HABERLER>GÜNCEL
16 Aralık 2015 Çarşamba - 13:56

Bir babanın en zor anı: 4 çocuğunun cesedini aldı

Ülkesi Suriye'den, çocuklarına daha iyi bir yaşam sunabilmek için İzmir üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek üzere çıktığı 'umut yolculuğu'nda teknenin batması sonucu eşi ve en küçüğü 20 günlük, en büyüğü 9 yaşında olan 7 çocuğunu kaybeden Ali Alsaho, cesetlerine ulaşılan 4 çocuğunun cansız bedenleri Adli Tıp Kurumu'ndan aldı. Kızları Amar (9), Şahazeren (7), Sacide (4) ve oğlu Muhammed Alsaho'nun (2) bedenlerini cenaze aracına ağlayarak koyan Ali Alsaho, çocuklarını Suriye'de toprağa vereceğini söyledi.

Bir babanın en zor anı: 4 çocuğunun cesedini aldı

Suriye'nin Deryrizor bölgesinde ticaretle uğraşan Ali Alsaho'nun yaşamı, ülkesinde iç karışıklıkların çıkıp IŞİD'in hayatlarına müdahalesiyle kabusa döndü. Baskıdan kurtulup çocuklarına daha iyi bir gelecek kurmak isteyen Ali Alsaho, eşi Ayşe Alsaho ve en küçüğü 20 günlük en büyüğü 9 yaşında olan 7 çocuğunu da yanına alıp Türkiye'ye kaçtı. Kilis üzerinden 20 gün önce Türkiye'ye giren Ali Alsaho, daha sonra bağlantı kurduğu insan tacirleri aracılığıyla, İzmir'e geldi. Geçen pazartesi günü de insan tacirleri tarafından götürüldüğü Çeşme'de, bir grup mülteciyle tekneye bindirildi. Tekne bir süre açıldıktan sonra motor arızasından sonra denizin ortasında kaldı. Dalgaların da şiddetini arttırmasıyla teknedeki Ali Alsaho, eşi ve 7 çocuğunun da aralarında bulunduğu kaçaklar, denizin ortasında can pazarı yaşadı.
 
Çocuklarını kurtarmak içini büyük çaba gösteren Ali Alsaho, dalgaların etkisiyle denizin üstünde fındık kabuğu gibi savrulan tekneden denize düşen çocuklarını tekrar tekneye almayı başardı. Ancak tekne bir süre sonra alabora olarak battı. Ali Alsaho'nun çocukları bir bir karanlık sularda kayboldu. Çaresiz kalan Ali Alsaho yardım istemek için kıyıya yüzmeye başladı. Yaklaşık 1.5 kilometre yüzdükten sonra kendisini fark eden balıkçılar tarafından kurtarılıp kıyıya çıkartıldı. Verdiği bilgiler doğrultusunda Sahil Güvenlik ekiplerinin araştırmalarında denizde Ali Alsaho'nun kızları Amar (9), Şahazeren (7), Sacide (4) ve oğlu Muhammed Alsaho'nun (2) cesetleri bulundu. Ali Alsaho da hastanedeki tedavisinin ardından uzun süre denize açıldıkları bölgede geride kalan eşinin ve kızı Cennet (4), oğulları 20 günlük İslam ile Ömer'i (1) bekledi. Ancak günler geçtikten sonra Ali Alsaho eşi ve üç çocuğunun ne ölüsü ne dirisine ulaşılamayınca umudunu yitirip İzmir'e döndü.


 
BİR BABANIN EN ZOR ANI
İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından çocuklarını teşhis eden Ali Alsaho, işlemler tamamlandıktan sonra cenazeleri teslim aldı. Kızları Amar (9), Şahazeren (7), Sacide (4) ve oğlu Muhammed Alsaho'nun (2) içinde bulunduğu ceset torbasını açıp gözyaşları içinde son kez yavrularına bakan Ali Alsaho, çocuklarını tek tek tabuta koydu. Her birini cenaze aracına taşıyan talihsiz adam hayatının en zor anlarını yaşadı, ayakta durmakta güçlük çekti. Alsaho'nun 4 çocuğunu Suriye'nin Gaziantep sınırı yakınındaki bir köyünde toprağa vereceği öğrenildi. (dha)

 
DYO’nun matbaa mürekkepleri Japonların oldu
 
Büyükanıt e-muhtıra ifadesinde neler söyledi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TV’de evlendiği eşini öldüren Günaydın’a ne ceza çıktı?
İstanbul Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, televizyon programında evlendiği ...
Bin 200 lira cezayı 5 kuruşlarla ödemek istedi ama...
İzmir'in Güzelyalı semtinde 25 yaşındaki Emrah A., kendisinden ayrılan ...
DİSK ‘taşerona kadro’ için iş bırakıp alana iniyor!
DİSK Genel-İş Sendikası, Türkiye genelinde ‘Söz verdiniz sözünüzü tutun’ ...
 
Flaş! Çeşme’de ‘altın’ plana yargı freni: Rus milyardere şok!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013 yılında ...
İzmir'de lokum can aldı!
İzmir'in Tire İlçesi'nde, yediği lokum boğazına yapışan işitme engelli ...
İzmir suları 2 çocuğa daha mezar oldu
İzmir’in Çeşme İlçesi açıklarında avlanan balıkçılar, denizde üzerlerinde ...
 
Şırnak’ta 15 kız öğrenciye protesto gözaltısı
Şırnak’ta, Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını ...
Büyük ayıp: İzmir Adliyesi'nde mahsur kaldı!
İzmir Adliyesi'ne şikayet dilekçesi vermeye gelen akülü tekerlekli sandalyedeki ...
Yunan gençler İzmir'de tarihin peşinde
Atina'daki National Technical Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi alan İonna ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva