HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2019 Cuma - 09:15

Bornova’da kadına pozitif ayrıcalık

Kadınların hayatın her alanında yer alması ve söz sahibi olabilmeleri için birçok proje üreten Bornova Belediyesi, düzenlediği etkinlikler, eğitimler ve sağladığı olanaklarla da örnek oluyor.  Kadın Kulübünden Kadın Kooperatifine, kadınlara özel kurslardan meslek edindirme kurslarına kadar her konuda çalışma yapılırken, kadınlar için özel olan günler de unutulmuyor. Bornova Belediyesi’nde 2 kadın Başkan Yardımcılığı ile birim müdürlüklerinin 16’sını da kadınlar yürütüyor.

Bornova’da kadına pozitif ayrıcalık

Bornova Belediyesi, kadının sosyal yaşamda hak ettiği yeri alması için düzenlediği etkinlikler, eğitimler ve sağladığı olanaklarla önemli adımlar atıyor. Kadınların kültürel, sosyal, ekonomik, sportif ve eğitime dayalı faaliyetlere katılımını arttırmak, hayatın içinde daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla da bir çok proje hayata geçiriyor. Kadın Kulübünden Kadın Kooperatifine, kadılar için spor ve hobi kurslarından meslek edindirme kurslarına kadar birçok konuda çalışmalar yapılıyor.  Ayrıca  Bornova Belediyesi Anneler Günü’nden yeni yıl kutlamalarına,   kadınlar için özel olan, “25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü”, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ve “5 Aralık Kadın Hakları Günü” gibi zamanlarda da etkinlikler düzenleyerek farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

BORNOVA’DA KADINLAR ÜRETİYOR
Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde 2015 yılında faaliyete geçen ve kadınların üretimlerinin değerlendirilmesini hedef edinen Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi faaliyetlerini sürdürüyor. Bornovalı kadınları üretime teşvik ederek aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla kurulan kooperatifin bu gün 56 üyesi bulunuyor.KADIN KULÜBÜ
Bornova Belediyesi, Bornovalı kadınlara destek olmak için Kadınlar Kulübü’nü kurdu. İlçede yaşayan kadınların kültürel, sosyal, ekonomik, sportif ve eğitime dayalı faaliyetlere katılımını daha da arttırmak amacıyla kurulan Kulüp, bünyesindeki çalışma grupları ile hayatın her alanında kadınların yanında olacak.

POZİTİF AYRIMCILIK
Bornova’da kadınların istihdamına yönelik “Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi” (BOR-KEM) ve Mutfak Atölyesi gibi projeler hayata geçirilerek kadınların meslek sahibi olmalarını sağlanıyor. Ayrıca Kadın Hakları ve kadınların yaşadıkları sorunlara yönelik panel, söyleşi ve eğitimlerle Bornovalı kadınların bilinçlenmesi için çalışmalar yapılıyor. Çamdibi’nde bulunan Kadın Danışma Merkezi ile de kadınlara destek sağlanıyor. Uzman psikologlar tarafından kadınların yaşadıkları sorunlar dinlenirken sosyal yaşamın içinde daha fazla var olabilmeleri için de çalışmalar yapılıyor.

GEBE VE LOHUSA BAKIMI
Bornova Belediyesi, anne adaylarını doğum ve bebek bakımına hazırlamak amacıyla açtığı Gebe Eğitim kursları ile belirli periyotta düzenlediği kadın sağlığı eğitimleri sayesinde Bornovalı kadınları bilinçlendiriyor. Evde bakım hizmetleri kapsamında da gebe ve lohusa bakımları da evlerde yapılıyor. İhtiyaçlı kesimlerde yaşayan kadınlara ulaşan hizmet ile görevli ebe ve hemşireler gebe ve lohusaların rutin kontrollerini gerçekleştiriyor. Gebelerin açlık kan şekeri ve kolesterol ölçümleri yapılırken yeni anne olmuş kadınlara da bebek emzirme eğitimi veriliyor.ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZLERİ
Bornova Belediyesi’nin, annelerin çocuklarını yarım günlüğüne bırakıp kendilerine zaman ayırabilmeleri için projelendirdiği ücretsiz Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri büyük ilgi görüyor. Mevlana Mahallesi’nde bulunan Mevlana Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi ile Evka 3 Mahallesinde bulunan Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi sayesinde 3-6 yaş arası çocukları olan kadınlar hem gündelik işlerini rahat yapıyor, hem de sosyal hayatın içinde daha fazla yer alabiliyor.

BORNOVA’DA KADINLAR YÖNETİMDE
5 Aralık 1934’te Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle pek çok Avrupa ülkesinden bile önce seçme ve seçilme hakkını kazanan kadınlar, Bornova’da da söz sahibi oluyor. Bornova Belediyesi’nde 2 kadın Başkan Yardımcılığı ile birim müdürlüklerinin 16’sını da kadınlar yürütüyor.

‘HER KARE BİN KADIN’
Kadın dostu proje ve çalışmalarıyla örnek olan Bornova Belediyesi,  ‘Her Kare Bin Kadın’ adı altında hazırlanan yeni bir çalışmaya imza attı. Kasım ayında başlayan proje kapsamında İzmirli 35 kadın fotoğraf sanatçısı bir araya gelerek hayatın içinde yer alan kadınları foğrafladı. Fotoğraf sanatçıları Ayşegül Çetinalp ve Aylin Telef  koordinatörlüğünde gerçekleşen projede yer alan çalışmalar ise Bornova Belediyesi’nin  8 Mart Emekçi Kdınlar Günü için hazırlanan etkinlikleri kapsamında sergilendi.

 
Zeybekci’den gündem yaratan klip
 
Yılmaz Morgül 75 bin dolara kostüm hazırlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uğurlu: Makamların önemi yok yeter ki hizmet edebilelim
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda ...
CHP Konak adayı Batur: Kordon festival alanı olacak
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
Konak’ta kadınlar sergide buluştu
Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutluyor. ...
 
CHP Çiğli adayı Gümrükçü’den oda ve sendika mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı Çiğli Belediye Başkan Adayı ...
Bu proje “geleceğimiz” için
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 'Dirençli Kentler İçin Bir ...
Bornova'da küçük bütçelerle büyük hayaller gerçekleşti
Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı ...
 
Karabağlar'da 8 Mart coşkusu
Karabağlar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadınlara ...
Kocaoğlu'ndan Kemalpaşa mesajı: Yaptığımız asfalt Çin'e yol olur!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, veda ziyaretlerini Kemalpaşa'da ...
Büyükşehir'den kadınlar için 3 günlük renkli program
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle 3 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva