HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2015 Perşembe - 10:24

AK Partili Doğan’dan ‘zam’ bombardımanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında yürürlüğe koyacağı yeni tarifeler ile su, otopark ve daha birçok hizmete getirilen ücret artışlarına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmirlilerin yeni bir zam yağmuru ile karşıya karşıya kaldığını söyledi. Aziz Kocaoğlu'nun halkın taleplerini görmezden geldiğini dile getiren Doğan, yaptığı açıklamada “Zararı zamla kapatmaya çalışan, kenti "Ben yaptım oldular ile yöneten ve İzmirlinin parası ile İzmirliye eziyet eden bir yerel yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Anlaşıldığı üzere, Sayın Kocaoğlu, 7 Kasım seçimlerindeki hezimetin acısını da yaptığı zamlar ile İzmirlilerden çıkartmaya çalışmaktadır” dedi.

AK Partili Doğan’dan ‘zam’ bombardımanı!

Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen 2016 mali yılı gelir gider bütçesini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'in yeni bir zam paketi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Doğan ayrıca, "Vizyondan yoksun, geleceğe dönük hiçbir projenin yer almadığı bu bütçede, İzmirlinin derdine çare yok, zam var. Sayın Kocaoğlu'na bir kez daha sesleniyoruz, elinizi vicdanınıza koyun ve gelin bu zamlardan vazgeçin. İzmirliler sizden zam değil, hizmet bekliyor. 7 Kasım seçimlerinde yaşadığınız mağlubiyetin ve partinizin delege seçimlerinde yaşadığınız moral bozukluğunun faturasını İzmirli hemşerilerimize kesmekten vazgeçin. İzmir bu zamları hak etmiyor. İzmirlinin parası ile İzmir'e eziyet etmeyin. İzmir, halkın çıkarlarını gözetmeyen, taleplerini yok sayan, bu kenti dayatmayla idare etmeye çalışan belediyecilik anlayışını hak etmiyor” dedi.
 
BİZ OTOPARK YAPIN DİYORUZ KOCAOĞLU ZAM YAPIYOR
Otopark ücretlerine getirilen zamma da dikkat çeken Doğan, “Biz Kocaoğlu'na ısrarla otopark yapın derken, bizi yanlış anlamış olacak ki, yine zam yaptı. 11 yıllık görev sürecince 4 yeni otopark açmasına rağmen, otoparklara 4 lirayı aşkın zam yaptı. Belediyenin otoparklarda uyguladığı fiyat politikası öyle bir hal aldı ki, artık korsan otoparkçılarla yarışır hale geldi. Yapılan son zamlarla birlikte asgari park ücretleri 7 liraya yükseltilmiştir. Belediyenin fiyatları düşürüp otopark kullanımını teşvik etmesi gerekirken, her yıl zam yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, açıkça görüldüğü üzere İzmir'in otopark sıkıntısına çare olacak çözümler üretememektedir. Her zamanki gibi laf çok, icraat yok... Hayali projeler ne zaman hayata geçirilecektir? Otopark yapılması için toplanan vatandaşın parası doğru kullanılmıyor. İzmir'deki bu otopark çilesi ne zaman sona erecektir?” ifadelerini kullandı.
 
İZMİR’İ NASIL KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİ YAPACAKSINIZ
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İzmir'i kültür sanatın başkenti yapacağım" sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kültür sanat faaliyetlerine yüzde 150 zam yaptığının altını çizerek, "2016 zam paketi" ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi ve İzmir Sanat'taki etkinliklere yüzde 150 oranında zam yapılmış, Kocaoğlu'nun dünyaya örnek gösterdiği Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ise biletlere yüzde yüze varan oranda ücret artışı uygulanmıştır. İndirimli bilet uygulaması da sona ermiştir. Bununla da kalmayan Büyükşehir Belediyesi, Ege'nin çekim merkezi haline gelen Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda da bu yıl giriş fiyatlarına zam yaparak bilet ücretlerini 3,5 liraya çıkartmıştır. Huzurevlerindeki yaşlılarımıza 20, 30 ve 40 liralık zamları reva gören Sayın Kocaoğlu, esnafa da acımamış ve ruhsat ve izin belgelerinde yüzde yüze, hal ücretlerinde ise 15 bin liralara ulaşan zamların altına imza atmıştır. Esnaf camiasına yapılan bu haksızlığın yanı sıra, dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımızdan alınan kurban kesim ücretlerinde de zamma gidilmiş ve halkımız adeta birer müşteri yerine koyulmaya başlanmıştır.”
 
TEK İCRAATI ZAM YAPMAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun son günlerde yaptığı açıklamalar ile partilerini hedef aldığını belirten Doğan, son olarak şunları söyledi; “Muhalefet olarak mecliste halkın şikayetlerini ve haklı taleplerini dile getirmeye çalıştığımızda da sesimiz kısıldı, hakaretlere varan ithamlarla karşılaştık ve muhalefet susturulmaya çalışıldı. Tek icraatı zam yapmak olan, senelerdir somut bir proje ile halkın karşısına çıkamayan Aziz Kocaoğlu, beceriksizliğinin faturasını muhalefete kesmekte, her seferinde topu hükümete atmaktadır. Biz tasarruf yapın dedikçe, protokol, özel kalem, tanıtım giderleri, reklam ve basın yayın ile reklam faaliyetlerinin giderleri katlanarak artmaktadır. Karşılığında yüzde yüzlere varan zamlar yapılmaktadır. Birçok temel belediye hizmetini kendi halkına lüks gören ve A'dan Z'ye her şeye zam yapmaktan çekinmeyen bu belediyecilik anlayışına İzmir 2019'da sandık başına gereken cevabı verecektir.”

 
Kasım raporu açıklandı, enflasyon yine zirve yaptı
 
Buca'da Piyanonun 'Küçük Prens'i büyüledi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 3 Aralık 2015 Perşembe 14:55

7 Kasım seçimlerindeki hezimetin acısını yaptığı zamlar ile halktan çıkarıyormuş.CHP'nin oyları 7 Haziran'a göre yüzde 1.4 artmış bu mu hezimet ?

Yorumu oyla      21      10  
3 Aralık 2015 Perşembe 13:41

İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücretine zam gelmiş ve bilet fiyatı 3,5 lira olmuş ve eleştirilmiş. İstanbul'da bulunan akvaryuma giriş ücretinden Bilal Bey'in anlaşılan haberi yok. Yetişkin giriş ücreti 42 lira. 4 kişilik bir aile ise 124 lira. Fatura gibi bilet fiyatı.

Yorumu oyla      30      7  
3 Aralık 2015 Perşembe 13:32

1 liralık bilete yüzde 150 zam gelmiş feryat filan eleştiri. Yüzde 150 zam gelmiş deyince tabi daha etkili oluyor. Biletin önceki fiyatını da söylemek lazım. Ayrıca yeni yılda zam gelmeyen bir şey var mı ? İstanbul 'da otopark ücretleri ne kadar, hiç bakınız mı ?

Yorumu oyla      28      7  
3 Aralık 2015 Perşembe 13:06

Vatandaşın tek derdi opera, tiyatro, bale sahnesi ya konak adlı kullanıcı buradan eleştirmiş. Gelen zamlar için birşey dediğin yok.

Yorumu oyla      18      13  
konak 3 Aralık 2015 Perşembe 12:34

Sen once iktidarina git deki izmir devlet tiyatrosu hala tek sahne oynuyo ksk ve bornova sahnesi nerde de...bornova kultur merkezi 20 senedir bitmiyo nerde de..

Yorumu oyla      28      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Çavuşoğlu-Lavrov zirvesinin saat belli oldu
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ...
CHP’de kongre maratonu tam gaz: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
Takvim Torbalı’da yapılacak seçimle işlemeye devam edecek. Mevcut Başkan ...
Davutoğlu: Sovyetik propaganda makinesinin yalanları
Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiaları ...
 
CHP’de o ilçede seçime 3 gün kala dengeleri değiştirecek gelişme
CHP’de delege seçimlerinin ardından ilçe kongresinin gerçekleştirileceği ...
Davutoğlu: Vaatler 3 ay içinde gerçekleştirilecek
Başbakan Davutoğlu, "3 ay içinde, verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız" dedi.
CHP Bayraklı adayı Gök: Bu bir Amazon hareketi
6 Aralık Pazar günü gerçekleşecek Bayraklı kongresi öncesi İlçe Başkanı ...
 
Kaynaşma zirvesi: AK Parti İzmir, Tekirdağ’ı ağırladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye'deki tüm AK Parti teşkilatlarının ...
IŞİD iddiasını yanıtlayan Erdoğan’dan yaptırım resti!
Katar'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın orantısız ...
CHP İzmir’de flaş gelişme: O ismin delegeliği düştü
Seçim Kurulu Narlıdere’de ilçe, Güzelbahçe’den ise il kongresi delegesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva