HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Şubat 2013 Perşembe - 09:46

Bornova ihtiyacı olanın yanında olmaya devam ediyor

Bornova Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan “Erzak, Giysi ve Eşya Bankası” ile ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya devam ediyor. Hazırlanan yardım paketleri güçlenen araç filosu ile mahallelere gönderiliyor. Kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan ‘İkram Aracı’ ise hem acı, hem de mutlu günlerinde yurttaşların yanında oluyor. Her yıl 10 milyon liralık yardım, Belediye Meclisi’nde her partinin katılımı ile oluşturulan komisyonun denetiminde siyasetten uzak bir şekilde yapılıyor.

Bornova ihtiyacı olanın yanında olmaya devam ediyor

İZMİR - Sosyal yardımlar için her yıl 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi ihtiyacı olan yurttaşların yanında yer alıyor. “Erzak, Giysi ve Eşya Bankaları” kuran Bornova Belediyesi sosyal dayanışmaya öncülük ediyor. İhtiyaç fazlası giysi ve eşyalarını bu merkeze getiren vatandaşlar yetkililere teslim ediyor. İhtiyacı olanlar ise gelip bu merkezlerden eksiklerini tamamlıyor. Ayrıca Bornova Belediyesi kendi kaynakları ile ihtiyacı olan tüm Bornovalıların erzak ihtiyaçlarını da yıl boyunca karşılıyor.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2012 yılında kurdukları Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya gayret ettiklerini belirterek, ''Erzak, giysi ve eşya yardımının yanı sıra engelli yurttaşlarımızın tekerlekli sandalye ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor, evde yaşlı bakım, gebe, bebek, lohusa hizmetleri dahil olmak üzere yardımlarımızı en etkin ve en hızlı biçimde götürmeye çalışıyoruz. Hem de onların ihtiyaç duyduğu anda ve en kısa sürede'' diye konuştu.
 
Tüm bu hizmetleri daha iyi verebilmek amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki araç filosunu da güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Sındır, yardım faaliyetlerini aynı anda birçok noktada sürdürebildiklerine dikkat çekti.
Sındır, aynı zamanda bir ikram aracını da hizmete soktuklarını belirterek, ''Cenaze gibi zor günlerde ya da yurttaşlarımızın mutlu anlarında çay, kahve yemek servisi yapıyoruz'' dedi.
 
KOMİSYONDA HER PARTİDEN ÜYE VAR
Sosyal belediyeciğin gerekliliklerini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Sındır, ''Dileğimiz hiçbir yurttaşımız yardıma ihtiyaç duyacak bir konumda olmasın. Ancak ne yazık ki öyle olmuyor. Bu anlamda biz de sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda yardıma ihtiyaç duyanların yanında olmak durumundayız. Bunun için de üstün bir çaba sarfediyoruz. Çok güzel yardımsever bir ekibimiz var, işlerini severek yapıyorlar'' diye konuştu.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yardımların kendilerine mahalle muhtarları, meclis üyeleri, çeşitli dernekler tarafından iletilen ve bizzat talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine yapıldığına dikkat çekti. Belediye Meclisi bünyesinde başkanlık önergesiyle yardımlarla ilgili bir komisyon oluşturduklarını söyleyen Sındır, ''Komisyonda CHP’nin dışında AKP ve MHP'li üyeler de yer alıyor. Komisyon aracılığı ile bu yardımların yerine, doğru insanlara ulaşmasını sağlıyoruz. Olaya siyasetten uzak, tamamen insani bir durum olarak bakıyoruz. Faaliyetlerimizi hiçbir şekilde yurttaşımızı rencide etmeden ve kesinlikle siyasetin yardım faaliyetinde öne çıkmasına izin vermeden sürdürüyoruz'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı kadının üretimi kazanca dönüşüyor yüzü gülüyor
Konak Belediyesi’nin 15 semt merkezinde 100’e yakın branşta süren kurslarda ...
İZBAN seferlerine 'elektrik' darbesi!
Yaşanan elektrik arızası nedeniyle yaklaşık yarım saat boyunca trenler ...
İzmir’in çamuru kapış kapış: Şimdiden 4 talip
Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de inşaatını sürdürdüğü dev tesiste kurutacağı ...
 
Kocaoğlu'ndan 2.Konak zirvesi: Rotayı çizdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak’taki 25 muhtarla daha ...
O ihale yargıya taşındı: İZELMAN ESHOT’a karşı!
Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZELMAN tartışma yaratan ESHOT personel ...
Kütüphanede ‘diş sağlığı’ eğitimi
Karşıyaka Belediyesi, kendisine bağlı kütüphanelerde “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” başlatıyor.
 
Buca’da ‘muhalif’ Meclis Üyeleri’nden benzinlik projesi!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya karşı muhalif çalışmaları ile bilinen ...
‘Genel Müdür’den nokta: Cennetçeşme’de belediye devre dışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında ...
Hukuk duayenleri ‘yargı’yı Konak’ta masaya yatırıyor
Konak Belediyesi ve Türk Hukuk Kurumu’nun düzenlediği panelde ‘Adil Yargılanma’ tartışılacak.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva