HABERLER>POLİTİKA
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 09:11

Başkan Sürekli açıkladı: İzmir'de statların son durumu ne?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yapımında son aşamaya gelinen Alsancak ve Göztepe Stadı ile bugüne kadar 16 milyon TL harcanmasına rağmen açılan davalar nedeniyle gecikmeye uğrayan Karşıyaka Stadı'nın son durumuyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Başkan Sürekli açıkladı: İzmir de statların son durumu ne?

Alsancak ve Göztepe Stadı’ndaki çalışmaların tüm hızıyla sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Sürekli, Karşıyaka Stadı için de oldukça titiz davranıldığını söyleyerek, “Karşıyaka Stadı’nın yapımına ilişkin yeni bir itiraz ya da davayla karşılaşmamak için tüm işlemler hassasiyetle ve eksiksiz yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor” dedi. İzmir’deki stat sorununun çözümü için uzun süredir mücadele ettiklerine dikkat çeken Başkan Sürekli, hükümetin de bugüne kadar üzerine düşen ne varsa yerine getirdiğini söyledi.

EKLEMELER VE İYİLEŞTİRMELER YAPILDI
Statların son durumuna ilişkin bilgiler veren Başkan Sürekli, ”Göztepe Stadı’nda inşaat, öngörülen takvime uygun olarak sorunsuz devam ediyor. Şu anda kaba inşaatlar ve tribün inşaatları tamamlanmış durumda. Çelik çatı montajları devam ediyor. Alsancak Stadı’nda ise, kaba inşaatlar ve çelik çatılar tamamlandı. Ancak ihale aşamasındaki projeye birçok ekleme ve iyileştirme yapıldı. Örneğin, misafir takım taraftarları için kale arkası tribünü yapılıyor. İnşaat süresi de bu iyileştirmeler ve eklemeler nedeniyle doğal olarak uzadı. Şu anda kale arkası misafir takım tribün inşaatı sürüyor. 2 ay içerisinde kale arkası tribünün kaba inşaatının da tamamlanması öngörülüyor” dedi.

PROJE YENİDEN ÇİZDİRİLDİ
Karşıyaka Stadı’nın da mutlaka hayata geçirileceğini ve bu yönde kararlı adımların atıldığını ifade eden Başkan Sürekli, “Karşıyaka Stadı’nda iki kere ihale yapıldı. Belediyenin isteklerinin karşılanması için 3 kez de imar planı değiştirildi. Buna rağmen açılan davalar oldu. Maalesef, istediğimiz gibi yol alınamadı. Son dönemde, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen yoğun çalışmalar sonucu imar barışından faydalanıldı. Stattaki tamamlanan kısımlar için ‘Yapı kayıt belgesi’ alındı. Bunun için ödenmesi gereken bedeller de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılandı. Bu kapsamda, stadın bitişiğinde yer alan Orman Bakanlığı kullanımındaki arazinin imar planında ‘otopark’ olarak görülen alanları, stada tahsis edildi. Tahsis işlemi 18 Şubat 2019 tarihi itibarı ile sonuçlandırıldı. Otopark ilavesiyle stat projesi yeniden çizdirildi” dedi.

KİMLERİN VESİLE OLDUĞU BİLİNİYOR
Sürekli, şöyle devam etti: “Devletimiz, Karşıyaka Stadı için bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL yatırım yaptı. Buna rağmen açılan davalar ve engellemeler nedeniyle işler gecikti. Bu davaların neden açıldığını ve kimlerin vesile olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekrar aynı durumun yaşanmaması, yeni itiraz ve davalarla karşılaşılmaması için bütün işlemler büyük titizlikle, eksiksiz yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor. Bu konuda destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, siyasi temsilcilere teşekkür ediyoruz.”

 
Başkan Sengel: Bizi çok çalışmak kurtarır
 
İzmir'de yeniden sinematek: Tema 'Doğa'
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 2 Mayıs 2019 Perşembe 08:46

ALTAY ALSANCAK STADI

Yorumu oyla      4      5  
Celal 1 Mayıs 2019 Çarşamba 21:34

Sayın başkanım size sürekli engel çıkaran bürokrasiye el atsanız

Yorumu oyla      6      6  
Bülent ışık 1 Mayıs 2019 Çarşamba 18:31

Bu stadın olduğu yer neresi? Kent ormanı nerede ?

Yorumu oyla      5      6  
Metin Eriş 1 Mayıs 2019 Çarşamba 15:27

İzmir'e şehircilik planlarına uyumsuz 3 güdük stadı yapmayı marifet sayıp ağızlarına dolayan AKP lilere bir de bu Bay Sürekli eklendi.Ne dediği ne yaptığı bu şehre, çevreye,insanlara bir şey kazandırmayacak ve ileride göreceğiz nefret edilecek beton yığınları olacak.Bir ihanet de İzmir'e nasip olacakmış.

Yorumu oyla      12      7  
bekir 1 Mayıs 2019 Çarşamba 12:06

bu adam omrunde ne zaman kalben isteyerek bir maca gitmiş de statddan bahsediyor. Girmiş oldugu kulupo yonetimelrinis adece siyasi heveslerine ulasmak için kullanmadı mı ,milletvekili iken stad sorununu neden cozmedi

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 1 Mayıs 2019 Çarşamba 12:06

Göztepe stadı sorunsuz işler tabi. çünkü imar hukukuna uygun yapılıyor. ksk stadı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. stadın projesi yeniden çizildi diyor! otopark koymazsan çizilir tabi. alsancak stadında da aynı şey yaşanmadımı ? niye illa hukuksuz imara aykırı iş yapıyorsunuz! ha birde şu var! sanki 50.000 kişilik stad yapıyorsunuz da milelt istemiyomuş gibi bir hava yaratıyorlar. ben göztepeyi destekliyorum. 20bin kapasite ile bu stadın hiç bir avantajı yok! zaten uefa stadartında kapasitesi 18.500 civarı olucak.yaptıklarını izmire bir lütufmuş gibi anlatmıyorlar mı insanı öldürüyor!

Yorumu oyla      16      6  
son kafkaf 1 Mayıs 2019 Çarşamba 11:58

Ben herşeyden önce bir izmirli sonra karşıyakalıyım. söz konusu izmir oldugu zaman diger izmir klüpleri ile sadece aramız bozuk olur kanımız değil! bu sebeple 100 senelik izmir klüplerine stad adaletsizligi yapıldı. evet biz ksk olarak 3.ligteyiz başarılı değiliz ancak izmir çapında yüksek sayıda taraftarımız var. 15.000 stad yapıyorsunuz bu nedir? örnek köye 25.000 yapmak istediniz de kim engel oldu ? her nekadar nefret etsekte eski ksk belediye başkanı tam tersi örnek köyü adres gösterdi! hadi bizi yani ksk yı geçtim !!! kabul etmek gerekki göztepe bu ülkenin en büyük taraftar topluluklarından birine sahip. gene kabul etmek gerekki bizden çok çok fazlalar! göztepe stadının ilk projesi 15.000 di! sonradan 20.000 e çıkarıldı. stadında bir kale arkası dolduramayan 3. lig takımı kocaeline 33.000 kapasteli muhteşem bir stad yatılar! bedava passoliglerin dagıtıldıgı. belediye destekli taraftar grupları belediye destekli olan konya spora 42.000 kapasitelis tad yapıldı.milli maçlar bile sponsor biletleri ile doluyor! yada türkiyenin diger illerine benzer stadlar yapıldı. şimdi izmir takımlarına başarılı olursa daha büyük isterler diye butik stadlara mahkum ediyorlar.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Demokrasilerde sandık esastır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela'daki darbe girişimi hakkında, "Demokrasilerde ...
CHP’li Yücel’den açıklamalar: Sürekli ziyareti haftaya… ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna cevap!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yönetim kurulunun haftalık olağan toplantısı ...
YSK'da kritik gün: İstanbul düğümü çözülecek!
YSK'nın İstanbul itirazlarını Pazartesi günü gündeme alarak görüşmeye başlaması bekleniyor.
 
'AB bizi almak istemiyorsa kararını vermeli'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "AB üyeliği hala Türkiye için stratejik hedef. ...
'İttifak tartışması'nda söz MHP’li Şahin’de: Zeybekci ile telefonda konuştuk...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci’nin kullandığı iddia edilen, ...
'2021'de büyüme yüzde 5'in üzerinde olacak'
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
YSK'dan HDP'nin KHK itirazına ikinci ret
HDP’nin KHK’lı isimlerin yerine yarışı ikinci sırada bitirenlere mazbata ...
CHP'li Beko'dan '1 Mayıs' çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Emekçilerle birlik olmak, dayanışmak ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya çağrı!
Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva