HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2013 Çarşamba - 09:48

Başkan Soyer’den üreticiye bir destek daha

Mandalina Üretici Birliği kurup, İşleme tesisi satın alan ve Seferihisar Mandalina Üreticilerinin oluşturduğu birliğe devreden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, birliğin 1. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, şimdi de ''Soğuk Hava Deposu'' yapıp, birlik ve üreticinin kullanımına vereceklerinin müjdesini verdi.

Başkan Soyer’den üreticiye bir destek daha

İZMİR - Birinci yılını tamamlayan Mandalina Üretici Birliği’nin 2012-2013 yılı faaliyet raporu, yapılan genel kurulda üyeler tarafından onaylandı. Faaliyet Raporu Mandalina Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş, yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan sunumlarla gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı üretici Ahmet Taneli’nin yaptığı kurula, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, Seferihisar Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Ali Taşkın ve üreticiler katıldı.
 
Genel Kurulda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Benim için çok heyecanlı bir gün. Bir yılımızı tamamladık. Artık Seferihisarlı mandalinasını kendi üretiyor kendi satıyor. Kurduğumuz birlik sadece sizler için değil Seferihisar’daki tüm üreticiler için bir umut ve katma değer oldu. Seferihisar’da ürünün birim fiyatının yükselmesine neden oldu. Bu hepinizin eseridir. Bu bir başlangıç bu birlik sizlerle birlikte çok daha büyüyecek. Artık Seferihisar sadece Seferihisar değil çünkü Seferihisar Türkiye’ye örnek olmaya başladı. Bugün burada yapılan konuşmalarda geçtiğimiz yıl yaşanan en büyük sıkıntının bahçelerin kesilme sırası ve sona kalması olduğunu gördük. Bunu aşmamızın da tek bir yolu var, soğuk hava deposu yapmak. Nasıl mandalina işleme tesisi satın alıp üreticiye devrettik, şimdi de bundan sonraki ilk işimiz, bu soğuk hava deposunu yapıp üreticinin kullanımına açmak olacak. Eğer biz mandalinamızı bir ay daha korumayı başarabilseydik, bugün herkesin cebine çok daha fazla girecekti. Yani Seferihisar’da çok büyük bir eksiklik soğuk hava deposu. Biz Seferihisar Belediyesi olarak bunu gerçekleştireceğimiz. Mandalina üreticimiz, balıkçımız tüm üreticilerimizin kullanımında olacak” dedi. Başkan Soyer birliği bugünlere getiren ve gurur duymamızı sağlayan yönetim kurulu üyelerine ve siz üreticilerimize çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.
 
İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir ise; “Üretmeyen insanlar hazır yer, hazır yiyen insanlar para alırlar borç para alanlarsa emir alırlar. Biz emir almamak için üretmek zorundayız. Bu konuda Seferihisar çok şanslı çünkü çevre ilçelerde olmayan uygulamalar burada var'' dedi.

Birinci yılını tamamlayan Mandalina Üretici Birliği’nin 2012-2013 yılı faaliyet raporu, yapılan genel kurulda üyeler tarafından onaylandı. Üretici Birliği Başkanı Cumhur Eriş, mandalinanın fiyatının bu yıl masraflar çıktıktan sonra 50 Kuruştan alındığını önümüzdeki sene bu rakamı 1 Liraya yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU Karakoç Deresi için harekete geçti
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar’da taşkınlara ...
Geleceğin sinemacıları Bornova'da yetişiyor
Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi 'ni bitiren Özge Alkan, Bilgi ...
Gaziemir kapı kapı dolaşarak vatandaşın ayağına gidiyor
Gaziemir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli kapı kapı kenti ...
 
Karşıyaka'dan 150 öğretmene okul öncesi semineri
Karşıyaka Belediyesi okul öncesi öğretmenlere seminer düzenledi. Karşıyaka ...
Büyük İskender yaptırdı Büyükşehir onarıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Makedonya Kralı Büyük İskender’in inşa ettirdiği ...
‘Kadın Sağlığı’ seminerleri başlıyor
Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM)’in ...
 
Selçuk Efes Spor Kent Belleği'nde
1943 Yılında kurulan ve Selçuk’un spor tarihinde önemli bir kilometre ...
İzmir ailesi ‘onları’ kucakladı: Artık yalnız değiller
“Anıları çalan hırsız” olarak tanımlanan Alzheimer’a karşı mücadele başlatan ...
Hasta minikler moral depoladı
Çiğli Belediyesi, onkoloji tedavisi gören çocuklara eğlenceli vakit geçirtmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva