisi’nde İzmirli okurlarıyla ...
Vurmalı çalgılar sihirbazı İzmir’e geliyor!
Dünyaca ünlü “vurmalı çalgılar sihirbazı” Martin Grubinger, 30 Kasım Pazartesi ...
Cem Yılmaz 'İftarlık Gazoz' setinde
Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde, yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı 'İftarlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva