HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Mayıs 2019 Çarşamba - 09:44

İzmir'de yeniden sinematek: Tema 'Doğa'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri, Mayıs ayında Hayao Miyazaki, James Bridges, Benh Zeitlin ve Benedikt Erlingsson gibi doğayı ele alan yönetmenlerin filmlerine ev sahipliği yapacak.

İzmir de yeniden sinematek: Tema  Doğa

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri kapsamında Mayıs ayını doğa içerikli filmlere ayırdı. İzmirliler “Yerküreyi Kim Kurtaracak” temalı filmleri bir ay boyunca ücretsiz izleyecek. Dünya sinemasından dört film, Kültürpark İzmir Sanat’ın yanı sıra Seferihisar ve Aliağa’da gösterime girecek.    

JAPON SİNEMASINDAN FANTASTİK BİR ESİNTİ
Beyaz perdenin en iyi yapıtlarını bir araya getiren ‘Yeniden Sinematek’in bu ayki ilk gösterimi 3 Mayıs Cuma akşamı İzmir Sanat’ta saat 20.00’de başlayacak. Yönetmen koltuğunda Hayao Miyazaki’nin oturduğu 1997 Japon Animasyon filmi “Prenses Mononokke”, doğanın kaynaklarını hızla tüketen insanlar arasındaki hikayeyi ele alıyor. İsmini Japonca’dan ruhlar veya canavarlar için kullanılan genel bir ifade olan ‘Mononoke’den alan film, Ashitaka’nın önderliğinde bir savaşı anlatıyor. Köyüne saldıran kötücül bir tanrıyı öldürürken, kolunda kalan izi ölene kadar taşıyacak olan Ashitaka, bu lanetin geldiği yeri öğrenmek için köyünden uzaklaşır. Bu yolculuk e snasında orman tanrılarıyla Iron Town adlı şehir arasındaki savaşın ortasına düşer. Savaşla hiçbir sonuca varılmayacağını anlayan Ashitaka, tam o sırada Prenses Mononokke ile karşılaşır. Film ayrıca, 7 Mayıs Salı günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde, 8 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek.

BİR GAZETECİNİN MACERALARI
"Dünyanın Kaderi" (orijinal adı The China Syndrome) 1979 yılında yönetmen James Bridges tarafından çekildi. Amerikan yapımı dram ve suç konulu filmin başrollerinde Jane Fonda, Jack Lemmon ve Michael Douglas yer alıyor. Filmin konusu; Gazeteci Kimberly Wells’in başından geçenleri anlatıyor. Alternatif enerji kaynakları ile ilgili bir yazı dizisi hazırlayan Kimberly, bir nükleer santralde çalışan mühendis Jack Godell ile röportaj ayarlar. Bu sayede santrale giren Kimberly, röportaj sırasında gerçekleşen bir kazaya tanık olur. Kimberly yaşanan korkunç olayı ve öğrendiği bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya kararlıdır. Çünkü tedbir alınmazsa halk büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacak, anc ak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır. Filmin gösterimi 10 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da gerçekleşecek.

KÜÇÜK BİR KIZIN HİKAYESİ
“Beasts Of The Southern Wild” orijinal adıyla “Düşler Diyarı” yönetmen Benh Zeitlin’in ilk uzun metrajlı filmi. Başrollerde; Dwight Henry ve Quvenzhane Wallis yer alıyor. Bağımsızların kalesi Sundance Film Festivali’nde büyük ödülü, Cannes Film Festivali’nde "Belirli Bir Bakış" bölümünde ise FIPRESCI ödülünü alan film, En İyi Film Oscar’ı ve En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına da aday oldu. Lucy Alibar’ın kaleme aldığı "Juicy and Delicious" isimli tiyatro oyunundan uyarlanan film, altı yaşındaki Hushpuppy’nin fantastik hikayesini anlatıyor. 17 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 21 Mayıs S alı günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda İzmirlilerle buluşacak.

CANNES SACD ÖDÜLLÜ BİR İZLANDA FİLMİ
Cannes’da Eleştirmenler Haftası bölümünde dünya prömiyerini yapan "Woman At War", "Atlar ve İnsanlar"la tanınan Benedikt Erlingsson’un ikinci uzun metrajlı filmi. “Woman At War”, İzlanda’nın el değmemiş dağlık bölgelerinde geçiyor. Filmin kahramanı, yöresindeki alüminyum tesislerine tek başına savaş açan, ancak evlat edinme başvurusu kabul edilince dünyası sarsılan, "Dağların Kadını", çevreci aktivist Halla. Kuzeyli mizahı küresel dertler ve adalet duygusuyla birleştirirken olağanüstü manzaralar eşliğinde sunan film, yönetmeni Erlingsson’un tarifiyle "macera gibi anlatılan bir kahramanlık hikâyesi; gülümseyerek anlatılan ciddi bir mas al. "Woman At War", İzlanda'nın Oscar adayı seçildi. 2018’in CANNES SACD Ödülü’nün de sahibi oldu. Film, 24 Mayıs Cuma günü Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da vizyona girecek.

 
Başkan Sürekli açıkladı: İzmir'de statların son durumu ne?
 
Cep telefonlarına ÖTV zammı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
AASSM'de Umut Konseri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
TAİDER bir aile şirketinin öyküsünü sahneye taşıyor
TAİDER üyelerinden oluşan doğaçlama tiyatro grubu, bir aile şirketinin ...
 
İzmirli ressama, Dünya Sanat Olimpiyatları'nda altın madalya
İzmirli ressam Zeynep Aslı Köstepen, Sırbistan'da düzenlenen 2019 Dünya ...
Ünlü yönetmenden Folkart Academy öğrencilerine ders
“Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin senaristi ve birçok filmiyle çok sayıda ...
Güzelbahçe'de kadınlar 'perde' dedi... Gündüzleri tarlada, geceleri sahnede
Güzelbahçe Çamlı Köyü kadınlarının sahne aldığı tiyatro oyunu büyük alkış aldı.
 
İki gün sürecek: İzmir için dans vakti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Dans Günü” için iki gün boyunca birbirinden ...
Mehmet Erdem, Gaziemir’i salladı
Türk ve dünya çocuklarını buluşturan 22’inci Gaziemir Ulusal ve Uluslararası ...
Çalgıların efendisi İzmir'den... Hollywood'dan bile sipariş var
Çalgıların efendisi İzmir'den... Hollywood'dan bile sipariş var
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva