HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Nisan 2015 Çarşamba - 09:37

Bornovalı gençler için büyük işbirliği

Bornova Belediyesi, üniversiteli öğrencileri staj ve part-time çalışma olanaklarına kavuşturmak için Ege Üniversitesi ve İKEA ile birlikte işbirliği yaptı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken ve İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat’ın imzaladığı protokol sayesinde Dost Kart sahibi üniversite öğrencileri İKEA’da çalışma ve staj yapma imkanı bulacak.

Bornovalı gençler için büyük işbirliği

İZMİR - Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve İKEA Dost Kart sahibi üniversite öğrencileri için ‘Gençlerle Geleceğe Dair’ isimli bir projeyle biraraya geldi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Pamuk, Ege Üniversitesi İşletme Kulübü Başkan Yardımcısı Cihat Sağlam ve protokolün hedef kitlesindeki öğrenciler katıldı.
 


DOST KARTLILARA YENİ İMKANLAR
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÜ İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken ve İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat’ın imzaladığı protokol kapsamında, Bornova Belediyesi’nin Dost Kart sistemine dahil üniversite öğrencilerine önemli imkanlar sunuldu. Buna göre Dost Kart sahibi öğrenciler İKEA’da hem part-time çalışma hem de staj yapma imkanına kavuşacak. Çalışma ve staj uygulamaları en kısa sürede başlayacak.  Öğrencilere İKEA’da indirimli alışveriş olanağı da tanınanacak.
 
BELEDİYEDEN 1711 KİŞİYE İMKANI
Protokolün üç kurumun işbirliğiyle öğrencilere önemli imkanlar sunacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Göreve gelir gelmez ilk olarak istihdam konusunda ‘neler yapabiliriz?’ diye düşündük. Bugüne kadar 1711 kişiye belediyemiz dışında iş imkanı sağladık. Mesleki eğitimlerimiz devam ediyor. Dost Kart projesiyle üniversite öğrencilerimizin esnaftan indirimli alışveriş yapmasını ve Gençlik Merkezi’nden yararlanmasını sağladık. Bugün de gençlerimizin iş bulması için bu protokolü imzaladık” dedi.
 
HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Ege Üniversitesi İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de gençlere seslenerek, “Kariyer bir yoldur. İnsanın ömrünün sonuna kadar devam eder. Üç kurum gençlerin kariyerlerini başarılı bir şekilde sürdürmesi için biraraya geldi. Bu protokolün başarılı olması için hepbirlikte çalışacağız” dedi.
Ege Üniversitesi İşletme Kulübü Başkan Yardımcısı Cihat Sağlam, yapılan işbirliğinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, gençlere daha fazla staj olanağı yaratılmasını istediklerini söyledi.
 
GENÇLER, İKİNCİ SINIFTAN İTİBAREN STAJ YAPMALI
Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Pamuk da gençlere iş dünyasına atılırken karşılaşacakları zorluklar ve izlemeleri gereken adımlar konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Pamuk yabancı dilin işe alımlarda önemli bir etkiye sahip olduğunu, artık sadece ingilizce değil ikinci bir yabancı dilin aranır hale geldiğini belirterek, “Üniversiteli gençlerimizin ikinci sınıftan itibaren yaz tatili yapma lüksleri yok. Staj yapıp seçtikleri mesleği en temelinden başlayarak öğrenmeleri gerekiyor” dedi.
 
İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat, İKEA’nın çalışma prensipleriyle ilgili bilgi verdi. Fırat, gençlerin dinamizminin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina’dan ‘balayı projesi’ açıklaması: Konser organizasyonu…
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina tartışmalara neden olan balayı ...
Bergama’ya ESHOT seferleri başlıyor
30 Mart 2014 sonrasında hizmet sınırlarına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına ...
Timur Selçuk’tan Buca’da müzik ziyafeti
Türk musikisine büyük eserler kazandıran Münir Nurettin Selçuk ölümünün ...
 
Minik judocular Karşıyaka’da ter döktü
Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek için çalışmalar ...
Trap ve tek kurşun atışı ilk kez Urla’da
Urla Belediyesi, Urla Genç Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü ve Ege Yaban ...
Başkan Şenol’dan Azeri Hayat’a ‘hayatının sürprizi’
Kimsesiz çocukların kaldığı Bakü 1 No’lu Uşakevi folklor ekibiyle Gaziemir’deki ...
 
Selçuk'a hastane ve doğalgaz müjdesi!
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, yoğun diplomasi trafiğinin ...
AK Partili Başkan’dan altın madenine çukur seti!
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem altın madeni açmayı planlayan şirketin ...
Bornova Belediyesi’nden çocuklara en güzel bayram hediyesi
Bornova Belediyesi ilçede yepyepi parklar yaparak yeşil alan miktarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva