HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mart 2019 Perşembe - 16:04

CHP Konak adayı Batur: Kordon festival alanı olacak

CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, Kordon iş adamları derneğinde gerçekleştirilen toplantıda, kordon esnafı ile bir araya geldi. Geçmişten günümüze esnafın yaşadığı sorunlar ve ruhsat ve denetim problemlerinin aktarıldığı toplantıda Batur, ‘Kordonun sorunlarını çözmek için geliyoruz’ dedi.

CHP Konak adayı Batur: Kordon festival alanı olacak

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Kordon İş adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, ‘CHP Konak Belediye Başkanı adaylığınız hayırlısı Olsun’ diyerek sözlerine başladı. Şanlı “İnşallah Bizlerde esnaf olarak bu dönem, hep beraber, 5 yıl boyunca, arkadaşlarımın da desteğiyle, hep beraber kordonu kalkındıracağız. Kordon'da güzel şeyler yapacağız. Kordon deyince şarkılara, şiirlere konu olmuş güzel kordonumuz geliyor ancak bizim aynı zaman yaşadığımız çok önemli sorunlarımız var. Ruhsat sorunumuz, denetim problemimiz, tenteli alanlarımız ve dış cephe tabelalarımız. Aslında çözülmeyecek sorunumuz yok. İnşallah sizinle beraber ve çok bu konuyu paylaşarak çözmeye çalışacağız. En çok yaşadığımız ve en büyük sıkıntımız, bütün ruhsat ve bunun gibi konuları Konak'tan hallediyoruz ama denetlemeyi Büyükşehir yapıyor. En büyük sorunumuz bu” dedi.'KORDON FEST' GELİYOR
Kordon İş adamları Derneğinin düzenlediği toplantıda bir konuşma gerçekleştiren CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, ‘Nasıl İzmir'in kalbi konak ise konağında kalbi Kordon. Kordonsuz bir İzmir düşünülemez’ dedi. Batur “Kordon bir marka. Yurt dışında bile şehrimizi tanımlayan büyük bir marka. Bu markayı daha da güzel bir hale getirmek için siz değerli esnafımızla iş birliği içerisinde, başarılı çalışmalara imza atacağız. İnsanlarımızı buraya getirecek etkinlikler düzenleyeceğiz. Kordon’da gerçekleştireceğimiz ve ünü yurt dışına kadar uzanacak güzel festivaller düzenleyeceğiz. ‘Kordon Fest’ adı altında Kordonu sadece İzmirlinin değil yurt dışı katılımlarla dünya çapında büyük bir festival alanı haline getirmeyi planlıyoruz.

İLK ÖNCE KONAK'I DİNLEYECEĞİM
Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki yapacağımız tüm çalışmalar öncesinde biz sizleri dinleyeceğiz ve ondan sonra uygulamaya geçeceğiz. Bana her gün soruyorlar; göreve gelince ilk olarak ne yapacaksın diye. Ben göreve geldiğim gün ilk önce konağı dinleyeceğim. Sizleri, vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı dinleyeceğiz. Daha sonra yol haritamızı çıkartarak uygulamaya geçeceğiz. Mesela şu anda sizden duyduğum ve daha önceden tespit ettiğim sorunların çözümleri ile ilgili formüller üretiyoruz. Kordon için büyük sorun olarak aktardığınız ruhsat ve denetleme sorununda ise bana göre de ruhsatı kim veriyorsa onun denetlemesi gerekiyor. Kordon’da ruhsatı Kim veriyor ise hangi kurum veriyorsa denetlemeyi de onun yapması gerektiğini düşünüyorum. Bunu kordon için önemli bir madde olarak gündeme getireceğiz.  Tabela konusu eskiden beri süregelen bir sıkıntı fakat sorunun ana kaynağı olan tabelalardan evlere yansıyan ışık sorunu çözülürse sorunda kalmaz. Bu paralelde bir standart belirlenerek kimseyi rahatsız etmeden sizin de istediğiniz bir çözüm bulmak mümkün. Bu konuyu da halledeceğiz. Asıl en büyük sıkıntı bu kadar insan sirkülasyonunun olduğu bir alanda herkesin yararlanabileceği bir WC yok. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi lazım. Yurt dışında buna benzer geniş alanlarda gerçekleştirilen çözümlerin aynısının Kordon’da uygulanmasında hiçbir sıkıntı görmüyoruz.

 
İzmir'de 8 Mart bulaşmasında 'flash mob' gösterisi
 
Kılıçdaroğlu ile Akşener'den Aydın mitingi: Gerekli cevabı sandıkta vereceğiz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 7 Mart 2019 Perşembe 17:54

KOrdon fest? ünü yurt dışına taşacak ? valla güzel olur tabi ama bu işler böyle fuar daoldugu gibi Demet akalın hande yener gibi şarkıcıları getirerek olmaz. dünyaca ünlü özellikle rock gruplarını getirerek başarabilirsiniz. mesela kordon da bir depeche mode dinlemeyi, ne bileyim Coldplay dinlemeyi falan kim istemez değilmi?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta kadınlar sergide buluştu
Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutluyor. ...
CHP Çiğli adayı Gümrükçü’den oda ve sendika mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı Çiğli Belediye Başkan Adayı ...
Bu proje “geleceğimiz” için
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 'Dirençli Kentler İçin Bir ...
 
Bornova'da küçük bütçelerle büyük hayaller gerçekleşti
Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı ...
Karabağlar'da 8 Mart coşkusu
Karabağlar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadınlara ...
Kocaoğlu'ndan Kemalpaşa mesajı: Yaptığımız asfalt Çin'e yol olur!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, veda ziyaretlerini Kemalpaşa'da ...
 
Büyükşehir'den kadınlar için 3 günlük renkli program
İzmir Büyükşehir Belediyesi, "8 Mart Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle 3 ...
Başkan Uğurlu'dan rakibe hodri meydan: 10 katını yapmadıysam adaylıktan çekilirim!
Cumhur İttifakı'nın Kemalpaşa adayı, mevcut başkan Arif Uğurlu, Çevre ...
Başkan Akpınar, son mecliste “Stat Formülü”nü anlattı: Tarihe not düşerek veda etti!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mart ayının son meclis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva