HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2021 Perşembe - 14:21

Başkan Yücel'den 'emsal artışı' yorumu: Kesin çözümün yolu TBMM!

Emsal artışı konusunda AK Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) destekleyeceğini açıklamasını 'güzel bir şey' olarak yorumlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Aslında anayasamızda sosyal devlet ilkesi var. Bunu hükümetin ve devletin yapması gerekiyor ancak uygulamalara ve pratiğe baktığımızda bunu hükümetin yapmayacağını bilmek için siyasetçi olmak, hukukçu olmak gerekmiyor. Biz de bu finansmanı yaratmak için adım atıyoruz. Ancak bu işin kesim çözümünde İzmir depremi ile TBMM'den özel bir yasa çıkarmaktır, bu şekilde dava açılsa da yargı engeline takılmaz" diye konuştu.

Başkan Yücel den  emsal artışı  yorumu: Kesin çözümün yolu TBMM!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası kent genelinde yüzlerce ev hasar kaydı alırken, hasarlı binaların dönüşümü için gerek yerel yönetimler gerekse hükümet çeşitli çalışmalar yürütmüştü.

Depremin üzerinden yaklaşık olarak 1 yıl geçmesine rağmen depremzedelerin sorunlarına net olarak bir çözüm bulunamaması sonrası depremzedeler sorunlarının çözümü için 'emsal artışı' çağrısında bulunmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise orta hasarlı binalar için talep ettiği 340 milyon dolarlık Dünya Bankası kredisi için sıklıkla 'sonuçlandırılmalı' çağrısı Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nı sık sık karşı karşıya getirmişti.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Ekim günü depremzedeler ile buluşmasında “emsal artışı” talimatı vermişti. Emsal artışı konusuna AK Parti cephesinden gelen olumlu yanıt ile ilgili olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den değerlendirme geldi.

İKTİDAR KREDİNİN KULLANILMASINI İSTEMİYOR
Krediyi bulan partinin CHP'li bir belediye olduğu için geciktirildiğine vurgu yapan Yücel,  "Genel Başkan’ımız ‘belediye başkanımız yurt dışından kredi buluyor bunu bile engelliyorlar’ dedi. Bu kredinin İzmir’e gelmesi ve depremzedeler yararına kullanılması için AKP iktidarının atması gereken somut adımlar olduğundan bahsettik. İller Bankası’nın krediyi yatırım programına aldırması, kredinin hazineye bildirilmesi, hazinenin hazine garantisi vermesi ve Dünya Bankası’na bildirilmesi. Bu somut adımlar atılmadıkça bu kredi kullanılmaz. Kredi varmış-yokmuş bu tartışmaları bir kenara bırakmak lazım. Dünya Bankası’nın şu anda İzmir depremi için kullandırmaya hazır olduğu bir kredi var. Ama bu kredinin kullandırılması için iktidarın atması gereken somut adımlar var. İller Bankası ve Hazine özerk değil, iktidara bağlı. Bu somut adımları atması gereken onlar. Somut adımları atmayıp ‘böyle bir kredi yok, yalan söylüyorsunuz’ demek siyasetin düştüğü seviyeyi gösterir. Bu kredinin kullanılmasını iktidar istemiyor. Peki neden? Çünkü krediyi bulan CHP'li bir belediye. CHP'li bir belediye başkanı... Eğer krediyi bulan kendi partilerine mensup bir belediye başkanı olsaydı şu ana kadar bu para İzmir'e aktarılmış olurdu" diye konuştu.

CHP VE İBB OLARAK BİR İRADE ORAYA KOYUYORUZ
'Emsal artışı' konusunda hükümetin adım atmadığını ve gerek Cumhuriyet Halk Partisi gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ortak bir irade ortaya koyduklarına da dikkat çeken Yücel, "Genel Başkanımızın malumatı şu önde;  Siyaset kurumları sorun çözer, sorun çözmek için bu görevleri yaparlar. Bizde bu sorunları çözmek için CHP ve İBB olarak bir irade ortaya koyuyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi ve il başkanı da bir açıklama yaptı, bunu destekleyecekleri yönünde. Bu güzel bir şey... Neticede İzmir'i destekleyecek ve İzmir'in faydasına olacak bir konunu sorunun çözümü için siyasi partilerin ortak karar alıp bunu uygulayabilmesi lazım. Dava açılır açılmaz o ilerisinin meselesi. Burada bir kamu yararı var. Depremde hayatını kaybeden, konutlarını kaybeden insanlar var. Onların güvenli konutlarda yaşayabilmeleri için, onların o bölgenin ya da en ağır hasar alan ilçenin veya alanın dönüştürülmesi için bir finansman yaratılması gerekiyor ve emsal artışı da bu finansmanı yaratılması için en doğru yöntem. Aslında anayasamızda sosyal devlet ilkesi var. Bunu hükümetin ve devletin yapması gerekiyor ancak uygulamalara ve pratiğe baktığımızda bunu hükümetin yapmayacağını bilmek için siyasetçi olmak, hukukçu olmak gerekmiyor. Biz de bu finansmanı yaratmak için adım atıyoruz. Ancak bu işin kesim çözümünde İzmir depremi ile TBMM'den özel bir yasa çıkarmaktır, bu şekilde dava açılsa da yargı engeline takılmaz" ifadelerini.

GÜZEL KÖRFEZ’İMİZDE BİR SANDAL SEFASINA ÇIKMIŞLAR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin basın mensupları ile gerçekleştirdiği körfez turunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alarak Gediz turu için kullandığı 'şov yapıyor' sözlerini değerlendiren Yücel,  "Şovu Büyükşehir Belediye Başkan’ımız mı yapmış, yoksa onu söyleyen arkadaşlarımız mı yapmış? Bence onu bir düşünmek lazım… Büyükşehir Belediye Başkan’ımız kente ve doğaya sahip çıkan birtakım somut adımlar attı. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptı, yapılıyor hala. Güzel Körfez’imizde bir sandal sefasına çıkmışlar. Orada birtakım eleştiriler getirmişler. Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

 
Kemalpaşa'nın ürünleri görücüye çıkıyor
 
İzmir'in itfaiye raporu: 5 dakika 58 saniyede müdahale!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk 30 Eylül 2021 Perşembe 22:15

Çamdibi -Altındağada emsal artışı verilsin İnsanların 4 katlı evleri var emsal 2,5 ile sadece 1 yada 2 ev hak ediliyor.Çamdibi Altındağ bölgesinde emsal 5 olması gerek bizlerin mağdur olmaması için

Yorumu oyla      2      4  
Güldogdu Akgün. 30 Eylül 2021 Perşembe 20:58

Emsal artışı müjdesi 11 .ayın sonunda geldi.Ama uygulanacakmı??? Ya kusadasinda???? Depremde ev kaybettik Ama hala belediyelerin kaprisleriyle karşı karşıyayız.evsiz kalmak bir anda çaresiz kalmak hakkında fikriniz varmı?????YOK.dilerim hayal kırıklığı olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
MEVLÜT ŞAHİN 30 Eylül 2021 Perşembe 20:19

Deniz Yücel bey,akp CHP nin belediyelerini topal ördek yapacağız dediğini unutmuşsunuz,sosyal devlet ilkesini bizler belediyemizden bekliyoruz,hükümetten de bekleriz ama yapmıyorlar,onlardanda faizsiz kredi bekliyoruz.20 yıllığına aksi bizi yem eder bizden de oy beklemeyin o zaman,yıllarca neden CHP ye oy verdik diye düşünmek zorunda bırakmayın bizleri

Yorumu oyla      2      3  
Kamuran İnan 30 Eylül 2021 Perşembe 16:03

Tamam hadi yalan değil dedikleriniz. Krediyi alıp Bayraklı'da zarar gören binaları yenilediniz. Peki yarın olacak depremde yıkılacak, hasar görecek binlerce bina ne olacak? Mesele günü kurtarmak mı? Yoksa İzmirlilerin canı siyasetinizden daha mı önemsiz? Soru şu: CHP neden yıllardır İzmir'de kentsel dönüşüme izin vermiyor? Siyaseten hangi sonuçlar aleyhine işleyecek ki insan canından daha önemli?

Yorumu oyla      2      4  
bucalı 30 Eylül 2021 Perşembe 15:00

vatandaş kendi yeriyle ilgili istediği zaman özel talep rant yoğunluk artışı şehircilik ilkesi vb hertürlü ret kendilerine gelince kamu yararı ele verir talkımı kendi yutar salkımı

Yorumu oyla      2      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VP'li Mutlu: Türkiye’yi parçalayamazlar
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, düzenlediği basın toplantısında ...
Konak Meydanı’nda '3600 ek gösterge' çığlığı!
Cumhur İttifakı'nın 2018 seçim vaatleri arasında yer alan memurlara 3600 ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'gıda fiyatları' tepkisi: Copla fiyatları düşüremezsiniz!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde ...
 
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. ...
Satış tartışmaları gölgesinde Aksoy’dan flaş çıkış: Komplo gerçekleşmeden önce...
İçişleri Bakanlığı’nın hakkındaki dava nedeniyle açığa aldığı Menemen ...
TBMM yarın özel gündemle açılıyor
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı ...
 
MHP'li ilçe başkanı trafik kazasında öldü
Gaziantep'in Araban ilçesinde, MHP İlçe Başkanı İskender Gör otomobilinin ...
AK Partili Nasır'dan Kınık ve Foça çıkarması
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın mobil milletvekili ofisiyle ...
Yüksek yargıya ‘45 yaş’ şartı
AK Parti, yüksek yargı üyeliğine seçilebilmek için, “45 yaş” şartı getiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva