HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2020 Pazartesi - 19:24

Konak’ın tarihi projesi görücüye çıktı!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mecliste sunumu yapılan Tarihi Meclis ve Kültür Binası Projesi için bilgi verdi. İzmir Limanı’nın karşısındaki bölgede yer alan tarihi un fabrikasının alanında yapılacak olan 4 katlı bina için hazırlanan taslak görsellerle meclis üyelerine aktarılırken Batur, “Tarihi değer, plan bir binamızı hem belediyemize hem Konak’a kazandırmak ve vatandaşlarımıza hediye etmek istiyoruz” dedi.

Konak’ın tarihi projesi görücüye çıktı!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruçu, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ve mahalle muhtarları da katıldı.

ARTIK ŞEHİT HABERİ ALMAK İSTEMİYORUZ
Oturumun açılışını yapan Belediye Başkanı Batur, “Geçtiğimiz hafta İdlib’te gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden canlarımıza rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum. Geride kalan yaralılarımıza acilen şifa diliyorum. İzmir’den de şehit haberi aldık. Kadifekale’den Ahmet Alpaslan kardeşimizdi. Bugün öğle saatlerinde de haber aldık Hasan Özdemir Muhammed Mustafa Ak kardeşimizi de kaybettik. Bütün şehitlerimiz nurlar içinde yatsın. Hakları hiçbir zaman ödenmez. Artık şehit haberi almak istemiyoruz. Barışın bir an evvel gelmesi en büyük dileğimiz. Vatan evlatlarımızı ülkemizi korurken bu tür saldırılarla kaybetmek hepimizi üzüntüye boğuyor” dedi. Konuşma sonrasında hayatını kaybeden askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

BATUR, AYDIN ERTEN PARKI VE KEMER İSTASYONU’NDA VERİLEN DESTEĞİ EŞREFPAŞA İÇİN DE İSTEDİ!
Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Batur, “1’inci Kadriye Mahallesi’ndeki pazar yeri ve sosyal tesis alanıyla ilgili ihale tamamlandı. Toros pazar yerimiz hizmete girdi. Teftiş çalışması devam ediyor. Süratle açılışını gerçekleştireceğiz. Eşrefpaşa’da Jandarma’daki yer TOKİ tarafından tarafımıza verildi. Taksitleri tamamlandı. Yaklaşık 6 aydır TOKİ ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile yazışıyoruz. Kimsenin kıpırdamaya niyeti yok. Bu konuda da değerli AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin katkılarını bekliyoruz. Aynı Aydın Erten Park’ında, Kemer İstasyonu’nun devriyle ilgili yapılan çalışmada olduğu gibi bu konuda da katkılarını bekliyoruz. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz. İlgili evrakların iletilmesini istiyoruz. Eşrefpaşa Pazar Yeri’ni taşımış olacağız. İpek Yolu’nun ortaya çıkması önemli olacak. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNDEN ORTAK BİLDİRİ!
Siyasi partilerin grup başkan vekilleri 53’e ulaşan şehit sayıları için ortak bildiri hazırladıklarını ifade etti. Ortak metni okuyan CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, “Meclis olarak bizler bu saldırıyı kınıyoruz” mesajını verdi.

SURİYE POLİTİKASINA VE MHP GENEL BAŞKANINA ELEŞTİRİ!
Aslan ayrıca, “Yeni yıla girerken kötü günlerin 2019’da geride kaldığını düşünerek, 2020 yılının barış dolu olmasını temenni etmiştik. Ancak her geçen ay yaşadığımız acılar katlanarak büyüyor. Bugün de saldırı haberi aldık ve şehidimiz var. Elazığ ve Malatya’daki deprem haberlerine Van’dan haberler gelmişti. İdlib’te 33 askerimiz hayatını kaybetti. Akabinde gelen haberlerle 36 askerimizin şehit düşmüş olması milletimizde yara açmıştır. Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar ama ne yazık ki bu ateş 83 milyon insanın yüreğini yakmaya devam ediyor. Bizim Suriye topraklarına ve Orta Doğu bataklığına girmemiz doğru değildi. Savaş haline dönümmüş bir durum var. Daha da büyük acılara sebep olacaktır. Diplomatik çabaların ön plana çıkarılması çok daha uygundur. Savaş kandır, savaş acı ve gözyaşıdır. Savaş felakettir. Büyük Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış ilkesini akıldan çıkarmamak lazım. Ne kadar ayrı düşünürsek düşünelim biz siyasiler birbirimize medeni sınırları aşmamalıyız. Aynı gemideyiz, aynı ülkedeyiz ve aynı ortak kaderi paylaşıyoruz. Biz burada farklı düşünebiliriz ama dostuz. Geçen gün şehit cenazesinde ne yazık ki genel başkanımız MHP liderine elini uzatmış ve genel başkanımızın eli havada kalmıştır. Bunu yadırgadığımızı burada söylemek istiyorum” dedi.

KAHRAMAN MEHMETÇİK ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
Başkan Batur da, “Mecliste gurubu bulunan tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ortak bir bildiri yayınladıkları için… Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu süreç. Bu süreci devletimiz iktidarı ve muhalefetiyle bir arada durarak atlatma yolunda… Bir iki günde bu devlet bir yere gelmez, hiçbir şekilde yıkılmaz. Vakur duruşuyla kahraman Mehmetçiklerimiz elinden geleni yapıyor. İnşallah kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatırız” diye konuştu.

TARİHİ PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Meclis oturumunda ayrıca Tarihi Meclis ve Kültür Binası Projesi için sunum yapıldı. İzmir Limanı’nın karşısındaki bölgede yer alan tarihi un fabrikasının alanında yapılacak olan 4 katlı bina için hazırlanan taslak görsellerle meclis üyelerine aktarıldı. Batur, “Tarihi değer, plan bir binamızı hem belediyemize hem Konak’a kazandırmak ve vatandaşlarımıza hediye etmek istiyoruz” dedi.  

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen, “Uzun yıllardır sürüncemede olan bir yerdi. Yapılmasını umuyoruz ve Başkan Batur’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Batur, “Bizim gruptan ses yok mu? Teşekkür filan…”deyince salonda kahkahalar havada uçuştu. Bunun üzerine söz alan CHP’li Aslan da teşekkürlerini iletti.

 
Merkel: İdlib’de ateşkese ihtiyacımız var
 
Karşıyaka'da gündem üç mahallenin planı: Neler konuşuldu?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Munzur 2 Mart 2020 Pazartesi 19:56

Hangi başkan yardımcısı bundan nemalanacak önce onu söyle. Ben burdaj isim veririmde ayıp olur şimdi.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den üreticiye lavanta desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa Yeni Kurudere Mahallesi’nde 5 bin ...
Japon Başkonsolosu'ndan Başkan Soyer’e ziyaret
Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki bugün İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir’de er ve erbaşlara ücretsiz ulaşım
Askerlik hizmetini İzmir’de yapan er ve erbaşlar askerlik süresince toplu ...
 
Efes Selçuk'ta tabela devrimi!
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan,  8600 yıllık geçmişe ...
Karşıyaka'daki 'yatık binalar'da yıkım başladı!
Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’da ‘yatık binalar’ olarak bilinen ve İzmir ...
Seferihisar’da AB projeleri büyüyor
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ekseninde insanların karşı karşıya kaldığı ...
 
Torbalı Belediyesi şehitleri unutmadı
Torbalı Belediyesi, İdlib’de şehit düşen 36 vatan evladı için bugün tavuklu pilav ve lokma dağıttı.
Hocalı Şehitleri Bornova’da unutulmadı
Bornova Belediyesi, Hocalı Katliamı'nın 28'inci yılında Karacaoğlan Mahallesi'ndeki ...
Bayraklı'da 19 mahallede su kesintisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ilçesine su sağlayan pompa istasyonundaki ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva