HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2018 Salı - 14:46

Başkan Yücel’den Kocaoğlu yorumu: Aday olmaması halinde…

İl Başkanı Yücel, adaylık kararını 1 Ekim’de verecek olan Başkan Kocaoğlu için, “Kendi iradesi ve kararıyla aday da olabilir, başka bir arkadaşımızı da işaret edebilir, ‘ben yokum’ da diyebilir. Partimiz için değerlidir. Aday olmaması durumunda kaos olmasına kesinlikle izin vermeyiz” dedi.

Başkan Yücel’den Kocaoğlu yorumu: Aday olmaması halinde…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, makamında ağırladığı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta sonu il başkanları toplantısı ve partinin 95’inci kuruluş yıl dönümü için Ankara’da bulunan İzmir İl Başkanı Yücel,  Başkent temasları hakkında bilgi verdi.

24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte tüm siyasi partiler gibi CHP’de de rota 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere kilitlendi. İl Başkanı Yücel ayrıca yeni dönemdeki yol haritasına da dair de bilgiler verdi.

Başkan Yücel kulislerin hareketlenmesi, aday belirleme yöntemleri, süreç için oluşturulacak takvim ve adaylık kararını 1 Ekim’de açıklayacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun durumu özelinde önemli açıklamalara imza attı.

Başkan Yücel ayrıca İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’de Ankara’da olmasının bir kısım partili tarafından eleştirilmesine de açıklık getirdi.

SALICI VE TORUN İLE ÖZEL GÖRÜŞMELER YAPTIM
Başkan Yücel, “Ankara’da önümüzdeki yerel seçim süreciyle ilgili izleyeceğimiz yol, seçim takvimi, aday belirleme yöntemleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Önerilerimizi sunduk. Genel başkanımızla Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la özel olarak görüşme yaptım. Onun dışında 24 Haziran seçimleriyle ilgili hazırladığım raporu ibraz ettim. Pazar günkü il başkanları toplantımız 24 Haziran seçimleri gündemiyle toplandı. Seçim sonuçlarıyla ilgili il başkanlarımızla bir değerlendirme yaptık. Çeşitli konularda öneri ve eleştirilerimizi sunduk. Akşam da partimizin kuruluş yıl dönümüydü. Etkinlik ve programa katıldık” dedi.

ÖNCELİKLE GÖREVDE OLANLAR İSTİFA EDECEK!
Yücel, “Öncelikle aday olmayı düşünen mevcut yöneticilerin görevlerinden ayrılmasıyla ilgili bir tarih belirlenecek. MYK’da görüşülecek. Aday adaylarının başvurularıyla ilgili bir takvim belirlenecek. Her il ve ilçede farklı yöntemler kullanılabilir. Ön seçim, merkez yoklaması, anket gibi uygulamalar konusunda görüş alınacak, genel merkez takvim açıklanacak” açıklamasını yaptı.  

2014’TE ADAYLAR GEÇ AÇIKLANDI!
Öneriler noktasına ayrı bir parantez açan, “CHP’li olmayan yerlerde adayların erken açıklanması konusunda ortak bir görüş var. Aday adayları başvurularını yapacak, adayımız belirlenecek. Örneğin eklim ayında açıklanırsa adayın kendini tanıtması için 6 ayı oluyor. 2014’te adaylar geç açıklandı. 2 ay gibi bir sürede verimli çalışma yapmak zor olabiliyor. Bu konuda görüşler oldu. Biz de aynı görüşteyiz. CHP’li olan yerlerde erken açıklamak çok doğru bir yöntem değil. Onda daha farklı bir takvim belirlenecek. Aday isimleri konuşulmadı. İsim konuşulmak için daha erken” diye konuştu.

8 İLÇEDE YÖNTEM ÖNCE BELİRLENECEK
204 yılında Kaybedilen 8 ilçe özelinde konuşan Yücel, “Geçmişte yaşandığı gibi partide kırgınlıklara yol açmadan aday belirlemek. Doğru adayı belirlemek, seçimi kazandıracak, CHP’li, parti içinde tanınan, örgütün sahipleneceği, halkın benimseyeceği bir karşılık olmasıdır. Önceliğimiz bu. 8 ilçede yöntem önceden belirlenecek. Eylül ayını değerlendirip Ekim ya da Kasım ayında adaylarımızı açıklamayı planlıyoruz. Ama gelişmeler nasıl olur bilmiyorum” dedi.

GÜNDEMİMİZDE YOK
İzmir ya da parti dışından aday gösterilme ihtimalini değerlendiren Yücel, “Dışarıdan aday gösterilmez diye bir şey yok. Ama bizim CHP İzmir örgütünde içinden yetişmiş, seçim sürecini başarıyla götürebilecek birçok arkadaşımız var. Dışarıdan aday formülü gündemimizde yok. Olmazsa olmaz diye bir şey yok” yorumunu yaptı.

BÖYLE BİR TEKLİF BEKLEMEM
İsminin kulislerde belediye başkan adaylığı noktasında dillendirilmesini değerlendiren Yücel, “Benim böyle bir düşüncem, gündemim yok. Böyle bir teklif beklemem. İl başkanı olarak partimi seçime götürüp başarıyla çıkmak dışında bir hedefim yok” dedi.

FUARDA DA, 9 EYLÜL’DE DE İZMİR’DE OLMAK İSTERDİM AMA…
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 87’nci açılış ve İzmir’in 96’ncı kurtuluş yıl dönümü törenlerine katılmadığı için eleştirilen Yücel, “24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan imza süreciyle birlikte partimizde bir takım ayrışmalar oldu. Ya da fikir ayrılıkları oldu. Biz göreve geldiğimizden beri parti içinde birlik sağlamak için gayret ediyoruz. 24 Haziran seçimlerinden sonra da bu gayretimiz sürdü. Dolayısıyla fuar açılışında İzmir’de olmamam 9 Eylül’e katılmamam bir görüş ayrılığı gibi yorumlanmamalı. Birlik, beraberlik duygusuna özellikle hassasiyet gösteren bir il başkanıyım. Bizim il başkanları toplantımız 8 Eylül cumartesi günü yapılacaktı. Ben programımım yaptım. Toplantı Pazar gününe alındı. Partimizin kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılım noktasında örgütlere genel merkezden çağrı yapıldı. Bunu örgütlere duyurmamdan doğal bir şey olamaz. Bizim ne il başkanlığımızın ne yönetimimizin örgütü Ankara’ya çağırması söz konusu değil. Örgüt İzmir’deydi.  Fuarda da, 9 Eylül’de de İzmir’de olmak isterdim. Ama program nedeniyle İzmir’de bulunamadım. Çünkü il başkanları toplantısı 24 Haziran’dan sonra yapılan ilk toplantıydı” açıklamasında bulundu.  

ÖRGÜT KOCAOĞLU’NU YALNIZ BIRAKMADI
Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 9 Eylül törenlerinde örgüt tarafından yalnız bırakıldığının iddia edilmesini değerlendirdi. Yücel ayrıca ‘Başkan Kocaoğlu ile aranızda kırgınlık mı var?’ sorusunu da yanıtladı. Yücel, “Örgüt Aziz Kocaoğlu’nu yalnız bıraktı mı? Bence bırakmadı. On binlerce kişi kutlamalara katılmış ben de bunları izledim. Aramızda bir fikir ayrılığı kırgınlık kesinlik yok. Sadece imza sürecinde ayrı görüşlerimiz oldu” dedi.

KOCAOĞLU’NUN ADAY OLMAMASI HALİNDE…
Başkan Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de kararını açıklayacak olması hakkında konuşan Yücel, “ Bu konuda açıklama yapacak olan Sayın Kocaoğlu’dur. Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’e yaptığı hizmetler nesiller boyu anlatılacak hizmetlerdir. Partimiz için değerlidir. İradesini kendisi paylaşır. Aday olmaması durumunda kaos olmasına kesinlikle izin vermeyiz. İzmir il örgütünde bu tip görevleri yapabilecek çok sayıda arkadaşımız vardır. Tartışma ortamı yaratılmaması önemlidir. Ben şahsım ve yönetim olarak buna izin vermem” yorumunu yaptı.

ADAY ADAYLARINA MESAJ: HASSASİYET GÖSTERECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Yücel süreçteki takvime ilişkin konuşurken, “En azından aday adaylarının başvurularının alınması konusunda bir takvim belirlenmesi için genel merkeze görüş belirttim. Belirsizliğin ortadan kalkması konusunda bir önerim oldu. Aday adayları çalışmalarını yapabilirler. Mevcut bir belediye başkanının olduğu ilçede aday adaylarının hassasiyet göstereceğini düşünüyorum” dedi.

ADAY DA OLABİLİR, ‘YOKUM’ DA DİYEBİLİR, BİR BAŞKASINI DA İŞARET EDEBİLİR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı özelinde konuşan Yücel, ‘Kocaoğlu devam etmeli mi?’ sorusunu da cevaplandırdı. Genel merkezin anket çalışması yaptırdığını duyduğunu söyleyen Yücel, “Anket çalışması olduğunu biliyorum. Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’e yaptıkları ortada. Bitmeyen projeler var. Ama bu konuda kendi iradesi ve kararıyla aday da olabilir, başka bir arkadaşımızı da işaret edebilir, ‘ben yokum’ da diyebilir. Bu konuda bir açıklama yapmam Sayın Kocaoğlu’nun iradesine haksızlık yapmak olur” ifadelerini kullandı.

 
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Filistin tepkisi!
 
İstanbul Boğazı'nda korkutan görüntü
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semih 12 Eylül 2018 Çarşamba 10:59

Yahu sen Kocaoğlu’nun sözcüsü olarak o koltuğa aday yaptırılmadın mı. Bizzat Aziz Başkan tarafından. Şimdi örgütün sesi gibi konuşma. 1974 sen beri CHP üyesiyim. Ama artık yeter. Partim hiç bu kadar aciz olmadı. Senin adını kim başkan adayı diye geçiriyor. Hadi ol aday. Burada yerinin farkı hepimiz görelim. Komşusuna çalışma arkadaşlarına selam vermeyenler yapamaz bu işi.

Yorumu oyla      11      5  
12 Eylül 2018 Çarşamba 10:26

Aziz Kocaoğlu aday olmazsa kaosmu çıkacak? Bu kadar komik olmayın. Ben bile daha iyi yönetirim İzmiri. İzmir'i, St.Tropez gibi yaparım. İzmirin şu anki hali afganistanı andırıyor. Aziz Başkan Çiğli'ye ne vermiş şimdiye kadar? Bir tane örnek versinler.

Yorumu oyla      13      7  
Hüseyin 12 Eylül 2018 Çarşamba 09:43

Aziz kocaoğlu getirdiği bütün daire başkanlarıyla birlikte gitsin şeffaf belediyecilik istiyorum ayrımcılık baskı olmayan herkese eşit davranılan çalışana değer verilen liyakata dayalı belediyecilik . akraba doldurmaya son verilsin

Yorumu oyla      13      5  
Bucalı 12 Eylül 2018 Çarşamba 08:19

Sayın Yüceli Aziz başkan aday yaptı.Şimdi danışıklı döğüş yapıyorlar.2014 seçimlerinde Aziz başkanın adayları yüzünden 8 ilçe gitti.birkaçı zorda olsa aldı.Yine aynısı olursa en az onbeş ilçe gider.Halkın sesine kulak verin artık.Örnek Bucada yaşıyoruz.Piriştina yanlışlıkla tekrar aday yapılırsa Buca kesin gider.Piriştina da Aziz başkanın adayıydı.Bu parti bu zihniyetle bir yere varamaz.2014 te aday yapılmayan mevcut başkanların hakkını yediler.

Yorumu oyla      12      6  
12 Eylül 2018 Çarşamba 07:49

Murat bakan o zaman milletvekilli olmasaydı.seçimler yeni yapıldı tabi önce mv garantile sonra büyükşehiri düşün olmazsa zaten vekilsin.bu siyaset anlayışın adınıda sosyal demokrat bir parti koymuşlar.oysaki parti içi çekişme siyasetinden başka siyaset yapılmıyor.çoğu siyasetçi bir biriyle uğraşmaktan bilimsel siyaset yapmıyor.çoğunda bu vardır.eksik siyaset gelecek nesiller değil gelecek seçim siyaseti yapılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Mahmut Karakaplan 11 Eylül 2018 Salı 23:36

Musa Çam,bu işi iyi götürür.

Yorumu oyla      10      5  
Kadir 11 Eylül 2018 Salı 23:10

Kaos mu duyan da inanır Chpliler çok mutlu

Yorumu oyla      14      5  
Yorgun Demokrat 11 Eylül 2018 Salı 21:44

9 Eylülde İzmir yerine Ankarayı tercih edenleri yerel seçimlerde halk da tercih etmeyecektir.

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 11 Eylül 2018 Salı 18:05

Ne kaosu çıkacakmış? Kocaoğlu'ndan daha iyi İzmiri yönetebilecek nice insanlar vardır.

Yorumu oyla      25      18  
menderesli 11 Eylül 2018 Salı 17:17

menderesten yeni bir aday üzerinde duruluyor. Ahmet PALA nın bu işi yürütemeyeceğini herkes biliyor. halktan kopuk olanlar her zaman kaybeder.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Filistin tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı'nın yapılan açıklamada, ABD'nin Filistin Kurtuluş ...
MHP İl Başkanı Karataş'ın acı günü
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın amcası İsmail Karataş vefat etti.
ÖDP'den Türk Telekom'un kamulaştırılması için eylem
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, Türk Telekom'un özelleştirilmesine ...
 
'İnce'nin her yere aday olma hakkı var'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın İnce, Cumhuriyet ...
CHP İzmir’de değişime destek vermişti: O Başkan’dan Lider’e sürpriz ziyaret!
Kurultay tartışmalarının yaşandığı süreçte değişimden yana refleks gösteren ...
AK Parti İzmir'de isimler netleşiyor: Büyükşehir'e 4 aday!
AK Parti İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 4 isimle görüşüyor. ...
 
CHP'li Torun'dan yerel seçimde ittifak açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan ...
CHP’li Beko'dan Kocaoğlu yorumu: Sadece ölüler hata yapmaz!
İzmir Milletvekili Beko, Başkan Kocaoğlu’nun adaylığı noktasında, “Kocaoğlu, ...
CHP'li Polat'tan 7 kritik maden ve santral sorusu!
Maden faaliyetine devam eden işletme sayısının kaç olduğunun açıklanmasını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva