HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 13:03

CHP’li Vekil Serter: Ben de cumhurbaşkanı olmak istiyorum!

İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun kamuoyunda ‘ilk genel seçimlerdeki cumhurbaşkanı adayı’ olarak lanse edilmesini değerlendirirken, “Ekrem Bey İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıdır. İmamoğlu 25 yıllık köhne bir belediye devraldı. Cumhurbaşkanı adaylığı herkesin gölünden geçer. Ben de cumhurbaşkanı olmak istiyorum milletvekili olarak. Niye olmayayım? Hiçbirimizin eksiği yok. Buna Ekrem Bey, Tunç Bey, ben ve Kemal Bey de dahil. Keşke genel başkanımız aday olsa, onu uçururuz” dedi.

CHP’li Vekil Serter: Ben de cumhurbaşkanı olmak istiyorum!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İzmir Milletvekili Serter, geçtiğimiz günlerde kentte yaşanan ve güçlükle kontrol altına alınan orman yangınları üzerinden iktidara yönelik eleştirilerin sıraladı.

İstanbul seçimlerinin değerlendirmesini yapan Vekil Serter ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Bayraklı’da inşaat aşamasında olan şehir hastanesi için kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Partisinin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in durumu hakkında düşüncelerini aktaran Serter, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon’da, ‘tek adaylı kongreler olsun. Uzlaşı ve konsensüs istiyorum’ ifadelerinin hatırlatılması üzerine görüşünü açıkladı. Serter, parti içine yönelik çarpıcı mesajlar verdi.

GERİ DÖNÜŞÜ 50 YILDA OLUR!
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan orman yangınlarına ilişkin konuşan Serter ortaya çıkan acı bilanço hakkında, “Yangınlar sırasında bakana yakışmayan tavırlar vardı. İnşallah telafisi olur diyorum ama telafisi çok zor. Ormanlarımız, canlılarımız gitti. Karşıyaka büyülüğünde, 5 bin hektar alanda yaşanan yangın oldu. Buranın geri dönüşü 50 yılda olur. Yangın Tırazlı bölgesinde başlıyor. Yetkililer tespit edemediklerini söyledi. Ya piknik yapan birinden çıktı yangın ya da suikast oldu, birisi yaktı gitti. Bunu yapanın bulunması lazım… Çok şükür insan kaybımız yok ama hayvanlar da can! Bunlar olmaması gereken şeyler. Hükümet ve bakanlar hiçbir konuda düzgün çalışmıyor” dedi.

BUGÜNE KADAR GÜVENİYORDUK, NE OLDU?
Hükümet temsilcilerinin Türk Hava Kurumu’nu (THK) eleştiren yaklaşımlarını değerlendiren Serter, “Çamur at izi kalsın! Bugüne kadar THK çok iyi değil miydi? Derilerimizi bugüne kadar teslim etmiyor muyduk? Televizyonlarda bangır bangır yayılamadılar mı, ‘kurban derilerinizi başka hiçbir yere vermeyin, hava kurumuna verin’ demiyorlar mıydı? Bugün neden bu kadar kötü bir vaziyete geldi? 17 yıllık iktidarın ürünüdür bu! Atatürk’ün kurduğu en güvenilir örnek kuruluşlardan biridir. Özellikle cumhuriyetten gelen kurumları yok etmeye çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.

SOMUT DELİL VARSA BEN DE GÖREVDEN ALINMALARININ ARKASINDAYIM AMA YOKSA…
Diyarbakır, Mardin ve Van’daki HDP’li belediye başkanların görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına değinen Serter, “Seçimler biteli 3-4 ay oldu. 4 ay önce YSK’nın aklı neredeydi? Şu an başkan olarak seçilen HDP’li adaylar madem suçluydu niye seçime soktular, kazandıktan sonra niye mazbataları verildi? Ben ilk olarak bunları soruyorum ve cevap alamadım. ‘PKK’ya destek verdi’ diyorlar. Onların da somut delillerini bekliyorum. Destek veriyorlarsa ben de milletvekili olarak sonuna kadar görevden alınmalarının arkasındayım ama daha önceden varsa göz yumulduysa o da ayrı bir tartışma konusudur” diye konuştu.

BAŞKANLARIMIZIN KILINA DOKUNAMAZLAR, YÜREK İSTER!
Kayyumlardan CHP’li belediyelerin de etkilenebileceğinin kamuoyunda tartışılmasına dair açıklama yapan Serter, “Seçilen CHP’li başkanlarımız da analarının ak sütü gibi helal olarak başkanlıklarını yapacaklar. Onların kılına dokunamazlar. İstanbul’da 806 bin oy farkla seçilmiş başkanı görevden almaya yürek ister! İsterlerse buyursunlar. İstanbul, Ankara orada İzmir burada! Kimse merak etmesin. Benim gönlüm bu konuda rahat. Başkanlarımız icraatlarını yapsınlar, onların yaptıklarıyla biz genel iktidara geleceğiz” dedi.

İMAMOĞLU ARADAKİ FARKI 400 BİNE İNDİRDİ
Genel iktidar yolunun İstanbul yerel seçimleriyle birlikte açıldığını söyleyen Serter, “Cumhurbaşkanı en son seçimde yüzde 51.8 oy aldı. Bunun karşılığı 1 milyon 270 bin oydu. Ekrem İmamoğlu sadece İstanbul’da 806 bin oy fark attı. Arada 400 bin kalmış. Hiçbir şey kalmamış. Bu büyük bir rakam değil. İnşallah gelecek olan ilk seçimde Cumhurbaşkanı adayı da Millet İttifakı’ndan olacak. Hükümeti de CHP olarak biz kuracağız ve cumhuriyeti aydınlık günlere götüreceğiz” diye konuştu.  

BEN DE CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYORUM MİLLETVEKİLİ OLARAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıyla ilgili değerlendirme yapan Serter, “Ekrem Bey İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıdır. İmamoğlu 25 yıllık köhne bir belediye devraldı. Şu an onun görevi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığıdır. Ekrem Başkan, benim İstanbul’a büyük bir borcum var. Bu belediyeyi düzgün bir seviyeye getirmem lazım, İstanbullulara hizmet etmem lazım’ demiştir. Cumhurbaşkanı adaylığı herkesin gölünden geçer. Ben de cumhurbaşkanı olmak istiyorum milletvekili olarak. Niye olmayayım? Hiçbirimizin eksiği yok. Buna Ekrem Bey, Tunç Bey, ben ve Kemal Bey de dahil. Keşke genel başkanımız aday olsa, onu uçururuz. Şimdiden bunun pazarlıkları yapılmayacak” diye konuştu.

DEVLET KADINI KORUMUYOR
Türkiye’de son dönemde artan kadına şiddet eğilimine dair açıklama yapan Serter, “Devlet kadını korumuyor. Bu meczup insanlara kelepçe takılması gerekiyor. Bakanlığımız ve yetkililerimiz de bu kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkacak. 500 metre yakınlaştığı an uyarı sesi çıkacak, polis gelip o kişiyi alacak. Bakanlığımızın ve yetkililerimiz bu yaşananlar karşısında kahrolması lazım. En önemli şey eğitim. Eğitim seviyemizin yükselmesi lazım. İstanbul sözleşmesinin mutlaka yürürlüğe girmesi lazım” dedi.  

YILDIRIM’A SALVO: İZMİR MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU HATIRLADIM
Serter, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın, Bayraklı’da yapılan şehir hastanesi için, ‘burada sağlık turizmi de olacak’ şeklinde konuşması hakkında açıklamalar yaptı. Serter, “Şehir hastanesine en başından beri karşıyım. Bu kadar devasa hastaneler dünyanın hiçbir yerinde yok. Her yerde hastaneler lokalleşti. Doğayı tahrip eden bir heyula çıktı ortaya. Görüntü ayrı bir dert... Yamanlar’dan gelen bütün havayı kesti. Oradaki bütün iklimi değiştirecek o hastane. O hastaneye Narlıdere’den bir kalp rahatsızlığı geçiren hasta oraya ulaşamaz. Bu bir kabus ve cinayettir. Binali Yıldırım’ı geçen gün İzmir’de gezdirmişler. İzmir milletvekili olduğunu hatırladım, İstanbul’a çok odaklanmıştı. Bakanla hastane inşaatını gezerken, ‘burası Sağlık turizmi merkezi olacak’ demiş. Avrupalı korkar böyle şeylerden. Ben olsam ben de o hastaneye gelmeye korkarım. Evet İzmir fuarlar kentidir, turizm kentidir. 4 milyon turisti hedeflemeliyiz. Sağlık turizm kenti olarak İzmir’i göreceğiz ama o hastanenin sağlık turizmi olarak görülmeyeceğine ben şimdiden imzamı atarım” ifadelerini kullandı.

ELİMDE 9 BİN CV VAR!
Türkiye’de ekonomik durumun kötü olduğunu vurgulayan Serter, “Şu an Türkiye’de 4 buçuk milyon işsiz görünüyor ama gerçekte 8 buçuk milyon işsiz var. Hükümet ülkeyi yönetemiyor. İktidarın sanayi, turizm ve üretime destek vermesi lazım. Hükümetin çözüm üretmesi lazım. Elimde 9 bin taneye yakın CV var. Hepsi bomba gibi genç kardeşimiz. Onların önünü açmak için çalışacağız ama kolay olmayacak. Türkiye kendi küllerinden doğacaktır. İktidarın kendini toparlaması lazım. Kendileri lüks içinde yaşıyor. Bu kadar lükse sahip bir ülke değiliz” dedi.

DENİZ YÜCEL’İN DOĞRU YAPTIKLARI DA YANLIŞ YAPTIKLARI DA VAR! 
Olağan kurultay sürecinin ilerleyen günlerde start alacak olmasına ilişkin açıklama yapan Serter, “Önümüzdeki süreçte hem ilimizdeki kongreler hem de kurultaya hazırlanacağız. 19 aydır görevde Deniz Başkan. Doğru yaptığı işler var yanlış yaptığı işler var. Bunlar bir havuzda değerlendirilecek. Sadece kendisi aday olmayacak sanıyorum, başka adaylar da olacaktır. Genel başkanımız konsensüs olsun istiyor. Kendisinin de tasarrufları olacak. İl başkanı genel başkanı temsil eden ilk makamdır. Bizden de önce gelir. Belki işaret eder belki de etmez. Biz özgür bir partiyiz. Partimizde kadın kolları gençlik kolları ayrımı yapılmaması lazım... Ana kademede hep birlikte hareket etmemiz lazım. İzmir’de kadın aktörlerimiz var. Niye olmasın? İzmir’de kadın il başkanı çok şık olur. Seçimlerde kadınlarımıza hak ettikleri değeri veremedik, üzülerek söylemeliyim. Bundan sonraki, süreçte yol arkadaşlığımız sürecek. Hep birlikteyiz. Ben bunu hiç unutmuyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Bedia Akartürk, adını taşıyan müzede kadınlarla bir araya geldi
 
Karşıyaka'dan birlik tablosu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLI 28 Ağustos 2019 Çarşamba 21:04

Sayın vekil 2009 ve sonrasında Bayraklı Belediyesi Eski Başkanla olan ilişkilerin ve Belediyeye kestiğin faturaları anlat.

Yorumu oyla      4      5  
REİS 28 Ağustos 2019 Çarşamba 14:36

EŞSİZ LİDERİNİZ NİYE ADAY OLMADI HOCA,SİZ ONU RAZI ETMEYE BAKIN

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat: Gençlerimiz hem işsiz hem de devlete borçlu
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat 2 yılı aşkın süredir atama ...
AK Partili Nasır'dan 30 Ağustos mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ...
AK Partili Kırkpınar açıkladı: Çiftçiye 1 yılda 458 milyon destek ödemesi!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti hükümetleri döneminde, ...
 
'Yurtiçindeki terörist sayısı 600'ün altına düştü'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurtiçindeki terörist sayısının 600'ün ...
AK Gençlik İzmir'den çevre temizliği
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında ...
Havacılık Fuarı'nın açılışını yaptılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'da düzenlenen MAKS-2019 Uluslararası ...
 
Fatih YAPAR yazdı... 19 aylık yolculuk!
Fatih YAPAR yazdı... 19 aylık yolculuk!
Karataş’ın ifade vereceği tarih belli oldu: Avukat ordusuyla gideceğim!
CHP İzmir İl eski Başkanı Karataş için başlatılan disiplin sürecinde önemli ...
CHP’li Serter’den hükümete ‘şehir hastanesi’ eleştirisi 
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva