HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2021 Perşembe - 12:27

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'gıda fiyatları' tepkisi: Copla fiyatları düşüremezsiniz!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde partisinin tarım politikası hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu son dönemde gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle bazı firmaların fiyat manipülasyonu yaptığı iddiasıyla alınan önlemlere değinerek "Gıda fiyatlarında artış var, polisiye tedbirlerle çözmeye çalışıyorlar. Bunu yaparsanız otoriter rejim vardır. Baskıyla bu işin içinden çıkamazsınız. Akıl yerine cop kullanırsanız bu işi çözemezsiniz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ndan  gıda fiyatları  tepkisi: Copla fiyatları düşüremezsiniz!

EGEDESONSÖZ- CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ bugün İstanbul’da başladı.

2 Ekim’e kadar sürecek zirvenin sloganı “Tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler” olarak belirlendi. Zirveye 160 CHP’li belediyenin yanı sıra, 300’ün üzerinde tarım kooperatifi katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu zirvede yaptığı konuşmada partinin tarım politikasını kamuoyuna açıkladı.

ÇİFTÇİ NE EKECEĞİNİ, KAÇA SATACAĞINI, NE KADAR KAZANACAĞINI BİLECEK
Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi

“Tarımın yurt genelinde uyumlu olması, hızla gelişmesi ve kaynakların verimli kullanılması gerekiyor. Bunlar yapılsa bu hale gelmezdi. Tarımı geliştirelim ama planlama yapmak kolay değildir. Türkiye genelinde planlama yapacaksanız, bölge ve il bazında ele alınması lazım. Bazı ürünler belli bölgeler için stratejik. Çay için fındık için özel planlama yapmak gerekiyor. Fıstık Antep ve Siirt için önemlidir. Bunlara stratejik planlama yapmak gerekiyor. Çiftçi bir yıl önce ne ekeceğini bilecek, o ürünü kaça satacağını bilecek, zarar etmeyeceğini bilecek, tüketici evine ucuz ürün götürecek. Bunu yaptığımızda fiyatlarda istikrar olur. Maliyetin üzerine makul kar koyacaksınız, bu taban fiyat olacak. Çiftçi taban fiyatın altında satışa zorlanmayacak. Çiftçi alınterinin karşılığını makul bir karla almış olacak.

AKIL YERİNE COP KULLANILAMAZ
Gıda fiyatlarında artış var, polisiye tedbirlerle çözmeye çalışıyorlar. Bunu yaparsanız otoriter rejim vardır. Baskıyla bu işin içinden çıkamazsınız. Akıl yerine cop kullanırsanız bu işi çözemezsiniz.

KREDİ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ
Çiftçinin aldığı kredinin faizlerini sileceğiz. Çiftçi haczedilen traktörünün arkasından bakıyor. Çiftçi alıcı bulamazsa, devlet taahhüt ettiği fiyattan alacak. Çiftçi zarar etmeyecek. Hükümet olarak biz çiftçinin denetimine açık olacağız. Denetimden korkmayacağız, verdiğimiz sözü nasıl yerine getirdiğimizi çiftçi de görmüş olacak.

MAZOTTA ÖTV KALKACAK
Öngöremediğimiz olaylar, seller, afetler olduğunda araya TARSİM girecek. TARSİM'in yönetiminde çiftçiler olacak. Yata mazot hangi fiyattan veriliyorsa, çiftçiye de aynı fiyattan vereceğiz. ÖTV’yi kaldıracağız.

TARİHİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENDİK 
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Bu zirvede göreceğiz ki CHP’li belediyeler her alanda olduğu gibi tarımda da söz sahibiler, üreticinin yanındalar. Bugün ülkeyi yönetenlerin yapamadığını çok başarılı bir şekilde sürdürmekteler. Son yerel seçimler, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri oldu. Halkımız bu seçimlerde belediye kaynaklarını küçük bir azınlığa teslim eden, vatandaşın sorunlarını değil, kendi çıkarlarını önceleyen yönetim anlayışına artık yeter dedi. Bizler de tarihi bir sorumluluk üstlendik. Siyasi iktidardan umudunu kesen halkımız, sorunların çözümü için çareyi partimizde, ittifakımızda, belediyelerimizde aramaya başladı. Bizim belediyelerimiz de iki buçuk yılda verdiği hizmetle halkımızın güvenini boşa çıkarmadı” ifadelerini kullandı.

 
Bucaspor 1928 seri yakalamak istiyor
 
Eski sevgiliye 'şekerli' tuzak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 30 Eylül 2021 Perşembe 22:03

Hepsi doğru ama. Öncelikle 55-60 yaş ortalamasındaki çiftçi yaşını 30'a indirin! 10 yılda yarıya düşen çiftçi sayısını iki katına çıkartın!

Yorumu oyla      2      3  
ABY 30 Eylül 2021 Perşembe 13:15

Tarımsal kalkınma politikaları için teşekkürler. Tarım her zaman öncelikli ve ülkemiz için önemli olmalı. İktidara geldiğinizde köylerimizin kalkınması için ilk başta kapatılan köy ilköğretim okullarını açın. Kırsalda taşımalı eğitime son verin. Kırsaldaki her köye tarımdan da anlayan, bu konuda ilave eğitim almış öğretmen gönderin. Kırsaldaki her köye internet götürün. Muhtarlarla ilgili çıkaracağınız kanunla ilk uygulamaları kırsal köylerden başlatınız. Kırsalda, Ziraat Mühendislerini, Veterinerleri, Sağlıkçıları istihdam edin. Her köyün bir kooperatifi ve ortak tarımsal tesis ve ekipmanları olmalı. Ürünlerinin pazarlamasında ve ihracatında üst birlikler kurun. CHP ve rahmetli Bülent Ecevit'in Köy Kent Projesini günümüze uyarlayın. Büyük şehirlerdeki emeklilerin kırsalda yaşamalarını özendirin, teşvik edin, alt yapısını hazırlayın. Kırsalın Sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırın ve hızlandırın. Kargo hizmetlerinin köylere de ulaşmasını sağlayın. Organik tarımı teşvik edin, tarımda suyun tasarruflu kullanılmasını teşvik edin, eğitim verin. Kırsalın standardını yükseltin, kırsalın nüfusunu arttırın, kentlerin nüfusunu azaltın. Yenilenebilir enerjinin köylerde üretim ve kullanımını arttırın. Depremle ilgili şehirlerdeki kentsel dönüşümü kırsaldaki köylerde de başlatın, köylerdeki evleri depreme dayanıklı hale getirin. Daha pek çok uygulama yapılabilir. Sonuç kırsala, toprağa, suya, çevreye, tarıma daha çok sahip çıkın.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. ...
Satış tartışmaları gölgesinde Aksoy’dan flaş çıkış: Komplo gerçekleşmeden önce...
İçişleri Bakanlığı’nın hakkındaki dava nedeniyle açığa aldığı Menemen ...
TBMM yarın özel gündemle açılıyor
TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı ...
 
MHP'li ilçe başkanı trafik kazasında öldü
Gaziantep'in Araban ilçesinde, MHP İlçe Başkanı İskender Gör otomobilinin ...
AK Partili Nasır'dan Kınık ve Foça çıkarması
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın mobil milletvekili ofisiyle ...
Yüksek yargıya ‘45 yaş’ şartı
AK Parti, yüksek yargı üyeliğine seçilebilmek için, “45 yaş” şartı getiren ...
 
AK Parti İzmir'de parti içi eğitim hız kesmiyor
AK Parti İzmir AR-GE ve Eğitim Başkanlığının düzenlediği parti içi eğitimlerde, ...
Borç yapılandırması için son gün
Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların ...
Erdoğan'dan S-400 eleştirilerine yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri almasının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva