HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2014 Cumartesi - 09:47

Basmane Günleri’ne tarihi garda görkemli final

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen 4.Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri muhteşem bir finalle son buldu. 18 Ekim’de Agora Kazı Evi önünden başlayan dev kortej yürüyüşüyle açılışı yapılan Basmane Günleri, hava muhalefeti nedeniyle bir gün erken sonlandı. Her biri ayrı güzellikte, dolu dolu programlara sahne olan etkinliğin kapanış töreni tarihi Basmane Garı’nda düzenlenen konserle yapıldı.

Basmane Günleri’ne tarihi garda görkemli final

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri kapsamında, İzmir’in tarihi semti bir hafta boyunca birbirinden renkli panel, söyleşi, sergi ve gösterilere ev sahipliği yaptı. Basmane’nin tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatıldığı etkinliklere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikler süresince her gün yüzlerce İzmirli ve şehri ziyarete gelen turist Basmane’de buluştu.


 
KENTSEL DÖNÜŞÜM TARTIŞILDI
Konserler ve tiyatro gösterileriyle renklenen Basmane Günleri’nde İzmir’in tarihinden kentsel dönüşüme, kültürel değerlerden mülteci sorununa pek çok konu masaya yatırıldı. Dolu dolu geçen etkinlikler hava muhalefeti nedeniyle bir gün erken sonlandı. Etkinliklerin son gününde, Agios Voukolos Kilsesi’nde Tarihsel Çevrede Korumaya Yönelik Kentsel Dönüşüm adlı panel düzenlendi. Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın yönettiği panele konuşmacı olarak; İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürü Gökhan Kutlu, Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Mihriban Yanık, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, kentsel dönüşüm, tarihin korunması ve Basmane’nin tarihi özellikleri hakkında görüşlerini bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda kentsel dönüşümün bölge insanıyla birlikte düşünülerek aynı zamanda sosyal dönüşümün de ön planda tutulduğu vurgulandı.


 
ŞİİRLERDE BASMANE
İlgiyle izlenen panelin ardından Prof.Dr. Semih Çelenk'in yönettiği ‘Basmane'den Gaziler Caddesi'ne Küçük bir Yağmur Götürdüm’ adlı şiir dinletisi sahnelendi. Basmane ve civarında yer alan merkezler üzerine Attila İlhan, Cahit Külebi, Berin Taşan gibi tanınmış şairlerin yazdığı eserlerden yola çıkılarak hazırlanan dinletide şiirleri Özge Ünlütezcan, Burcu Karakaya ve Murat Sönmez okudu.


 
FİNALDE ZEYBEK VE İZMİR ŞARKILARI
Hava muhalefeti yüzünden bir gün önce kapanışı yapılan 4.Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri, Basmane Garı'nda görkemli bir kapanış gecesi düzenlendi. Gediz Üniversitesi Halkoyunları Ekibi’nin Zeybek gösterisiyle renklenen gece Serap Tamay ve Grup Günberi konseriyle izleyenlere muhteşem bir final akşamı yaşattı. Grup Günberi ile birlikte sahne alan Serap Tamay'ın seslendirdiği İzmir şarkıları ve Rembetikolara dinleyiciler de eşlik etti. Müzikle dopdolu geçen gecenin sonunda 4.Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri'nde emeği geçenlere anmalık ve dolmakalem seti takdim edildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te öğrencilere kurs desteği
Menderes Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler ...
İzmir’in yeni vagonları yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanmak ...
Seferihisar’da büyük kriz: Bir aydır ödeme yok!
Yerel seçimlerin ardından mali krizle boğuşan belediyeler sorunları aşmaya ...
 
İzmir’de icradan mezarlık satışına Başkan freni!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin icra yoluyla satışa çıkartılan 50 ...
TSYD’den Piriştina’ya büyük ödül
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, “3. ...
Karşıyakalı çocuklara karikatür kursu
Karşıyaka Belediyesi tarafından çocukların sosyal ve kültürel gelişimini ...
 
Başkan Şenol Cihaner’e ‘akıllı binayı’ anlattı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, makamında kabul ettiği ...
Urla'da zeytincilik için büyük işbirliği
Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte hazırladığı ...
Konak’ta rengarenk Cumhuriyet coşkusu
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva