HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 15:34

Başkan Sürekli’den Soyer’e salvo: Lay lay lom ile olmuyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in icraatlarını eleştirerek “" İzmir'in çok daha somut işlere imza atacak bir yerel yönetim ihtiyacı devam ediyor. 'Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir' derler. 5 ay oldu, değişen bir şey yok. Demek ki bu kenti yönetmek kendi tabirleri ile 'Lay lay lom'la olmuyor! 'Haydi her mahalleli kapısının önünü süpürsün'le olmuyor” dedi.

Başkan Sürekli’den Soyer’e salvo: Lay lay lom ile olmuyor!

Göreve geldiği günden bu yana teskilat buluşmalarını sürdüren ve geniş kapsamlı toplantılarla İzmir'in ve ilçelerin sorunları ile çözüm önerilerini masaya yatıran AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Dikili ve Bergama ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Sürekli ardından Bergama, Çiğli, Kınık, Foça, Aliağa, Menemen ilçelerinin mahalle başkanları ile bir araya geldi.

İlçe yöneticileri, mahalle başkanları, kadın ve gençlik kolları ile gerçekleştirdikleri beyin fırtınalarının kısa vade için metod belirlemede çok yararlı olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli, İzmir gündeminden düşmeyen orman yangını meselesinden ülke ekonomisindeki gelişmelere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 aylık icraatlarına kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi.

SOYER’E ELEŞTİRİ: LAY LAY LOM İLE OLMUYOR
Başkan Sürekli, bir doğal afetin, ortak bir felaketin ortak bir sorun olduğuna, siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğine vurgu yaparken; yaşananları değerlendirdi ve sürece ilişkin bilgi verdi. Sürekli, " İzmir'in çok daha somut işlere imza atacak bir yerel yönetim ihtiyacı devam ediyor. 'Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir' derler. 5 ay oldu, değişen bir şey yok. Demek ki bu kenti yönetmek kendi tabirleri ile 'Lay lay lom'la olmuyor! 'Haydi her mahalleli kapısının önünü süpürsün'le olmuyor! Son olarak orman yangınını siyasi malzemeye dönüştürdüler. Bu doğru değil. İnsan üstü bir çabayla kısa sürede önüne geçilen bir felaketin faturasını kamuoyuyla yalan yanlış bilgilerle paylaşıp, verilen emeği kendilerine mal edemezler. Bu ortak bir sorundur ve bazı sorunlar ortak hareket ve doğru bilgi ile çözüm gerektirir." diye konuştu.

ORTAK BİR ACIYI SPEKÜLE ETMEK DOĞRU DEĞİL !
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Bu yangın, hepimizin ciğerini yaktı. 4 ilçemizi felakete sürükleyen bir afete maruz kaldık. Yangının söndürülmesi için başta Tarım bakanımız Bekir Pakdemirli'nin nezaretinde Orman Genel Müdürümüz ve 1500 orman işçisi uykusuz bir şekilde, 55 saatte bu yangını söndürdü. Teknolojinin tüm imkanları kullanıldı. Hiç bir eksiklik ve ihmal yok. Türkiye orman yangını ile mücadelede başarısını artırmış bir ülke. Bakın; Amazonlarda günlerdir yangın var. ABD'de günlerce süren yangınlar oldu. Geçen yıl komşumuz Yunanistan'da üzücü ve can kaybının olduğu büyük bir yangın yaşandı. Allah hepimizi korusun elbette. Ama böyle bir acıyı speküle etmek de doğru değil. Bundan nemalanmaya çalışmak doğru değil. Bir büyükşehir belediye başkanı orman yangın hasar tespiti devam ederken bazı rakamlar veriyor, üstelik ürkütücü rakamlar veriyor. Nereden biliyorsunuz? Henüz tespit devam ediyor, yoksa canınız mı öyle mi istiyor? Diğer yandan başka bir vekilleri çıkıyor, başka bir rakam veriyor. Bilgi değerlidir. Ama doğru bilgi! Buna ulaşmak için de doğru yöntem izlemek gerekir. Doğru da eninde sonunda ortaya çıkar. Kamuoyunu böyle yanıltamaz, halktan bir şeyi sonsuz gizleyemezsiniz. " İzlenecek yol belli...

Yangın tespit ve alan ıslah çalışmalarının planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; " Yağmalamatmayız söylemleri ve kampanyalar aldı başını gitti. Yasaları da bilmiyorlar. Biz zaten, yanan orman alanlarının imara açılmamasını yasaya bağlamışız. Güvence altına almışız. Çiçek böcek muamelesini, bir felaket üzerinden ayağı yere basmayan kampanyalarla sürdürmenin manası yok. bu konu hepimizin konusudur ve gerek doğal gerekse yasal yetki süreçleri bellidir. Tüm siyasi partiler, ilgili kurumlar bir araya geliriz. Bakanlığımızla birlikte hem yaramızı sarmanın hem de bu tür felaketlerle daha iyi mücadelenin yollarını ararız. Bilindiği üzere, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da İzmir'e gelerek, çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve ağaçlandırma çalışmaları için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü işaret etti. Bu konuda ayrı gayrı olması zaten mümkün değil. Bu tek kişilik şovun sona erdirilmesi gerekiyor. Hatırlatmak isterim ki; son 20 yılda orman varlığını artıran ülkeler arasında ilk sıralardayız. Bu bilinç ve uygulamalarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz. Sorumluluklarımızın farkındayız ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; doğanın yaşaması ve hemşerilerimizin kaygıları noktasında olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

EKONOMİDE TAŞLAR YERİNE OTURUYOR
Ülke ekonomisindeki gelişmelere de değinen Başkan Sürekli, mahalle başkanlarının görüş ve önerilerini aldığı toplantıda, ülke ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Ekonomide geçen yıl Ağustos ayı ile başlayan dalgalanmaların sona erdiğini, taşların hızla yerine oturacağını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şöyle sürdürdü; "Enflasyon düşüyor, ekonomi hareketleniyor, faiz düşüyor. İnşallah sonbahar ve kış gibi gayet güzel ekonomik göstergelere ulaşmış olacağız. Hedefimiz daima sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme oldu. Yaşanılan tarihi kur ataklarına rağmen, dengelenme sürecini doğru yönettik. İhricat rakamlarımız yükseldi. Katma değerli üretime ve ihracata dayalı ekonomi için dönüşümü kısa sürede ve mutlaka sağlayacağız. Bunu sadece kur ve faizlerde edğil, ekonominin genelinde göreceğiz. Üreten kesime yönelik vergi reformu çalışmaları da devam ediyor. Kısa sürede müjdeli haberlerimiz olacak."

 
Marmaris'te korkutan deprem!
 
Çobanların 'mor koyun' sevdası
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nafiye ertorun 30 Ağustos 2019 Cuma 06:04

Lay lay lom un nerde oldugu belli. Yanan yerlerin imara açılmadığıni söylüyor ama her yanan yerde otel yükseliyor hayalmi görüyoruz acaba

Yorumu oyla      5      5  
izmirli 29 Ağustos 2019 Perşembe 08:48

lay lay lom ankarada bir sarayda...

Yorumu oyla      6      5  
Serhat 29 Ağustos 2019 Perşembe 08:42

Aynen doğru saçma sapan işlerle uğraşıyor geldiğinden beri Kardeşim İzmir''in şu an bir numaralı sorunu trafik ve yolların rezil derecede bozuk olması. Ne yaptı bunlar için geldiğinden beri. Yok kadifekalede pazar ot bok saçma sapan şeylerle uğraşıyor

Yorumu oyla      5      8  
Lombak 29 Ağustos 2019 Perşembe 00:03

Tayyip sarayda, tunç köşkte. Noolcak bu milletin hali?

Yorumu oyla      5      5  
son altaylı 28 Ağustos 2019 Çarşamba 22:39

Çok afedersiniz ama soyer azizkocaoğlunun 4 senede alamadıgı buca metrosu onayını sosyal medya baskısı saglatarak 1 ayda almadımı? valla adam gayet lay lay lom yani. herhangi bir izmirli kadar rahat bir başkan . sırf jony sins e benzedigi için bile oy verilir.

Yorumu oyla      7      6  
Bülent ışık 28 Ağustos 2019 Çarşamba 19:51

Ekonomide taşlar yerine oturuyor çeyrek altın 470 lira. Sayenizde insanlar yarım gram altın ile tanıştı.

Yorumu oyla      7      5  
Kskli 28 Ağustos 2019 Çarşamba 18:00

Eski koyde yeni adet olmaz izmir böyle geldi böyle gider. Gençlerde istanbula oraya buraya kaçar.

Yorumu oyla      4      8  
ALİ 28 Ağustos 2019 Çarşamba 17:32

17 yıldır iktidarsınız. Binlerce İŞSİZ VAR. satılmayan ne kaldı hala mı dış güçler. Yavaş yavaş yolun sonu görünüyor .

Yorumu oyla      7      5  
Gürkan 28 Ağustos 2019 Çarşamba 17:03

Aşırı yağmur sonucu oluşan sel doğal afet değil midir? Daha yeni İstanbul'da olan seli siyaset malzemesi kim yaptı? Türkiye 'de yangın söndürme uçak filosu niye yok? Uçaklarla neden müdahale edilmedi demek siyaset yapmak mıdır? Var olan uçaklar da bozuk dediniz, yağ dediniz, binlerce hektar alan yanmasına karşın nokta atışı yapamıyor dediniz de dediniz :) Avrupa'nın en büyük yangın söndürme filosu bizde dediniz ama bunun da doğru olmadığı ortaya çıktı. Hangi ülkenin elinde ne var belli. Ekonomide taşlar da nasıl yerine oturuyor sanırım kimse bilmiyor :)

Yorumu oyla      7      5  
alo 28 Ağustos 2019 Çarşamba 16:28

SAYIN BAŞKAN ADAMA SORARLAR 5 YIL MV YAPTINIZ HEMDE İKTİDAR OLARAK NE YAPTINIZ NE KATTINIZ BİR DE SEN ÖT BAKALIM

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan servis ücreti eleştirisi: Kamuoyunun alışması zaman alacak!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ okul ...
CHP’li Vekil Serter: Ben de cumhurbaşkanı olmak istiyorum!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP'li Polat: Gençlerimiz hem işsiz hem de devlete borçlu
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat 2 yılı aşkın süredir atama ...
 
AK Partili Nasır'dan 30 Ağustos mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ...
AK Partili Kırkpınar açıkladı: Çiftçiye 1 yılda 458 milyon destek ödemesi!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti hükümetleri döneminde, ...
'Yurtiçindeki terörist sayısı 600'ün altına düştü'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurtiçindeki terörist sayısının 600'ün ...
 
AK Gençlik İzmir'den çevre temizliği
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında ...
Havacılık Fuarı'nın açılışını yaptılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'da düzenlenen MAKS-2019 Uluslararası ...
Fatih YAPAR yazdı... 19 aylık yolculuk!
Fatih YAPAR yazdı... 19 aylık yolculuk!
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva