HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2016 Cuma - 08:43

Buca'da modaya engel yok: PABUC şöleni!

Buca Belediyesi Engelliler Haftası dolayısıyla Buca Tekstil Pazarı'nda düzenlediği ‘Engelsiz Moda Günü’ ile muhteşem bir etkinliğe imza attı. Engelli vatandaşlar PABUC tezgahlarında satılan ürünlerden oluşan kreasyonları İzmirli ünlü mankenlerle birlikte podyuma çıkıp büyük bir başarıyla sergiledi.

Buca da modaya engel yok: PABUC şöleni!

Ünlü manken Irmak Atuk’un sunuculuğunu üstlendiği  ‘Engelsiz Moda Günü’ne katılan moda ikonu İvana Sert ve ünlü modacı Hakan Akkaya engelli vatandaşlarla birlikte podyuma çıkıp moda tavsiyeleri verip, sohbet etti. Defile öncesi Buca Tekstil Pazarı PABUC’u Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte gezip ürünleri inceleyen Sert ve Akkaya, ürünlere tam not verdi. Muhteşem defilenin ardından ünlü şarkıcı Altay’ın şarkılarıyla coşan Bucalılar el ele verip dans etti.

Buca Belediyesi Engelliler Haftası’nı çok farklı bir etkinlikle kutladı. Buca Tekstil Pazarı PABUC’ta düzenlenen “Engelsiz Moda Günü”nde moda dünyasının ünlü isimleri İvana Sert ve Hakan Akkaya’yla podyumda yerini alan engelli amatör mankenler izleyenlerin coşkulu alkışları eşliğinde hayatlarının en ilginç tecrübesini yaşadı. Podyumda değme mankenlere taş çıkartırcasına yürüyen engellilerin mutluluğuna CHP Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’da ortak oldu.

Buca Tekstil Pazarı PABUC’un ürünlerinden oluşan kreasyonla podyuma çıkan engelli amatör mankenlere profesyonel mankenler eşlik etti. Hayatlarında ilk kez podyuma çıkan 12 engelli değme mankenlere taş çıkartan performanslarıyla alkış alırken, yaşam enerjileriyle de örnek oldu.

Muhteşem defilenin ardından podyuma çıkan moda dünyasının ünlü isimleri Ivana Sert ve Hakan Akkaya Bucalılarla moda üzerine sohbet edip, tavsiyelerde bulundu. Sert ve Akkaya, özellikle engellilere yönelik böylesi anlamlı bir organizasyona imza attığı için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ederken, şık olmak isteyen tüm bayanlara PABUC’u tavsiye etti.

“BUCA’YA YAKIŞAN BUDUR”
Defilenin finalinde gecenin gerçek yıldızları engelli mankenlerle podyuma çıkan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı örnek çalışmasından dolayı tebrik ederken, “Buca’ya yakışan budur. Buca herkes için var. Engel diye bir şey yoktur. Engeller sadece düşüncededir” diye duygularını dile getirdi.

“Engelsiz Buca” hedefine adım adım ilerlediklerini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da duygularını “Bir hedef koymuştuk. Bu kentte kültürde, sporda, sanatta, hayatın her alanında; başta sokakta, sonra gönüllülerde kaldıracağız demiştik. Bugün bu iddia ile engelleri modada da kaldırdık” diye dile getirdi. Başkan Piriştina, göreve geldiğinde birkaç bayanın başka semtlerdeki tekstil pazarlarına gitmek için otobüs istediğini de hatırlatarak, “Ben de onlara kentin merkezine ucuz ürün satılacak bir yer yapacağımızı, bütün İzmir’in Buca’ya geleceğini söylemiştim. Bugün onun da mutluluğunu yaşıyoruz” diye de ekledi.

Binlerce Bucalının doldurduğu defile alanı ünlü şarkıcı Altay’ın sahne almasıyla şenlik alanına dönüştü. Altay’ın sevilen şarkılarıyla coşan Bucalılar, el ele verip halay çekti.

MODA’NIN İKONLARI PABUC’U ÇOK SEVDİ
Buca Belediyesi’nin “Engelsiz Moda Günü” etkinliği öncesi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile PABUC’u gezen İvana Sert ve Hakan Akkaya gördükleri tekstil ürünlerine hayran kaldı. PABUC’tan bol bol alışveriş yapan Ivana Sert ve Hakan Akkaya, Bucalı vatandaşların böylesi bir tekstil cenneti olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. PABUC gezisinin ardından “Engelsiz Moda Günü” etkinliği için defilenin yapılacağı alana gelen Sert ve Akkaya Bucalı sevenleriyle bol bol selfie çekti.

 
‘Umudun resimleri’ Konak’ta
 
Bodrum'daki sahte içki faciasında flaş gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta sağlıklı beslenmenin ipuçlarını öğrendiler
Konak Belediyesi’nin Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı ...
Belediye destek oluyor, kadınlar üretiyor!
Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Bornova Kadın Girişimi Üretim ...
Çiğli'de engellilerin konser keyfi
Engelliler Haftası nedeniyle Çiğli Belediyesi tarafından “Sevgiye Engel Yok” konseri düzenlendi.
 
Akpınar’dan eleştirilere toplu yanıt: Sarayı yapan stadı da yapar!
Karşıyaka Belediye Başkanı gündemi değerlendirirken ilçede protestolara ...
Konak’ta trafiğe üst geçit ayarı: O yollar kapalı!
İzmir Valiliği, Konak Tüneli kapsamında yapılan üst geçidin montaj işlemleri ...
Gaziemir’de öğretmen döven müdür koltuğa geri döndü!
Geride kalan yıl 24 Kasım’da yaşanan tatsız olayda öğretmen Barış Düdü’ye ...
 
İzmir’de tasarım çalıştayı: 3 kent tek hedef
"Tasarımla Daha Güvenli Kentler" Projesi kapsamında Guadalajara (Meksika), ...
Fuar İzmir’de bilişim hukuku zirvesi
İnternet ve bilişim teknolojilerinde güvenliğin sağlanması için İzmir ...
Başkan Şenol’dan ‘yerel yönetim dersi’
Gazikent İlkokulu 4. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Şenol, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva