HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2013 Çarşamba - 15:00

Buca’da ‘muhalif’ Meclis Üyeleri’nden benzinlik projesi!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı muhalif çalışmaları ile bilinen Belediye Meclis Üyeleri Levent Köstem, Erkut Tamay ve Osman Ergündoğar belediyenin karşısında bulunan benzinlik için proje yaptı. İmar planlarında yeşil alanda kalan, belediyenin yeniden ihale süreci başlattığı benzin istasyonunun rekreasyon alanı olmasını öngören çalışmayı tamamladı. Meclis üyeleri ilk toplantıda öneriyi meclis gündemine getirecek.

Buca’da ‘muhalif’ Meclis Üyeleri’nden benzinlik projesi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çıkan tartışmalar ve olaylar ile gündemden düşmeyen Buca Belediyesi’nde Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı muhalefet yapan CHP’li meclis üyeleri bu kez projeli muhalefet kararı aldı. Belediye Meclis Üyeleri Doç. Dr. Levent Köstem, Mimar Erkut Tamay ve Osman Ergündoğar mülkiyeti belediyeye ait olan ve hizmet binası karşısında bulunan akaryakıt istasyonunun yeşil alan ve parka dönüştürülmesi için proje hazırladı. Uzun süredir kullanımda olmayan tesisin, imar planlarında yeşil alan olarak göründüğünü belirten meclis üyeleri, alanın kamu yararına kullanılarak halka açılmasını talep etti.


Partili üç meclis üyesi belediyeye hizmet binası karşısında bulunan ve Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy döneminde 2020 yılına kadar kira gelirleri alınan, üçüncü şahıslar ile yapılan kira sözleşmeleri iptal edilen alan için hazırladıkları projenin görsellerini de ortaya koydu.Belediyenin yargı süreci başlatarak kira sözleşmelerini iptal ettiği, benzinlik olarak yeni ihale süreci başlattığı alana yönelik hazırlanan projenin hazırlıklarını Erkut Tamay bizzat yaptı. Meclis üyelerinin Cuma günü gerçekleştirilecek toplantıda konuyu meclis gündemine getirecekleri öğrenildi.
 
BELEDİYE KARŞISINDA BENZİNLİK OLMAZ
Proje hakkında konuşan Meclis Üyesi Levent Köstem, “Buca’nın ciddi problemleri var. İlçe, binalar arasında sıkışıp kalan ve yeşilliklerden yoksun bir kent. Bu alan mevcut planlarda akaryakıt istasyonu olarak görünmüyor. Kent içinde birçok yeni yeşil alanların yaratılması gerektiği düşüncesinden yola çıkarak proje hazırladık. Bu proje ile hem ilçemize yeşil alan kazandıracağız hem de o bölgedeki sıkışık kavşak düzenini modern hale getireceğiz, Bu alan, belediyenin hemen karşısında olduğu için stratejik bir önem taşıyor. Fiziki kriterler dikkate alındığında da akaryakıt yapılması uygun değil. İlçemize prestij kazandırmak için bu hamleyi yapmalıyız. Kente ve halka karşı sorumlu meclis üyeleri olarak, hazırladığımız projeyi Başkan Ercan Tatı’ya sunacağız. Bizim projemizi ya da bir benzerini uygulamalarını isteyeceğiz. Umarız, Buca Belediyesi’nde düşüncemizi itelemezler” dedi. Mimar Erkut Tamay da projenin gerçekleşmesini umduklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
davut 3 Mart 2013 Pazar 11:15

Benzinlik isteyenlerin bir cadde ötedeki (8-10 değil 1km) benzinliği (hemde LPG de olan çünkü her 3 aracın 2 si LPG'li)unutupda şirinyerden, kemerin ordaki benzinlikten bahsetmeleri bana yazarların hiç benzin almayan kişiler olduğunu düşündürüyor. Bu ise ihtiyaç değil sadece başka amaçla yazdığını anlatıyor. Yeşil alan yapılırsa çevresi otopark olsun. Belediye civarında ciddi bir otopark sıkıntısı var. Ayrıca artık bucada ciddi bir trafik sıkıntısı var bunu da hatırlatmak isterim. Sevgilerimle.

Yorumu oyla      11      5  
adem er 28 Şubat 2013 Perşembe 15:08

MİLLET BENZİNLİK İSTER BİZİMKİLER BENZİNLİK ALANIMIZ VARKEN YIKMAK İSTER İLGİNÇ

Yorumu oyla      13      11  
sedat ergin 28 Şubat 2013 Perşembe 09:43

baktılar su duruk nasıl çalkalarız diye baktılar şimdide bunu çıkardılar bir siz akıllısınız dimi kaç senelik benzinlik patlamadı açıldığı zaman kimse sesini çıkarmadı nedense bu da bu döneme geldi ilginç dimi muhalefetçiler

Yorumu oyla      16      15  
DEMOKRAT 28 Şubat 2013 Perşembe 08:27

SECRET Rümuzlu Arkadaş! Olayı Saptırma.Ben Buca Pazaryerindeki Ve Bu, Benzin İstasyonunun Biran Önce Açılmasından Yanayım.Mecburmuyuz Şirinyere Gidip Yakıt Almaya.Ali Sadi"ye Gelince,8-10 Km Ötedeki Benzin İstasyonlarıda Yerleşim Alanlarının İçinde Değilmi.Biriniz Patlarsa Şöyle Olur,Diğeriniz Yeşil Alan Şart Diye Tutturuyorsunuz.Bu Benzin İstasyonlarının Bir An Önce Açılması Şarttır.Binlerce İnsan Mağdurken,Böyle Demagoji Yapmanın Anlamı Yok.Pes Yahu Bari Bu Konuda Muhalefet Yapmayalım.

Yorumu oyla      20      14  
vatandaş 28 Şubat 2013 Perşembe 05:55

bucalı rumuzlu arkadaşa katılıyorum. arkadaş bir insan bu kadar mı basiretsiz olur. 4 yılda tek bi sinema salonu bile açamaz mı. bir tane yahu bir tane. koskoca ilçe ne avmsi var ne sineması ne tiyatrosu. bol bol park var. vatandaş napacaksa bu parkları. ha bir de havuz temeli atılmış. çok laazım ya. insan bi sinema temeli atar bi avm temeli atar. ama en güzel rant park ve bahçelerde sanırım. ne tenis kulüp kaldı ne gölet vah bucam vah. üzerine konmadığı gibi olanlarda bitti

Yorumu oyla      16      8  
secret 27 Şubat 2013 Çarşamba 23:31

işte biz bu kafalar yüzünden bu haldeyiz. DEMOKRAT arkadaşa birkaç km gidip benzin almak gına getirmiş. pardon kardeş belediye evinin önüne yapsın yahu sen hiç uğraşma. patlarsa da ölürsün ne varki bunda. öteki tarafa giderken benzine de gerek yok... şehir içinde benzin istasyonunun ne işi var. kime rant olsun diye yapılır bu istasyonlar, sahipleri kimlerdir bir araştırın bakalım. şehirlerimizde nefes alınacak yeşil alan yok kesinlikle yeşil alan olmalı..

Yorumu oyla      23      13  
izmirli 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:49

o alanlar benzin istasyonu olmasın,bence de rekreasyon alanı olsun

Yorumu oyla      29      7  
aysel 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:44

demokrat rumuzlu arkadaşa katılıyorum.Daha önce erkut bey ve arkadaşları nerdeydi.4 yıldır burayı göremedilermi.

Yorumu oyla      17      16  
Ali Sadi 27 Şubat 2013 Çarşamba 20:39

Hayır sizin yakıt alma mantığınız nedir anlamış deilim! İhtiyacı olan 8-10 km önce Buca'ya girmeden alabilir. En olmadı Tınaztepe tarafında bir benzinlik alanı açılabilir. Yeşil alan çok önemli ağırlık bu yönde olmalı!

Yorumu oyla      27      10  
DEMOKRAT 27 Şubat 2013 Çarşamba 16:50

Bu Konuda İlk Defa Ercan TATI"dan Yana Olacağım.Buca"da Kapanan 2 Benzin İstasyonundan Dolayı Çoğu İnsanımız Mağdur Durumdadır.Her İkisinin"de En Kısa Zamanda Açılması Gerekir.Şirinyer Trafiğine Girip,Şirinyerdeki Tek Olan İstasyona Gidip Yakıt Almaktan Gına Geldi.

Yorumu oyla      34      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Genel Müdür’den nokta: Cennetçeşme’de belediye devre dışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında ...
Hukuk duayenleri ‘yargı’yı Konak’ta masaya yatırıyor
Konak Belediyesi ve Türk Hukuk Kurumu’nun düzenlediği panelde ‘Adil Yargılanma’ tartışılacak.
ÇEKEV’e Başkan Solak güvencesi
Çiğli Evka Kadın Kültür Evi’nin (ÇEKEV)düzenlediği 8 Mart Kadın Dayanışma ...
 
Konak bahara sürpriz etkinliklerle göz kırpıyor
Konak Belediyesi’nin Mart ayı kültür ve sanat programı, yaklaşan bahar ...
Başkan Soyer’den üreticiye bir destek daha
Mandalina Üretici Birliği kurup, İşleme tesisi satın alan ve Seferihisar ...
İZSU Karakoç Deresi için harekete geçti
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar’da taşkınlara ...
 
Geleceğin sinemacıları Bornova'da yetişiyor
Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi 'ni bitiren Özge Alkan, Bilgi ...
Gaziemir kapı kapı dolaşarak vatandaşın ayağına gidiyor
Gaziemir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli kapı kapı kenti ...
Karşıyaka'dan 150 öğretmene okul öncesi semineri
Karşıyaka Belediyesi okul öncesi öğretmenlere seminer düzenledi. Karşıyaka ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva