HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2016 Pazartesi - 11:28

Bergama Belediyesi'nin üniversitelere desteği sürüyor

Bergama Belediyesi, İlçede faaliyet gösteren 9 Eylül Üniversitesi Bergama Yüksekokulu’nun ‘İş Makineleri Operatörlüğü’ bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim görmelerini sağlamak amacıyla iş makinesi kazandırdı.

Bergama Belediyesi nin üniversitelere desteği sürüyor

Daha önce 1960’lı yıllarda Bergama Pamuk İpliği Dokuma Sanayi A.Ş adıyla Sümerbank’ın önemli dokuma fabrikası olan ve hisseleri Bergama Belediyesi’ne devredildikten sonra 9 Eylül Üniversitesi Bergama Yüksekokulu haline getirilen alan Belediye’nin desteğiyle eğitim yuvası haline gelmişti.

Üniversite Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in 2009 yılında göreve başladığı dönemde öncelikli projelerinden biriydi. Eski fabrikanın ekonomik ömrünü tamamlamış ve hurdaya ayrılma durumuna gelmiş makineleri 2011 yılında gerçekleşen ihalelerle satıldı. Elde edilen gelirle yaklaşık 3 milyon lira harcanıp idari binanın yapımı eski kimliği ve dokusu hiç bozulmadan gerçekleştirildi. Fabrika çalışanları için lojman olarak düşünülmüş binalar ise öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Bergama Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesinin işbirliği ile 3 yıl önce yüksekokul haline dönüştürülen alan laboratuvarları, derslikleri, yurt, lojman ve çağdaş eğitim anlayışıyla kısa zamanda kentin değerleri arasına girdi. 200 dönüm arazi üzerine kurulan üniversite, Ege Üniversitesi Bergama Yüksekokulu’ndan sonra ise yaklaşık 300 öğrencisiyle kentin ikinci üniversitesi oldu.

İŞ MAKİNESİ İLE UYGULAMALI EĞİTİM
Ancak Üniversite için Bergama Belediyesi’nin desteği hiçbir zaman son bulmadı. Şimdide üniversitenin ‘İş Makineleri Operatörlüğü’ öğrencilerine uygulamalı eğitim görmeleri sağlanması amacıyla iş makinesi olarak ‘kazıcı-yükleyici kepçe’ kazandırıldı.

Üniversiteye iş makinesinin teslim edilişi sırasında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Başkan Yardımcısı Ümit Atlam ve Meclis Üyesi Mahmut Esat Dülge, 9 Eylül Üniversitesi Bergama Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Volkan Çeçen’i ziyaret etti. İş makinesi için memnuniyetini dile getiren Müdürü Doç.Dr. Volkan Çeçen; “Başta belediye başkanımız olmak üzere, meclis üyelerimize ve belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Bergamamıza, okulumuzun açılmasına katkı sağlayan kurumlara bilimsel çalışmalarla katkıda bulunacağız” dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Bergama’nın gelişimine katkı sağlayacak üniversitelerimize gereken desteği sürdürmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin çalışmalarını yakından takip edip onları her zaman destekleyeceğiz. Tarihin, sanatın kenti Bergamamızın bilimin kenti olması yolunda da gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BERGAMA YÜKSEKOKULU
Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu 19 Nisan 2012 yılında kurulmuştur. İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve İş Makinaları Operatörlüğü programları ile  kurulan meslek yüksekokulu; İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans program ile 2013-2014  yılında eğitim-öğretime başlamıştır.  Kuruluşunun hemen ardından, okulumuz bünyesinde; Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Lojistik programları açılmıştır.

 
Moskova'da üçlü Suriye zirvesi
 
İzmir Şehit Asteğmen Kubilay anısına koşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da spor kurslarına büyük ilgi
Karşıyaka Belediyesi, kış döneminde 11 farklı branşta spor kursu açtı. ...
Bornova'da yol çalışmaları tam gaz!
Bornova Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ...
Başkan Pekdaş'tan vefa ziyareti
Pekdaş, İzmir Barosu’nun ilk kadın başkan adayı olan İzmir’in emektar ...
 
Güzelbahçe'de İlber Ortaylı izdihamı
Ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı’nın Güzelbahçe’de verdiği konferansta ...
İzmir girişine renk geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini yeni bir görünüme kavuşturmak ...
Kocaoğlu'ndan 'Personel Yasası'na reçete!
Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı ve yöneticilerini ağırlayan ...
 
Bornova’da can dostlara sıcak belediye eli
Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri yapılan can dostları, ...
İmzalar atıldı: Karşıyaka'da 'bal gibi' proje
Kooperatiflerin desteklenmesine yönelik projelerle adından söz ettiren ...
Konak'ta 'Kitap Kokusu’na Onur’lu konuklar
Konak Belediyesi’nin her ay farklı isimlerle düzenlediği ve edebiyatseverlerin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva