HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2013 Salı - 14:47

İzmir ailesi ‘onları’ kucakladı: Artık yalnız değiller

“Anıları çalan hırsız” olarak tanımlanan Alzheimer’a karşı mücadele başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışma Merkezi’ni törenle hizmete açtı. Dr.Türkegül Kocaoğlu, ‘4 milyonluk dev bir aile olan bu kentte yaşayan hiç kimse yalnız değil” şeklinde konuştu.

İzmir ailesi ‘onları’ kucakladı: Artık yalnız değiller

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Alzheimer ve Demans hastaları ile aileleri için oluşturulan buluşma ve danışma merkezi törenle açıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde kurulan merkezin açılışında konuşan Dr.Türkegül Kocaoğlu, bilim adamlarının Alzheimer hastalığını, “geçmişi ve anıları çalan acımasız bir hırsız” olarak tanımladığını hatırlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışma Merkezi’yle bu hastalığın mağdurlarına yeni bir kapı açtığını ve geleceğe umutla bakmaları adına yeni bir ışık yaktığını kaydeden Dr. Kocaoğlu, “Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sağlıklı yaşam merkezi olma iddiasıyla EXPO 2020 hedefine koşan İzmir, bu merkezle anlamlı bir birlikteliğe imza attı. Bu merkezde, Alzheimer hastaları ve ailelerine bilimsel veriler ışığında hem tıbbi hem de sosyal destek vererek onlar adına yaşamı biraz daha kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Duyarlı, sorumluluk sahibi ve paylaşmayı bilen tüm hemşehrilerimizi de bize destek olmaya çağırıyoruz. Gelin bu acımasız hastalıkla birlikte mücadele edelim ve anılarımızın çalınmasına izin vermeyelim” dedi.


 
TEŞEKKÜRLER.. TEŞEKKÜRLER..
Dr.Türkegül Kocaoğlu, Türkiye’de ilk kez Nazilli’de kurulan Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezi’ni incelediklerini ve İzmir’deki merkezi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi. Hem hekim olması dolayısıyla, hem de çevresinde yaşadığı tecrübelerden dolayı yaşlılık ve hastalıklarına duyarlılık kazandığını ifade eden Kocaoğlu, “Merkezin kurulma sürecinde Prof.Dr. İsmail Tufan, Prof.Dr. Gülten Kaptan, Prof.Dr. Fehmi Akçiçek, Prof.Dr.Aysel Gürsoy ve Uzm.Dr. Sevnaz Şahin ile beyin fırtınası yaptık. Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Huzurevi’nde yaşayan yaşlımız Mübeccel Verişoğlu’nun maddi katkılarıyla da merkezi hayata geçirdik, hepsine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK
Dr.Türkegül Kocaoğlu, merkezde yakını tarafından yetkililere emanet edilen Alzheimer hastalarına haftasonu hariç saat 09.00-17.00 arasında hizmet verileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Huzurevi’nin kadrosunda bulunan sosyolog, psikolog, doktor ve hemşireler aracılığıyla hastalara tıbbi, psikolojik ve sosyal yardımlar yapılacağını ifade eden Kocaoğlu, “İlk etapta 20 hastaya hizmet vermeyi planlıyoruz. Hastalığın ilerlememesi amacıyla, hastanın beynini daha aktif kullanması için çeşitli çalışmalar yapılacak. Alzheimer hastasının yakınları da, hastalarına bakarken zorlu bir süreçten geçiyor ve büyük yük altına giriyor. Merkezimizde onlara da hayatı nasıl kolaylaştırabileceklerine ilişkin danışmanlık hizmeti verilecek” dedi.

 
“BU KENTTE YAŞAYAN HİÇ KİMSE YALNIZ DEĞİLDİR”
“Bu kentte yaşayan hiç kimse yalnız değildir” diyen Kocaoğlu, 2007 yılında yine Büyükşehir belediyesi tarafından hizmete alınan Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’nin emeklilik günlerini dolu dolu yaşamak isteyenlere hitap ettiğini ifade etti. Açıldığı günden bu yana düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle büyük ilgi gören merkezin üyelerinin kendilerini daha huzurlu, genç ve zinde, ruhen ve bedenen de daha sağlıklı hissettiğini belirten Dr.Türkegül Kocaoğlu, haftanın üç günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi antrenörü eşliğinde spor yapan üyelerin, ayrıca İzmir’in turistik ve tarihi yerlerini gezip eğlencelere katıldığını; oluşturulan koroda şarkılar söylediklerini ve merkezde sık sık bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hasta minikler moral depoladı
Çiğli Belediyesi, onkoloji tedavisi gören çocuklara eğlenceli vakit geçirtmek ...
Girişimci kadınlara kredi destek paneli
Her cumartesi Eski Tamirhane Binası’nda üretici kadınların el emeği göz ...
İzmir Fuarı EXPO’yla entegre oluyor
82. İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir'in ''Daha iyi bir dünya için yeni ...
 
Son veriler ışığında İzmir’in ilçe ilçe nüfus haritası
TÜİK verilerine göre İzmir’in nüfusu 2013 yılı itibariyle 4 milyonu geçti… ...
Kocaoğlu'ndan vatandaşa İZBAN özrü Durak’a ‘altyapı’ yanıtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa-Menderes Raylı ...
İzmir’de ‘hızlı’ deneyim: Taşıma uzmanlarına ESHOT ralli!
Toplu Taşımacılık Kongresi için İzmir’e gelen yabancı katılımcılar, Büyükşehir ...
 
İzmir'in Tarihi Çarşısı'nda ‘patlama’ teyakkuzu
Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda geçtiğimiz günlerde ...
Bornova yeni bir pazaryerine daha kavuşuyor
Pazaryeri projelerini birer birer hayata geçiren Bornova Belediyesi, inşaat ...
Hamide Nine okumayı 80 yaşında öğrendi
Karşıyakalı Hamide Cengiz 80 yaşında okuma yazma öğrendi. Karşıyaka Belediyesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva