HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2013 Salı - 12:49

Kocaoğlu'ndan vatandaşa İZBAN özrü Durak’a ‘altyapı’ yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nın Halkapınar kesiminde yapılan çalışmalar nedeniyle gelen tepkileri değerlendirdi. Sabah saatlerinde yığılmaların yaşandığı bölgedeki durumun kısa zamanda normale döneceğini anlatan Kocaoğlu, “Vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” dedi. İzmir Metrosu’nun Üçkuyular’a uzatılması konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kocaoğlu, üst karayolunun kısa zamanda trafiğe açılacağını söyledi. Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın altyapı çalışmalarında koordinasyonsuzluk olduğu yönündeki açıklamalara da, “Altyapı çalışmaları nedeniyle seçim kaybedilmez” şeklinde yanıt verdi.

Kocaoğlu ndan vatandaşa İZBAN özrü Durak’a ‘altyapı’ yanıtı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşım, metro ve altyapı konularında açıklamalarda bulundu.

Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi’nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, son günlerin tartışma konusu olan raylı sistemdeki aksamalar konusunda açıklamalar yaptı.

TCDD ile belediyenin ortaklaşa yaptığı 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Hattı’nın merkezi konumunda bulunan Halkapınar’daki üst geçit, aktarma köprüsü çalışmalarından dolayı yaşanan yoğunlukla ilgili konuşan Kocaoğlu, özür diledi. Sabah saatlerinde insanların çok olduğu zamanda yoğunlaşan, içinden çıkılamaz bir hal alan durumun kısa zamanda giderileceğini anlatan Kocaoğlu, “Vatandaşlarımızdan özür diliyoruz ama istemin rahat çalışması ve iyileşmesi için yatırım yapacağız. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Hilal İstasyonu ve Ege Mahallesi Alt Geçidi’ni de hızla tamamlayacağız. Burası 80 kilometrelik hat. Tam 150 senedir İzmir’i 50 küsur yerinden kesen hattı 5 senede ayağa kaldırdıktan sonra, projede gözden kaçan aksaklıkları hep birlikte gidereceğiz. Önemli olan doğruyu ve mükemmeli aramak... Sabır diliyorum ve anlayışla karşılamalarını diliyorum” dedi.
 
METROYU SORMAK GAYET DOĞAL
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki istasyonunu açtığı Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kocaoğlu, “İzmir Metrosu çalışmaları devam ediyor. Sıkıntı yok. Metroda bir sıkıntı da kalmadı ama binalara yakın olan yerlerde proje tadilatları ile çalışmaları devam ettiriyoruz. 3.5 kilometre metronun açılması ve Üçkuyulara gitmesi çok önemli. Göreve geldiğinde 11 kilometre devralmış, şu anda 96 buçuk kilometreyi çalıştıran, 30 kilometre Torbalı inşaatına başlayan, ve onay gelse tramvaya başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi’ne metro sormak gayet doğal ama kısa sürede çalışmalar bitecek” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu İnönü Caddesi’nin kısa zamanda tamamen trafiğe açılacağını da söyledi.
 
Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamına aldığı Halkapınar-Otogar arasında yapılacak yeni tren hattı ile ilgili de, “Hızlı tren, Kamil Tunca Bulvarı’nın altından geçecek ve Basmane Garı’na ulaşacak. Banliyo sistemi ile şehirlerarası trenin uzun boylu bir ilişki kalmıyor. Anadolu’dan gelen trenler, banliyö hattıyla çakışmadan Basmane’ye geçecek” dedi.

ALTYAPI İLE SEÇİM KAYBEDİLMEZ!
Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın altyapı çalışmaları ve koordinasyonsuzluk ile ilgili yaptığı açıklamaları da yorumladı. Durak’ın “Böyle giderse seçim seçimi kaybederiz” sözlerine cevap veren Kocaoğlu, “Altyapı yapılıyor diye seçim kaybolmaz. Dokuz senedir altyapı yapıyoruz. Zaman zaman gecikiyoruz ve tepki de alıyoruz. Ama şunu herkes bilmelidir ki başta İZSU, TEDAŞ gibi şirketler İzmir’in altyapısı yeniden yapıyor. Ben çok zor bir işle, çok eleştirilen bir mesele ile uğraştığımın farkındayım. İzmir’in 40 yılını altyapı ile kurtaracaksak bunu yapacağız. Bornova’da 60 kilometre yağmur suyu ayrıştırma projesi başlıyor. Vatandaşlarımız da biz de sıkıntı çekeceğiz ve tepki toplayacağız belki. Önümüzdeki yıl Kemeraltı’na gireceğiz. Su baskınları var. Yaparsanız sorunlardan kurtuluyorsunuz. Biz de risk alıp bunu yapacağız. Ertelenecek bir şey varsa Cevat Bey’in de görüşlerini alırız ve yaparız” diye konuştu.
 
EKREM BEY’İN BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR
Başkan Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın gündeme gelen Kadifekale Surları ile ilgili açıklamasını da değerlendirdi. Demirtaş’ın “Surları biz yenileyelim” sözleri hakkında konuşan Kocaoğlu, “Ekrem Bey’in açıklamasında bir bilgi eksikliği var. Sur duvarlarının her şeyi yapıldı, bitti. Rölevesi ve projesi yapıldı. İhalesi bitti. Şu anda da inşaat devam ediyor. Sanıyorum Ekrem Bey’in bilgi eksikliği var. Sur duvarları önümüzdeki aylarda bitecek” dedi.
 
KENTİN İMGE YAPISI OLACAK 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Mart’ta İzmir’e gelerek temelini atacağı Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Birçok açılış yaptık ancak yeni fuar projesi, kentin ekonomisi açısından imge yapı olacak. Herkesi bu törene bekliyoruz. İzmir’in ve Türkiye’nin ekonomisinde dönüm noktası olacak. Eski fuar alanının da kongre merkezine dönüşmesi ile İzmir fuarcılıktan aldığı payı 5 misline çıkartacak. Yerelde kalkınmanın çok önemli adımıdır bu proje” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 27 Şubat 2013 Çarşamba 14:28

Sayın BAŞKANLAR kardeş kardeş geçinmesi,ni bilin ,ortak yaşamayı beceremiyorsanız parti adına bu yapıyla basın önüne FAZLA çıkmayın LÜTFEN

Yorumu oyla      13      7  
megaköylü 27 Şubat 2013 Çarşamba 08:46

müjde üçkuyular metrosu 2020 yılı haziran ayında açılıyormuş.

Yorumu oyla      22      16  
KARŞIYAKA'DAN 26 Şubat 2013 Salı 23:38

KARŞIYAKALILARA BİR SORALIM : KARŞIYAKAYA YENİ BİR YÜZ GEREKLİ Mİ,DEĞİL Mİ ?

Yorumu oyla      23      11  
26 Şubat 2013 Salı 23:09

Metro profesörleri yine iş başında :) İşiniz gücünüz yok mu sizin belediyeyi eleştirmek dışında? Eleştirmek kolay tabi! Aziz Kocaoğlu yerine koltuğa sizi oturtsak bu işin altından kalkamazsınız.

Yorumu oyla      21      15  
Murat 26 Şubat 2013 Salı 22:38

Ben artık Aziz Kocaoğlunun söylediği hiçbirşeye inanmıyorum. Yüklenici firma 7 ay ek süre istedi verdi. Nasıl olacak da caddeyi trafiğe açacak. Sen önce metroyu bitir tabi bitirebileceksen Aziz başkan sonra açarsın yolu trafiğe. Mart2014 e az kaldı böyle aheste aheste çalışma ile daha 5 sene bitmez metro sayın başkan

Yorumu oyla      20      13  
Tufan 26 Şubat 2013 Salı 22:21

valla ben de aynı kanaateyim. Aziz başkan bugüne kadar herhalde 15-20 defa tarih vermiştir. verdiği hiçbir tarihte sözü yerine gelmemiştir metro konusunda. Hatta poligona gelmiş esnafa söz vermiş gitmiş yine sözü havada kalmış. Şimdi en kısa sürede yolu açacağım diyor da tarih veremiyor yine. Hoş verilen tarihleri de gördük hep fos çıktı.

Yorumu oyla      18      15  
izmirliyiz 26 Şubat 2013 Salı 17:57

Başkan Kocaoğlu İnönü Caddesi’nin kısa zamanda tamamen trafiğe açılacağını da söyledi. Bu lafı tekrar tekrar söylemekten bıkmadı. En kısa zaman 2013 mü 2023 mü? İşi bilen adam tam olarak şu tarihde açılacak der. en kısa zaman uyutma taktiğidir.Yemezler.

Yorumu oyla      36      22  
Bitmeyen Metro Etrafında Oturan Adam 26 Şubat 2013 Salı 17:54

“Altyapı çalışmaları nedeniyle seçim kaybedilmez” (Sen öyle zannet)

Yorumu oyla      42      22  
26 Şubat 2013 Salı 14:08

izmir aziz kalsın ama cevat durak yoruldu artık dinlensin...

Yorumu oyla      37      43  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘hızlı’ deneyim: Taşıma uzmanlarına ESHOT ralli!
Toplu Taşımacılık Kongresi için İzmir’e gelen yabancı katılımcılar, Büyükşehir ...
İzmir'in Tarihi Çarşısı'nda ‘patlama’ teyakkuzu
Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda geçtiğimiz günlerde ...
Bornova yeni bir pazaryerine daha kavuşuyor
Pazaryeri projelerini birer birer hayata geçiren Bornova Belediyesi, inşaat ...
 
Hamide Nine okumayı 80 yaşında öğrendi
Karşıyakalı Hamide Cengiz 80 yaşında okuma yazma öğrendi. Karşıyaka Belediyesi ...
CHP Karşıyaka’da ‘duble’ istifa şoku
CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İlçe Başkanları istifa etti.
Ulaşım devriminde 2.kriz: Dolmuşlara kent kart gelecek mi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımda devrim niteliğinde olması ...
 
Seyir teraslarına zabıta operasyonu!
Ekipler 1.Kordon’da sabit masalar harici masa ve sandalye yerleştiren ...
Bornova’da ‘amatör için’ Bütünşehir isyanı!
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 6360 Sayılı Bütünşehir ...
Şengül’den zirve: Dönüşümün tüm dinamikleri aynı masada
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kentsel dönüşüm için İzmir’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva