HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2020 Pazartesi - 21:35

Bayraklı meclisinde 'içkili mekan' gerginliği!

Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem kentsel dönüşüm ve içkili yer tartışmasıydı. Başkan Sandal kentsel dönüşümle ilgili eleştirilere detaylı bir yanıt verirken, belediye bünyesindeki Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınması hakkındaki önerge mecliste uzun süreli gerginliğe neden oldu.

Bayraklı meclisinde  içkili mekan  gerginliği!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Mart ayı olağan birinci meclis birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti.

Toplantının başlangıcında Başkan Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Yeşim Tekoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Meclis Üyesi Muhammet Şahin, Suriye İdlib’teki hain saldırıda şehit olan Türk askerlerine rahmet dileyerek, üzüntülerini dile getirdi. 

Başkan Sandal kentsel dönüşümle ilgili gelen eleştirilerin ardından detaylı açıklamada bulundu. Öte yandan Bayraklı Belediyesi’ne ait Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınması hakkında önerge mecliste tartışma yarattı.

BAŞKAN SANDAL, KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ

AK Partili Meclis Üyelerinden kentsel dönüşüm noktasında eleştiriler ve kentsel dönüşüm çalıştayı yapılması konusunda öneri geldi. Kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklama yapan Başkan Serdar Sandal şunları söyledi: “Bazı meseleler vardır öyle ya da böyle bir şekilde kangren olmuş çözüm bekliyor. Ama bunları çözmek sanıldığı gibi kolay değil. Geçmiş süreçte uygulanan büyükşehrin öngördüğü işler vatandaş tarafından çok kabul görmemiş, bunun farklı nedenleri var. Biz de ilçe belediyesi olarak bu sürece çok destek olmamışız. O günden bugüne geldiğimiz koşullar nezdinde birçok unsur bu sorunu kilitlemiş durumda… Biz tabi ki bu meselenin çözümü için vatandaşın ve iş dünyasının ikna edilmesiyle ilgili bir arayışımız var. Benim buradan tüm kurum ve kuruluşlara çağrımdır; bu işle ilgili elinde formülü olan her arkadaşın formülünü biz eğer çözüm içeriyorsa uygularız. Bunda hiçbir tereddütümüz yok! Kooperatifçilik meselesine gelince de aslında meselenin tıkandığı alanda yeni bir kazanç sağlayıp, bu kazancı paydaşlara nasıl dağıtırızın peşindeyiz. Biz önce bu sistemi buna entegre eder miyiz, edemez miyiz bunu düşünüyoruz. Biz sadece o adamların kafalarında ne oluyor bitiyor onu duyuyoruz. Benzer şekilde iş dünyasından da duyuyoruz. Belki bir gün onları çağırıp dinleyeceğiz. Birkaç gün sonra mahallelerde bizler toplantıya çıkacağız, vatandaşı duyacağız. Eğer çözebilirsek elimizdeki sihirli değnek bir boyutuyla kooperatifçiliktir! Onun da bize avantajı; sadece artı şeyler oluşturması ve bu artıyı paydaşlara dağıtmak için şans… Bir plan revizyonuna gitmemiz gerekiyor bölgeyle ilgili… Geçmiş projede eksiklikler var. Kentsel dönüşümü tencerenin tabanı gibi, revizyonu da kulpları gibi düşünürsek, kooperatifçiliği de kapak olarak oturtalım ve ortaya bir tencere çıksın istiyorum. Bütün çabamız bu! Bunda bütün arkadaşların yardımına desteğine ihtiyacımız var çünkü gerçekten kangren olmuş bir sorun… Biz artık Bayraklı Belediyesi olarak zaten vatandaşa rağmen bir şey yapmak istemiyoruz. Biz vatandaşa gideceğiz geçmiş projedeki işlemi de anlatacağız, şuan ki iş dünyasının söylediklerinden de bahsedeceğiz. Bunda hep birlikte olabiliriz. AKP’li, MHP’li, CHP’li meclis üyelerimiz de bizimle beraber bu toplantılara gelebilir. Oradan duyduklarımızdan sonra bir araya gelip çözüm yolu bulduğumuzda artık bu işi yapalım istiyoruz! Yüzeysel olarak kafamızda oluşan; bir üst kooperatif kurup, altta küçük kooperatifler kurup meseleyi çözmekle ilgili… Ama daha işin ortasındayız.  Birazcık daha netleştirelim, vatandaşlarla da konuşalım, olmazsa bu toplantıyı bir kentsel dönüşüm çalıştayı gibi yapalım.”,

MECLİSTE İÇKİLİ YER TARTIŞMASI

Bayraklı  Belediyesi’ne ait Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınması hakkındaki önerge CHP Grubu ve Cumhur İttifakı’na mensup AK Partili ile MHP’li meclis üyeleri  arasında gerginlik yarattı. Söz konusu önerge komisyonlara havale edilirken AK Parti  ve MHP’li üyeler kafenin içkili yer kapsamına alınmasına şiddetle karşı çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKTI

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal ve MHP’li Meclis Üyesi Muhammet Şahin, Teras Kafe’nin içkili yer kapsamına alınmasına ilişkin komisyonlara havale edilen önerge çerçevesinde Başkan Sandal ve CHP Grubuna yüklendi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri söz konusu önergeye karşı çıktı.

MHP’li Muhammet Şahin söz konusu kafenin ikamet ettiği mahallede bulunduğu belirterek mahalle sakinlerinin kafenin içkili yer kapsamına alınmasından rahatsızlık duyacağını söyledi. Şahin, önergeye tepki göstererek Başkan Sandal’ı sert bir dille eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili  Abdullah Aktaş, önergenin havale edildiği komisyondaki meclis üyelerine seslenerek, “Lütfen oraya gidin oradaki vatandaşla konuşun ondan sonra bu kararı verin. Biz alkol olayına kesinlikle karşı değiliz, herkes kendinden sorumludur. Ama orası buna uygun olmayan bir yer diye düşünüyoruz. Oraya ailece gidiliyor” dedi.

EN ÇOK ALKOL TÜKETİLEN BÖLGELERDEN BİRİ!

Başkan Sandal söz konusu bölgede alkol talebi olduğunu belirterek vatandaşların o bölgede yoğun olarak alkol tükettiğini örnek verdi.  Sandal ayrıca önergenin önce komisyonda inceleneceği ve sonrasında mecliste tüm gruplar olarak karar alacaklarının altını çizerek AK Partili ve MHP’li meclis üyelerini sağduyulu davranmaya davet etti. Başkan Sandal, “Güneş batınca bütün gençler araçlarıyla yanaşanlar orada alkol alıyorlar. Söz ettiğiniz bölge alkolün en çok tüketildiği bölgelerden birtanesi… Ben de çocuğumla alkollü mekana gittim ama çocuğumda bir değişiklik olmadı. Ayrıca bu daha komisyonda değerlendirilecek sonra meclise gelecek.” dedi.

AK PARTİLİ HIZAL’DAN BAŞKAN SANDAL’A: VİZYONUNUZDAN UZAKLAŞIYORSUNUZ!

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Tutanaklarımıza meclis gündemimize bakacak olursak iki konudan ibaret meclis gündeminin geldiğini görebiliriz. Arsa satışları, geliri arttırmak için alkol ruhsatıyla donatılması… Siz göreve geldiğinizde ortaya bir vizyon koydunuz ne dediniz çocuk ve gençlik kenti yapacağız dediniz ama bugün geldiğimiz noktada yapmak istediğiniz, yapmış olduğunuz faaliyetler esasında vizyonunuzdan uzaklaştığınızı gösteriyor” dedi.

CHP’Lİ TEKOĞLU’NDAN HIZAL’A TEPKİ:İÇKİ İÇİLİNCE VİZYONSUZ MU OLUYOR!

Hızal’ın ardından CHP Grup Başkanvekili Yeşim Tekoğlu araya girerek, “Vizyonla bunun ne alakası var? İçki içilince vizyonsuz mu oluyor!” dedi. Hızal ise yanıt olarak, “Olaya sığ bakıyorsunuz Yeşim Hanım” ifadelerini kullandı.

VİZYONUMUZDAN, DURUŞUMUZDAN BİR ADIM ATMADIĞIMIZI HERKES BİLİYOR!

Tartışmaların ardından eleştirilere cevap veren Başkan Sandal, “Bizim mevcut vizyonumuzdan, duruşumuzdan adım atmadığımızı herkes biliyor. Ne yaptığımızı, ne yapmadığımızı her şeyi de söylüyoruz. İçki ruhsatıyla ilgili gelen ruhsatların büyük bölümü bizden önce bölgeye verilen ruhsatlarla ilgili. Hatta bunu da ne kadar geciktirip verdiğimizi de arkadaşlar biliyor. Bizim bunun bir bölgeye aktif olarak gitmesiyle ilgili bir tasarrufumuz da yok. Yalnız bize gelen öneriler meclisimize, meclisimizden komisyonlara, komisyonlardan sonra oylamaya gelir, biter. Bir diğeri; bir mahalle ya da bölge adına bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu çok genel hatlarıyla konuşmak çok doğru bir işlem değil. Mesela o bölgede okuldan gelen bir itiraz var, okulun önündeki alanda alkol alınan bir bölge var, biz onu kapatıp okula tahsis edeceğiz. Öyle bir ortamda bu işin tüketilmesini biz de onaylamıyoruz.  Ben bu örneği o bölgede talep olduğunu belirtmek için söyledim. Abartmayın! ” açıklamasını yaptı.

MECLİSTE UZUN SÜRELİ GERGİNLİK

Başkan Sandal’ın açıklamalarına rağmen toplantıda uzun süreli gerginlik yaşandı. Sandal’ın konuşmasının ardından AK Parti ve MHP’den tepkiler gelmeye devam etti. Bunun üzerine Sandal, “Anlamak istemediğiniz şu, diyorum ki; değerlendirin, vatandaşa sorun, vatandaşın talebi sizin dediğinizle örtüşüyorsa ona göre karar alınır” dedi.

MHP’li Şahin araya girerek, “Ben komisyonlarda yokum. Ayrıca meclis çoğunluğu sizde. Siz bir şeye onay verirseniz, meclis üyeleriniz tersini mi yapacak? İstediğiniz gibi meclisten geçireceksiniz” dedi.

CHP’li Meclis Üyeleri MHP’li Şahin’in sözlerine “Resmen hakaret ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Sandal da sinirlenerek “Komisyonlarda bunu konuşun, tartışın meclise getirin, kararı verecek hepimiziz. Biz vatandaşın oyuyla seçilip geliyoruz, vatandaşın iradesiyle geliyoruz. Burada komisyonlarda kimin olup olmayacağına dair karar vatandaşındır” ifadelerini kullandı.

CHP Grubu da, ‘CHP’li meclis üyelerinin iradesi yok sayılarak, başkanın talimatıyla hareket eden meclis üyeleriymiş gibi lanse ettirilmesini kabul etmiyoruz” minvalinde açıklamalarla tepkilerini dile getirdi.

 
Trump'tan 'koronavirüs' aşısı ile ilgili açıklama!
 
Göztepe Kayseri'de vurgun yedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakayalı: Meclis üyelerini halka şikayet ediyorum!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın geçtiğimiz yıllarda 25 ...
Karşıyaka'da gündem üç mahallenin planı: Neler konuşuldu?
Karşıyaka Belediye Meclisi Mart ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Cemil ...
Konak’ın tarihi projesi görücüye çıktı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mecliste sunumu yapılan Tarihi Meclis ...
 
Büyükşehir'den üreticiye lavanta desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa Yeni Kurudere Mahallesi’nde 5 bin ...
Japon Başkonsolosu'ndan Başkan Soyer’e ziyaret
Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki bugün İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir’de er ve erbaşlara ücretsiz ulaşım
Askerlik hizmetini İzmir’de yapan er ve erbaşlar askerlik süresince toplu ...
 
Efes Selçuk'ta tabela devrimi!
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan,  8600 yıllık geçmişe ...
Karşıyaka'daki 'yatık binalar'da yıkım başladı!
Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’da ‘yatık binalar’ olarak bilinen ve İzmir ...
Seferihisar’da AB projeleri büyüyor
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ekseninde insanların karşı karşıya kaldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva