HABERLER>EGE
14 Eylül 2014 Pazar - 15:47

Bodrumlu tur teknesi ve balikçilardan motoryat tepkisi

Bodrum'da balıkçılar ve günlük tur teknelerinin kaptanları, koylarda hız kurallarına uymayan lüks motoryatların, küçük tekneleri dalgalarıyla zor durumda bırakıp, tehlikeye neden oldukları gerekçesiyle eylem yaptı.

Bodrumlu tur teknesi ve balikçilardan motoryat tepkisi

MUĞLA - Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) öncülüğünde Palmarina Bodrum'nun desteğiyle gerçekleştirilen eylemde, tur tekneleri ve balıkçılar, Yalıkavak Koyu'nda farkındalık yaratmak ve yetkilileri göreve çağırmak için toplu seyir gerçekleştirdi. Yalıkavak Mahallesi'ndeki Balıkçı Barınağı'ndan çıkan teknelerin üzerine 'Deniz sevgi ister, denizcilik saygı', 'Biz ağ topluyoruz, ya siz', 'Havanız güzel, dalganız az olsun', 'Hız can alır, denizcilik kuralları hayat kurtarır', 'Koyda 20 mil yerine 5 mille seyretmen sana çok şey kaybettirmez' yazılı pankartlar asıldı. Eyleme katılan irili küçüklü 25 tekne, Presen Koyu, Hacımenen Koyu ve Palmarina çevresinde korna çalarak, motor yatların çevresinde dolaştı.

BORABDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uyar, "Denizlerimizde yaz sezonu motoryat ve tekne trafiği artmaktadır. Motoryat kaptanları koylarda ve koy giriş çıkışlarında, balıkçıların yanından geçerken deniz kültürünün gereği olan hassasiyeti göstermemektedir.  Balıkçı tekneleri ya da tur tekneleri yanlarından hızla geçen motaryatlar yüzünden büyük dalgalara maruz kalıyor. Dalgalar, tur teknelerindeki turistleri korkutuyor, ağ toplayan balıkçılara da zarar veriyor. Motoryatların daha kontrollü ve denizcilik kurallarına uygun hareket etmelerini istiyoruz. Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik ekiplerinin bu konuda gerekli denetimleri sıklaştırmalarını istiyoruz" dedi.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'
Yalıkavak'ta balıkçılık yapan Ali Ardıç, "Hızlı motoryatlar çatışma tüzüğündeki seyir yasalarına hiçbir şekilde uymuyorlar. Balıkçılar olarak mağdur durumdayız. Çatışma kuralları gereği önden giden bir tekneye arkadan bindirme yapılmaz. Dün 50 metre uzunluğundaki bir teknenin arkamda çok süratli bir şekilde geldiğini son anda fark ettim. Yanımdan geçen teknenin arkasından gelen dalga tsunami gibi oluyor.
Batmaktan kendimi zor kurtardım. Bu durum motoryat kaptanını hiç umurlarında değil. Seyir sırasında hiçbir şey onları ilgilendirmiyor. Zaman zaman grup olarak avlanan balıkçıların ortasından geçiyorlar. Kenar seyirleri ile ilgili önlemler alınmalı. Yetkililerden, duyarlılık istiyoruz. Ekmeğini denizden çıkaran kişiler olarak , 'Can güvenliğimiz yok' diyerek, yetkililerden önlem almalarını istiyoruz" dedi.

DENİZLER HEPİMİZİN, KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEYE HAKLARI YOK
Tur teknesi kaptanı Sinan Alanç (39) da "Motoryatlardan koy içinde sakin seyir yapmalarını istiyorum. Geçen gün teknede müşterimde varken, nedeni bilmediğim bir şekilde bir motoryat üstüme sürdü. Müşterimizi korkuttu. Bunu yaşayan bir turist tekrar tekne tura çıkmak ister mi? Bu deniz hepimizin kimseyi rahatsız etmeye hakları yok" dedi. Yaklaşık bir buçuk saat süren eylemden sonra tekneler limana döndü.(dha)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobille minibüs kafa kafaya: 6 yaralı
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde otomobil ile minibüsün kafa kafaya çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
Polisleri karşında görünce çatıya çıktı ama...
Aydın'da, hırsızlık suçundan hakında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası olan ...
Denizli'de Bakan ve Vali'nin eşleri ölümden döndü
Denizli'de, Türkçevizyon galasına katılın Ekonomik Bakanı Nihat Zeybekci ...
 
Soma’da okullar yer değiştirdi
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, fazla öğrenci talebi olduğu gerekçesiyle, ...
Bodrum’da yeni bir Akdeniz foku
Bodrum’da Hebil Koyu'nda bugün sabah saatlerinde bir Akdeniz foku görüntülendi.
Bodrum’da korkunç cinayet: Otomobilde infaz!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, otomobilinin önü kesilen 44 yaşındaki Mehmet ...
 
Bodrum’da plaj kavgası yargıya taşındı
Bodrum’da denize girmek için gittiği 5 yıldızlı bir otelin önündeki halk ...
Uyurgezer mucize: 4. kattan düştü…
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4. kattaki evlerinin balkonundan toprak ...
Uyuşturucu tacirlerinden polisi şaşkına çeviren yöntem
Bugüne kadar benzin deposunda yedek lastiğe hatta insan midesine kadar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva